Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάταξη από ΑΤΕΙ σε κολλέγιο


giorgos_nt

Recommended Posts

Τι μου λες; Τόσο εύκολο είναι το ΤΕΙ Μηχανολογίας στη Θεσσαλονίκη; Πόσοι αποφοιτουν κάθε χρόνο δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταλαβαινω τι λεει ο Jack και πιθανον να εχει δικαιο για ενα 5%~10% των αποφοιτων ΤΕΙ που ειναι ανθρωποι με αστερι και ασχετα

απο το πτυχιο των ΤΕΙ/ΑΕΙ/ΙΕΚ στην ζωη τους θα πετυχουν. Το προβλημα ειναι στον μεσο αποφοιτο ΤΕΙ οταν πας να τον συγκρινεις

με τον μεσο αποφοιτο ΑΕΙ, εκει πραγματικα τα επιπλεον ΕΔ κανουν την διαφορα.

 

Στην παρουσα φαση ο αποφοιτος ΤΕΙ δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ να δοσει κατατακτηριες για πολυτεχνειο ουτε να κοιταξει

προς τα κολλεγια. Με την κριση ειναι σχεδον σιγουρο οτι για τον κοπο και τα χρηματα που θα ξοδεψει η επενδυση θα παει απατη.

Ειτε μενει Ελλαδα και κανει αλλαγη επαγγελματικου προσανατολισμου σε κατι που ειναι περισσοτεορ πιθανο να του προσφερει

τα προς το ζειν ειτε φευγει εξωτερικο για καποιο MSc και δουλεια χωρις να γυρισει ποτε να κοιταξει πισω.

 

ΥΓ. Για να μην με παρεξηγησουν οι φιλοι που αποφοιτησαν απο ΤΕΙ το ανωθεν ισχυει για πανω απο το 80% των αποφοιτων και ΠΕ και ΤΕ...

Edited by MScEng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

απο το πτυχιο των ΤΕΙ/ΑΕΙ/ΙΕΚ στην ζωη τους θα πετυχουν. Το προβλημα ειναι στον μεσο αποφοιτο ΤΕΙ οταν πας να τον συγκρινεις

με τον μεσο αποφοιτο ΑΕΙ, εκει πραγματικα τα επιπλεον ΕΔ κανουν την διαφορα.

 

Στην παρουσα φαση ο αποφοιτος ΤΕΙ δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ να δοσει κατατακτηριες για πολυτεχνειο ουτε να κοιταξει

προς τα κολλεγια. Με την κριση ειναι σχεδον σιγουρο οτι για τον κοπο και τα χρηματα που θα ξοδεψει η επενδυση θα παει απατη.

Ειτε μενει Ελλαδα και κανει αλλαγη επαγγελματικου προσανατολισμου σε κατι που ειναι περισσοτεορ πιθανο να του προσφερει

τα προς το ζειν ειτε φευγει εξωτερικο για καποιο MSc και δουλεια χωρις να γυρισει ποτε να κοιταξει πισω.

 

Έγκυρη και σωστή τοποθέτηση,σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω...

 

Still,θα ήθελα να μου εξηγήσεις ποια είναι τα πρακτικά προβλήματα προκύπτουν λόγω της "μη ύπαρξης" Ε.Δ.,γιατί εγώ στα τόσα χρόνια δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιος από Τ.Ε.Ι. ντε και καλά δε μπορεί να κάνει κάτι!

Δε θα σε προσλάβουν σε ιδιωτική εταιρία;Klein,αν το νιώθεις έστω και λίγο και μπορείς να δημιουργήσεις υπεραξία στην επιχείρηση,γκαρσόν λεκιάστηκαν!

