Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εθνικό Κτηματολόγιο και Δασικοί Χάρτες


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι.

Μου προέκυψε η εξής περίπτωση.

Στην ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων του Εθνικού Κτηματολογίου, τμήμα αγροτεμαχίου το έχει ως διεκδικούμενο από την Διεύθυνση Δασών.

Στην ανάρτηση των δασικών χαρτών της συγκεκριμένης περιοχής που ακολούθησε, δεν το περιλαμβάνουν στις δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό το τμήμα δόθηκε ξεχωριστό ΚΑΕΚ με ιδιοκτήτη το Ελληνικό Δημόσιο ή απλά υπάρχει παρατήρηση στους πίνακες ότι υπάρχει διεκδίκηση?

Στην πρώτη περίπτωση περίμενε να κυρωθεί ο δασικός χάρτης και μετά αιτήσου διόρθωση στο κτηματολόγιο.

Στη δεύτερη περίπτωση είτε το αγνοείς είτε πάλι αιτήσου να διαγραφεί η παρατήρηση.

Μεγαλύτερη νομική αξία έχει ο ανηρτημένος δασικός χάρτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα, πιστεύω να γράφω στην σωστή κατηγορία. Κάνω ένα τοπογραφικό στη Σαλαμίνα για μεταβίβαση από την μητέρα στον γιο. Είναι δυο όμορα αγροτεμάχια με 2 ξεχωριστούς ΚΑΕΚ. Στην Β΄ανάρτηση του κτηματολογίου φαίνεται τμήμα και των δυο αγροτεμαχίων ως δασικό. Στην τελική ανάρτηση για το ένα αγροτεμάχιο δεν υπάρχει καμμία περιγραφή και για το άλλο αγροτεμάχιο γράφει μεταβολή δυνάμει του Ν.3208/03. Πως πρέπει να το αντιμετωπίσω? Για το ένα να μην αναφέρω καθόλου δασική έκταση και για το άλλο να γράψω ιδιωτικό δάσος?

Link to comment
Share on other sites

Και τα δύο γεωτεμάχια ανήκουν στον πελάτη σου κατά κυριότητα. Κατά τη Β' ανάρτηση απλά στα διαγράμματα υπήρχε ένα hatch που συμβόλιζε ότι ένα τμήμα διεκδικείται από το δασαρχείο και στα αποσπάσματα παρατήρηση. Στη Σαλαμίνα όμως υπάρχει ειδικό καθεστώς και αν εξαιρέσεις μια συγκεκριμένη περιοχή όλη η Σαλαμίνα ανήκει σε ιδιώτες ανεξάρτητα από το δασικό ή μη χαρακτήρα, οπότε δεν υπάρχει πλέον θέμα ιδιοκτησιακό παρά μόνο θέμα του χαρακτήρα της κάθε έκτασης.

Εφόσον αυτό που θέλει ο πελάτης σου είναι μεταβίβαση δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν ειναι αναγκαίο να γράψεις κάτι για το δασικό χαρακτήρα. Απλά για να είσαι πιο σωστός επιστημονικά και για δική σου κάλυψη μπορείς να αναγράψεις ότι για την έκδοση ΟΑ απαιτείται χαρακτηρισμός από το δασαρχείο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.