Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διόρθωση παραμέτρου μετά την ολοκληρωμένη υπαγωγή


Recommended Posts

Το ίδιο ισχύει κι εκεί.

Διορθώνεις, βάζεις τα σωστά και ξαναστέλνεις.

Θα πάρει και επιστροφή από το πράσινο ταμείο αν έχει εξοφλήσει ο ιδιοκτήτης.

Αν όχι επανυπολογίζονται οι δόσεις που απομένουν.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ενημερωτικά για το "πότε προέκυψε η αυθαιρεσία": Πρόκειται για εσωτερική σκάλα από σκυρόδεμα που συνδέει σε κατάστημα το ισόγειο με το υπόγειο. Ο φάκελος περιέχει 2 σειρές σχεδίων. Η πρώτη κατατέθηκε πριν την έκδοση της άδειας και με βάση αυτή ξεκίνησε η ανέγερση. Αφού ολοκληρώθηκε ο Φέρων οργανισμός-τουλάχιστον μέχρι το ισόγειο ώστε να μπορεί να γίνει αυτοψία (άρα αφού σκυροδετήθηκε και η σκάλα)- έγινε αυτοψία από την υπηρεσία, βρέθηκαν διαφορές σε εξωτερικές διαστάσεις του κτιρίου σε σχέση με την αρχιτ. μελέτη ,ο κατασκευαστής προέβη σε διόρθωση των αυθαιρεσιών (καμία παρατήρηση για τη σκάλα από τον ελεγκτή) και κατατέθηκε και μια 2η σειρά σχεδίων με τις αλλαγές που έγιναν. Στο σχέδιο του υπογείου της 2ης σειράς η σκάλα (η οποία είχε ήδη κατασκευαστεί βάση των εγκεκριμένων σχεδίων της 1ης σειράς) είναι σχεδιασμένη αλλά σβησμένη με σβηστικό και διαγεγραμμένη με ένα "Χ" από στυλό. Το εν λόγω σχέδιο δεν έχει χαρτόσημο, γι'αυτό και ο υπάλληλος στο αρχείο αρνήθηκε να μου το θεωρήσει ως γνήσιο αντίγραφο. Το θέμα λοιπόν είναι ότι η συνάδελφος που πρέπει να μας δώσει τη βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης θεωρεί ως ισχύον το 2ο μη-θεωρημένο σχέδιο, θεωρεί ότι η σκάλα είναι αυθαίρετη (παρόλο που είχε κατασκευαστεί με την εγκεκριμένη 1η σειρά σχεδίων) και απαιτεί να δηλωθεί με το Ν.4014 για να δώσει τη βεβαίωση. Επισυνάπτω και τις φωτογραφίες των σχεδίων.

post-39312-0-78930800-1360312459_thumb.jpg

post-39312-0-80678800-1360312493_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

καλησπερα συναδελφοι.Η επαναφορα σε προσωρινη υπαγωγη απο ολοκληρωμενη που ειναι τωρα και η προσθηκη αυθαιρεσιων(προστιμων) ισχυει ακομα?γιατι μου κανουν κολπα στην πολεοδομια και δε με αφηνουν να παρω ρευμα.

Link to comment
Share on other sites

Πελάτης μου τακτοποίησε αυθαιρεσία πληρώνοντας εφάπαξ (έκπτωση 20%). Διαπιστώθηκε λάθος μετά την «ολοκληρωμένη υπαγωγή» και ζήτησα με αίτηση να υπαχθεί η δήλωση σε κατάσταση «προσωρινής υπαγωγής», για να γίνει η διόρθωση.

Απορίες:

  1. Επειδή η επιφάνεια που θα προστεθεί είναι μικρή με συνέπεια και το πρόστιμο που προκύπτει γι΄αυτήν την επιφάνεια να είναι μικρό (περ. 30€ < 400€), μήπως χάσει την έκπτωση που είχε, και επαναϋπολογιστεί το πρόστιμο για όλο το ποσό, μείον τις πληρωμές έναντι, αλλά χωρίς έκπτωση?
  2. Πρέπει την πληρωμή που είχε κάνει για εξόφληση του προστίμου, πρέπει να την εισάγω στο πεδίο «εισαγωγή παλαιότερων πληρωμών προστίμων» ή δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, αφού είναι καταχωρημένη στην καρτέλα «οικονομικά στοιχεία».
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε δήλωση σε προσωρινή υπαγωγή έχει πληρωθεί παράβολο και εφάπαξ. Θέλω να κάνω τις εξής αλλαγές:

 

1) Αλλαγή από 1η κατοίκία σε άλλη κατοκία

2) προσθήκη μίας λοιπής παράβασης.

 

Η διαδικασία για το ξεκλείδωμα ποιά είναι; Πρέπει να πάρω κάπου τηλέφωνο, και να ναι σε ποιό νούμερο;

 

Ευχαριστώ :smile:

Link to comment
Share on other sites

Από το σύστημα των δηλώσεων, με ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της συγκεκριμένης δήλωσης.

Θα την "ανοίξουν" την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.