Από εκεί και πέρα,ένας καλός φίλος ή συγγενής να τζιφράρει και να πηγαίνει αυτός στις πολεοδομίες τη δουλειά σου και είσαι κομπλέ!Κάνω λάθος;

Και μη μου πείτε "που να τον βρω δεν έχω κανένα κ.λπ." γιατί εκτός του ότι σχεδόν κάθε Ελληνικό σπίτι έχει κι ένα μηχανικό πολυτεχνείου μέσα,ακόμη κι έτσι υπάρχουν πολλοί που με 10€-20€ θα παρακαλούσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά για σας!

Που του κερατά,αν πια έχετε δουλειές δε θα σας απασχολούν τέτοια ποσά...

 

Όποτε πιάνω συζήτηση με φίλους που τώρα δουλεύουν Γερμανία και Αγγλία (έχω καβατζάρει βλέπεις τα 23) μου λένε το αυτονόητο,ότι "τόσα χρόνια δε μπορώ να καταλάβω τα Ε.Δ. όπως τα εννοείται εσείς εκεί στην Ελλάδα"! :wink:

Edited by Jack of Spades
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Jack πραγματικά φάσκεις και αντιφάσκεις. Αναρωτιέμαι λοιπόν:

 

- Πως είναι δυνατόν σε μια σχολή που περνάς τα μαθήματα πανεύκολα -από το οποίο προφανώς συνεπάγεται ότι το επίπεδο είναι χαμηλό- να παίρνεις τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνεις όλα αυτά που λες (έρευνα, διδακτορικά κλπ κλπ); Εκτός κι αν μας λες ότι εσύ είσαι η διάννοια που τα παίζει στα δάκτυλα (που θα ήταν άσχετο με τη συζήτηση..) Όποιος έχει ασχοληθεί με τέτοιου είδους μεταπτυχιακές σπουδές γνωρίζει πόσο κόπο και πόνο κρύβουν αυτά. Κι αν πάρεις ένα εύκολο πτυχίο τώρα... θα τα βρεις μπροστά σου μετά.. και μάλιστα διογκωμένα!

 

- Η αναφορά σου στο ότι μορφώθηκες έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα σου. Πως μπορεί ένα μορφωμένο άτομο να "γράφει στα κρεμαστάρια του" την "Ψωροκώσταινα" η οποία τον σπούδασε (και ΟΧΙ οι σπουδές σου δεν είναι τσάμπα.... τις έχουν πληρώσει οι υπόλοιποι "αμόρφωτοι" κάτοικοι της που θα παραμείνουν εδώ να παλεύουν..!)

 

 

- Είναι προφανές ότι θεωρείς το Τμήμα το οποίο σπουδάζεις κατώτερο των δυνατοτήτων σου και ότι το επέλεξες συνειδητά για να τα κάνεις όλα πιο ΕΥΚΟΛΑ. Με μία κοντόφθαλμη σκέψη αυτό φαίνεται λογικό. Δυστυχώς όμως στην πραγματική ζωή δεν είναι έτσι τα πράγματα.. Υποτιμάς τη σχολή σου, τη χώρα σου και αποστασιοποιείς τον εαυτό σου νομίζοντας ότι είσαι ανώτερος τον περιστάσεων.. Ε λοιπόν σε πληροφορώ το μόνο που υποτιμάς πραγματικά είναι ο εαυτός σου. Κι αν αυτον τον κοροϊδεύεις, εμάς ΟΧΙ... Μεγάλο λάθος σου που πήγες στα ΤΕΙ λοιπόν και θα το βρεις μπροστά σου πολλές φορές..

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

"o tempora o mores" :shock:

Πριν καιρό είχα πει ότι ξανά σε τέτοια κουβέντα δεν θα μετάσχω.. Ένα σχόλιο μόνο:

 

1) Τα ΑΤΕΙ απονέμουν BSc (Hons).

2) Τα κολέγια απονέμουν HND <<< Batchelor => Αγγλία και ξανά μανά σπουδές, μετά MSc... => 4 χρόνια

(Εδώ ακόμα παπάδες πουλούν στα παιδιά, ότι και καλά θα πάνε σε κολέγιο και θα γίνουν Μηχανικοί. Το ΗΝD είναι πτυχίο Pre-Engineering. Αν τελειώσεις με merit ή distincion το πολύ να σε δεχτούν στο 2ο έτος σε κάποιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο..). Άρα, ο Πτυχιούχος Συνάδελφος, δεν έχει ανάγκη το HND..

