Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή αρδευτικής διώρυγας και οικοδομησιμότητα


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα τη βοηθειά σας σε κάτι που ψάχνω εδώ και μέρες αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω ακόμη απάντηση.

 

έχω ένα ακίνητο 4,5 στρ. εκτός σχεδίου άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο γιατί κατατμήθηκε μετά το 2003 και δεν εχει πρόσωπο σε αναγνωρισμένο κοινόχρηστο δρόμο. απαλλοτριώνεται τμήμα του 300τ.μ. περίπου για την κατασκευή αρδευτικής διώρυγας, η οποιά προβλέπεται να έχει παράπλευρη οδό. ωστόσο, μετά την απαλλοτρίωση το εναπομένον τμήμα δεν εφάπτεται απευθείας με την οδό αλλά με το κανάλι της διώρυγας. η οποια έχει βάθος περίπου 3μ. ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει την κατασκευή ράμπας για να αποκτήση προσβαση στο ακινητό του. επομένως μεταξύ της ιδιοκτησίας και της παραπλεύρου παρεμβάλεται το κανάλι.

 

Ερώτησεις: 1)θεωρώ ότι έχω πρόσωπο στην παράπλευρο ή όχι?

2)το ακίνητο δεν θα γίνει άρτιο και οικοδομήσιμο? γιατί σύμφωνα με την Εγκ. 104/86, το ακίνητο έπρεπε να είναι άρτιο και οικοδομησιμο. όμως δεν πρόκειται για απαλλοτρίωση για τη διάνοιξη οδούς αλλά για την κατασκευή διώρυγας..

 

αν έχει κάποιος συναντήσει παρόμοια περίπτωση θα μου έλυνε τα χέρια

Link to comment
Share on other sites

στειλε ενα σκαριφημα λιγο για να καταλαβουμε καλυτερα..παντως το αρχικο σου τεμάχιο δεν ειναι άρτιο διότι η απαίτηση σε 25μ δρόμο για κατατμήσεις μετά το 2003 αφορούν την αρτιότητα όχι την οικοδομησιμότητα..

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε, ανεβαζω μια φωτογραφια για να καταλαβεις τι γινεται. δεν ειναι και ιδανικη.. φαινεται ο παραπλευρος δρομος, αμεσως δεξια το αυλακι και το ακινητο που περιγραφω ειναι το ακριβως απο πανω

post-23422-0-88318500-1360144096_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.