Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκπτωση 10% στον 4014. Ισχύει για καταβολή 30% προστίμου μέχρι 31/5;


Recommended Posts

Για τις ρυθμίσεις που γίνονται με βάση τον 4014/11, ισχύει ότι αν καταβληθεί το 30% του προστίμου μέχρι 31/5, θα υπάρξει έκπτωση 10%;

 

Νομίζω ότι τα τελευταία ΦΕΚ (237Α/12, 18Α/13) είναι ασαφή πάνω στο θέμα. Ειδικά η παρ.3 του αρ.33 του 18Α/13, είναι εξόχως αινιγματική και χρειάζεται ίσως κάποιος που να έχει εντρυφήσει στα μυστήρια των Ελληνικών ΦΕΚ για να μας την εξηγήσει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι με το 18Α/25.01.2013 δεν δίνεται παράταση για το 30%.Κατά τα φαινόμενα, το δικαίωμα για την έκπτωση του 10% έληξε στις 31/01/2013.

Edited by michael1983
Link to comment
Share on other sites

Το ΥΠΕΚΑ άλλα λέει

 

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2013

Παράταση προθεσμιών για τις διαδικασίες του Ν.4014 περί αυθαιρέτων:

 

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, υπέγραψε σήμερα Υπουργική Απόφαση για την παράταση των προθεσμιών υπαγωγής στο Νόμο 4014 περί αυθαιρέτων έως 31 Μαΐου 2013 για την πρώτη φάση (για νέες δηλώσεις), και έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 για τη δεύτερη φάση (τόσο για τις παλαιές όσο και για τις νέες δηλώσεις).

 

Η υπογραφή της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης συμπίπτει με τη σημερινή υπερψήφιση από τη Βουλή του άρθρου 34 «ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων», που προώθησε το ΥΠΕΚΑ, του Σχεδίου Νόμου για την Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία παρέχει τόσο τη δυνατότητα διενέργειας δικαιοπραξιών και της έκδοσης διοικητικών αποφάσεων με την καταβολή του 30% του προστίμου, όσο και εκπτώσεις, που είχε καταληκτική ημερομηνία 30/1/2013 και η οποία επίσης μετατέθηκε για τις 31/5/2013.

 

Tο ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται ένα σχέδιο νόμου με στόχο μια, όσο το δυνατόν, πιο ολιστική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος των αυθαιρέτων, ενισχύοντας και θωρακίζοντας θεσμικά μία οριστική «κόκκινη γραμμή» στις πολεοδομικές και οικοδομικές αυθαιρεσίες, με την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων, την ταξινόμηση της βαρύτητας κάθε αυθαιρεσίας, και εν τέλει τη δικαιότερη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

 

 

Δηλαδή, ισχύει και η έκπτωση του 10% αν πληρωθεί το 30% έως 31.5.2013.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι, μήπως ξέρετε πώς θα εμφανιστεί η έκπτωση 10% στο σύστημα του τεε για τις δόσεις που μένουν να πληρωθούν?

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα.

Περιμένουμε....

 

Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνεται με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από το μηχανικό, θα ελέγχεται για την πληρωμή του 30% από το ΤΕΕ και στη συνέχεια θα αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης από το υπόλοιπο πρόστιμο, θα επανυπολογίζονται οι υπολειπόμενες δόσεις και θα εμφανίζεται ένα νέο pdf στα πρόσθετα στοιχεία για περιπτώσεις που θέλουν μεταβίβαση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.