 

Λύσεις:

Κατατακτήριες σε άλλη Πολυτεχνική σχολή εφόσον υπάρχει η φλόγα για μάθηση.. => 4-5 χρόνια

Σπουδάστε κάτι διαφορετικό.. Το να σπουδάσει κανείς 2 φορές το ίδιο πράγμα σε μία ζωή είναι εντελώς ανόητο, άσκοπο, και χάσιμο χρόνου κατ' εμέ.. Αυτός που φταίει είναι το ΚΡΑΤΟΣ που τα έχει κάνει να μην πω πως, και οι συντεχείες και τα συμφέροντα που εδώ και χρόνια το συντηρούν.. (τα λουλούδια μέσα στο ΣτΕ, στο ΤΕΕ, στο ΤΣΜΕΔΕ, στη βουλή στο ΣΑΕΙ, στον ΟΠΑΠ, και στα ΚΕΠ :P ) .. Δεν φταίει αυτός που σπούδασε επειδή το κράτος έχει κρεμάσει κόκκινο λαμπτήρα έξω από την εξώθυρά του..

 

Εξωτερικό. Σε βάζουν στο 3ο έτος, +1χρόνο => MEng ή (BEng - BSc, και μετά MSc) => 2χρόνια

 

Και μετά;;

 

Προβλήματα με σφραγιδιές θα υπάρξουν..

Υπάρχουν όμως και φίλοι Διπλωματούχοι, όπως και υπάλληλοι που τους κερδίζεις με μία καλημέρα και μια φιλική κουβέντα.

Αυτά τα λίγα από εμένα. :)

Edited by Earl
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

1)Πως είναι δυνατόν σε μια σχολή που περνάς τα μαθήματα πανεύκολα -από το οποίο προφανώς συνεπάγεται ότι το επίπεδο είναι χαμηλό- να παίρνεις τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνεις όλα αυτά που λες (έρευνα, διδακτορικά κλπ κλπ); Εκτός κι αν μας λες ότι εσύ είσαι η διάννοια που τα παίζει στα δάκτυλα (που θα ήταν άσχετο με τη συζήτηση..) Όποιος έχει ασχοληθεί με τέτοιου είδους μεταπτυχιακές σπουδές γνωρίζει πόσο κόπο και πόνο κρύβουν αυτά. Κι αν πάρεις ένα εύκολο πτυχίο τώρα... θα τα βρεις μπροστά σου μετά.. και μάλιστα διογκωμένα!

 

2)Η αναφορά σου στο ότι μορφώθηκες έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα σου. Πως μπορεί ένα μορφωμένο άτομο να "γράφει στα κρεμαστάρια του" την "Ψωροκώσταινα" η οποία τον σπούδασε (και ΟΧΙ οι σπουδές σου δεν είναι τσάμπα.... τις έχουν πληρώσει οι υπόλοιποι "αμόρφωτοι" κάτοικοι της που θα παραμείνουν εδώ να παλεύουν..!)

 

 

3)Είναι προφανές ότι θεωρείς το Τμήμα το οποίο σπουδάζεις κατώτερο των δυνατοτήτων σου και ότι το επέλεξες συνειδητά για να τα κάνεις όλα πιο ΕΥΚΟΛΑ. Με μία κοντόφθαλμη σκέψη αυτό φαίνεται λογικό. Δυστυχώς όμως στην πραγματική ζωή δεν είναι έτσι τα πράγματα.. Υποτιμάς τη σχολή σου, τη χώρα σου και αποστασιοποιείς τον εαυτό σου νομίζοντας ότι είσαι ανώτερος τον περιστάσεων.. Ε λοιπόν σε πληροφορώ το μόνο που υποτιμάς πραγματικά είναι ο εαυτός σου. Κι αν αυτον τον κοροϊδεύεις, εμάς ΟΧΙ... Μεγάλο λάθος σου που πήγες στα ΤΕΙ λοιπόν και θα το βρεις μπροστά σου πολλές φορές..

