Μετάβαση στο περιεχόμενο

AutoCad - 02. Για αρχάριους (Aν ανοίγεις το ACAD για πρώτη φορά ρώτα εδώ)


despoina

Recommended Posts

Γενική παρατήρηση για το θέμα του AutoCAD.

 

Για αυτούς που είναι αρχάριοι στην χρήση του εν λόγω προγράμματος θα τους συμβούλευα να ξεκινήσουν από το HELP του προγράμματος που μπορεί να κατατοπίσει πάρα πολύ καλά έναν νέο χρήστη.

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν τότε να υπάρχει και μια δεύτερη θεματική ενότητα όσον αφορά το autocad(αρχάριοι),γιατί πέρα από το help του προγράμματος ,πολύ πιο χρήσιμη και άμεση βρίσκω εγώ προσωπικά την συμβούλευση κάποιου γνώστη του προγράμματος.

Πολύ χρήσιμο επίσης το αρχείο του panosf στα "Διάφορα" των downloads(Απλός οδηγός autocad στα ελληνικά).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας παιδιά,μετά από τρελή αναζήτηση βρήακ ένα forum για μηχανικούς.Ειδικά για το autocad 2006 θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις.

 

1) Μπορώ ένα custom hatch να το αναπαράγω μόνο από το drawing?Δηλαδή έχω βρει ένα καλό Hatch για κεραμίδια σε ένα σχέδιο αρχιτέκτονα και θέλω να το χρησιμοποιήσω και εγώ.Δεν έχω όμως το *.pat αρχείο.Τι μπορώ να κάνω εκτός από το να το σχεδιάσω εξ αρχής?

 

2) Έχει κανείς μια ωραία βιβλιοθήκη με Hatches και θέλει να την μοιραστεί?

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στο forum. Δες στα downloads αν έχει κάτι. Ξεκίνα και από τους Κανόνες συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ξέρει κανείς πως μπορώ να φτιάξω υπόμνημα στο autocad και να το αποθηκεύσω στο template έτσι ώστε να φτιάξω δικά μου φύλλα σχεδίου με τα πινακάκια τους και να τα χρησιμοποιώ? Τα τυποποιημένα που έχει δεν με εξυπηρετούν και κάθε φορά αναγκάζομαι να φτιάχνω το πινακάκι μαζί με το σχέδιο στο model.

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία .

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, iovo.

Link to comment
Share on other sites

Tο κανεις αντιγραφη-επικολληση απο προηγουμενο σχεδιο...Παιρνεις το πινακακι και το βαζεις σε οποιο σχεδιο θες..Εγω εχω φτιαξει μερικα προτυπα σχεδια με τα πινακακια , τα διαφανη, τα παχη των γραμμων κ τα μπλοκς που χρησιμοποιω συνηθως και καθε φορα παταω πανω σαυτα....

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, πρέπει να βλέπουμε την οθόνη μας σαν ''πάγκο'' εργασίας. Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας-οθόνη, τα εργαλεία που χρειαζόμαστε. Αν είναι μόνο το πινακάκι τοποθετείς μόνο αυτό. Συνήθως όμως χρειάζεσαι περισσότερα εργαλεία-βοηθήματα όταν δουλεύεις ένα σχέδιο. Μπορείς να κάνεις χρήση ρυθμίσεων που έκανες σε ένα άλλο σχέδιο δουλεύοντας το νέο μέσα στο παλιό και το σώνεις με άλλο όνομα. Χρησιμοποιείς ότι χρειάζεσαι από το παλιό-ά σχέδια πχ ρυθμίσεις διαστάσεων, κείμενο, βελάκια, στάθμες, κλπ και εν συνεχεία τα διαγράφεις ή τα αφήνεις μέσα μήπως τα χρειασθείς αργότερα. 'Έτσι αποφεύγεις το αντιγραφή-επικόλληση και το μπες-βγες από το ένα αρχείο στο άλλο. Πας στο άλλο από την αρχή και του δίνεις άλλο όνομα.

Για τα φύλλα σχεδίου το αντιλαμβάνομαι ότι εννοείς το χαρτί εκτύπωσης. Τότε διαλέγεις το μέγεθος του χαρτιού, και υποστηρίζει φυσικά ο plotter σου, Α1, Α2 κλπ στην κλίμακα που θέλεις, αυτά τα χαρτιά σε περίπτωση που έχεις ρολό στον πλότερ, κρατάς σταθερό το πλάτος του χαρτιού και το μήκος το μετράς στην οθόνη σου από το πλαίσιο-περίγραμμα του σχεδίου σου. Σε αυτό το μήκος θα προσθέσεις τα περιθώρια εκτυπώσιμης επιφάνειας του πλότερ που θα τα βρεις στο manual.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μια ερώτηση που με βασανίζει εδώ και καιρό και δεν μπορώ να το βρω είναι αν έχω μια γραμή και θέλω να δημιουργήσω μια παράλληλη η οποία να τελειώνει εκεί που τελειώνει και η πρώτη,ποιο είναι το κατάλληλο OSNAP?Επίσης τα boundaries των viewports υπάρχει μια απλή επιλογή για να μην τα βλέπω στις εκτυπώσεις?

 

Πάντως παιδιά με έχεται βοηθήσει πάρα πολύ να καταλλάβω το autocad διαβάζοντας απορίες φίλων.Χίλια μπράβο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να ρωτησω και γω κατι...το οποιο μου διαφευγει αυτη τη στιγμη...?!

Οταν διαστασιολογω, για παραδειγμα ενα οικοπεδο γυρω γυρω, καποιες διαστασεις μου βγαινουν απο τη μια πλευρα της γραμμης και καποιες απο την αλλη...πως το κανω να οριζω εγω απο ποια μερια της γραμμης θα βγαινουν οι διαστασεις?

Το ηξερα αυτο το τρικ παλια...αλλα αυτη τη στιγμη δε μπορω να θυμηθω τι εκανα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.