1)Σ'αυτό το συμπέρασμα συνάδελφε μόνος σου κατέληξες...

Το ότι οι εξετάσεις είναι πιο εύκολες σε σχέση με άλλες σχολές σε Ελλάδα και Εξωτερικό και το ότι οι καθηγητές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όσους ενδιαφέρονται με εργασίες εξαμήνων και προόδους (κοινώς το ότι δε σου βάζουν στεγνά 4-5 παλουκοασκήσεις στις εξετάσεις επίτηδες για να κόβουν κόσμο και να λένε ότι "είναι υψηλό το επίπεδο") δε συνεπάγεται ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν ακολουθείται σωστά ή ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι ελλιπές!

Για τα μεταπτυχιακά μην είσαι απόλυτος!Όπως υπάρχουν πτυχία μηχανικών διαφόρων επιπέδων δυσκολίας (MIT,Newcastle,Bologna,Sofia,Α.Π.Θ.,Τ.Ε.Ι. τυχαία η "σειρά" και τα "πρόσωπα",τα οποία σαφώς "παίζουν" αναλόγως τμήματος) έτσι υπάρχουν και μεταπτυχιακά αντίστοιχου εύρους!

Όποιος συνάδελφος έχει αποκτήσει (εντός κι εκτός Τ.Ε.Ι.) τις απαιτούμενες γνώσεις για να ανταποκριθεί π.χ. σε MEng κορυφαίου Βρετανικού Α.Ε.Ι. έχει καλώς,όποιος δεν μπορεί απλά θα πάει σε άλλο που θα του καλύψει τις απαιτήσεις/φιλοδοξίες κ.λπ. και θα του παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες!

Από επιλογές άλλο τίποτα...

 

2)Την "γράφω" όπως ακριβώς με γράφει και εκείνη,μέσω των εκπροσώπων της (πολιτικάντηδων κ.λπ.) και των λοιπών δομών της!

Τι πρέπει να κάνω δηλαδή,να κάτσω να φάω ότι σκ@τ@ μου σερβίρουν κάθε χρόνο και να λέω "ζήτω η πατρίδα" τη στιγμή που το στομάχι διαμαρτύρεται (λες και έχει καμία σχέση το Ελληνικό έθνος μ'ατό το σίχαμα που ζούμε) ή να γίνω σαν τα μούτρα τους για να συνεχίσω να ζω άνετα;Γιατί πάντα σ'ένα από τα δύο καταλήγουμε...

Με συγχωρείς συνάδελφε αλλά δεν θα κάτσω να απολογηθώ γι'αυτό,ούτε να ασχοληθώ με τα "πατριωτικά" και τους ρομαντισμούς του καθενός!

 

3)Εξακολουθείς να εξάγεις δικά σου,αυθαίρετα συμπεράσματα...προφανώς κάποια στιγμή κατέληξα σ'αυτό όταν έβλεπα πλήθος φοιτητών να κόβονται αβέρτα σε μαθήματα που προσωπικά περνούσα με την πρώτη κατόπιν σωστού διαβάσματος και προετοιμασίας!Η εντύπωση αυτή έγινε ακόμη πιο έντονη για τους άλλους λόγους που ανέφερα πιο πάνω,αλλά δε νομίζω να ενδιαφέρει και κανέναν!

Από εκεί και πέρα από που κι ως που "υποτιμώ" τον εαυτό μου;!Ο κάθε άνθρωπος είναι μια ανεξάρτητη μονάδα και στη ζωή του έχει διαφορετικές δυνατότητες και προσόντα!Το ότι εσύ μπορεί να έχεις το ίδιο πτυχίο (κοινώς ένα κομμάτι χαρτί) με κάποιον που το πήρε νύχτα ή κάποιον που είναι άνεργος 10 χρόνια ή ετεροαπασχολείται τι σχέση μπορεί να έχει με το άτομό σου;

 

Λάθος που πήγα στο Τ.Ε.Ι.;Όχι συνάδελφε,λάθος κάναν όσοι πήγαν στο Τ.Ε.Ι. νομίζοντας ότι με το που τελειώσουν δε θα τους απασχολήσει καθόλου το ενδεχόμενο της μετανάστευσης,θα σφάζονται όλες οι Ελληνικές εταιρίες ποια θα τους πρωτοπάρει ή ότι θα "νοικιάζουν" την υπογραφή τους και θα ζουν αεριτζίδικα μιμούμενοι τους συναδέλφους πολυτεχνειατζήδες***,περιμένοντας παράλληλα το Κράτος να "καθαρίσει" για πάρτη τους! ;)

Προσωπικά μόνο "θετικά" έχω να εισπράττω μέχρι στιγμής από την επιλογή μου αυτή,με τη συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα να είναι αντίστοιχη καθ'ότι ανέκαθεν στηριζόμουν στις δικές ΜΟΥ δυνάμεις (όπου "δυνάμεις" βάλε ότι θες) και δεν περίμενα ούτε από κάνα Τ.Ε.Ι. ούτε από κάνα Κράτος να με κάνει άνθρωπο!Αν πάλι εσύ συνάδελφε μου εύχεσαι να "το βρω μπροστά μου" δεν πειράζει,χαλάλι σου!Αμοιβαία τα αισθήματα άλλωστε!

 

***Πόσους πρωτοετείς τμημάτων Σ.Τ.ΕΦ. είχατε ακούσει στα φοιτητικά σας χρόνια να κάνουν δηλώσεις του τύπου "όταν τελειώσω θα νοικιάζω το πτυχίο μου" ή "θα υπογράφω μελέτες άλλων" χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι δε θα μπορούν να πράξουν κάτι τέτοιο!

Λίγη ειλικρίνεια δε βλάπτει συνάδελφοι...τα λέμε αυτά για αρκετούς συναδέλφους από πολυτεχνεία (και καλά τους κάνουμε εφόσον φέρουν τέτοιες νοοτροπίες) αλλά να κοιτάμε και λίγο την καμπούρα μας!

Τι μου λες; Τόσο εύκολο είναι το ΤΕΙ Μηχανολογίας στη Θεσσαλονίκη; Πόσοι αποφοιτουν κάθε χρόνο δηλαδή;

Τι να λέει το ότι "αποφοιτούν λίγοι";!

Σ'αυτές τις σχολές το 1/3 απ'όσους περνάνε δε πάνε καν για εγγραφή,το άλλο 1/3 τα παρατάει στο 1ο έτος γιατί βαριέται να πηγαίνει 8 το πρωί στα εργαστήρια κι απ'το υπόλοιπο 1/3 που μένει παίρνουν πτυχίο όποιο ποσοστό μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις την εκάστοτε χρονιά!

Και ναι μεν μπορεί οι απαιτήσεις για πτυχίο να είναι χαμηλότερες σε σχέση με ένα κεντρικό Ελληνικό πολυτεχνείο,αλλά και οι φοιτητές είναι αντικειμενικά χαμηλότερου υποβάθρου οπότε το 1ο αντισταθμίζεται από το 2ο!

Κι έτσι καταλήγουν από κάθε έτος με πτυχίο 10-30 άτομα!Σε κάλυψα;

 

Χαίρομαι τουλάχιστον που όλα τα άλλα τα κάνεις γαργάρα,έπρεπε να τα ακούσεις από κάποιον κάποτε!

Μόνο σε παρακαλώ μη συνεχίζεις να πηγαίνεις αλλού τη συζήτηση (γενικά ή επί προσωπικού) γιατί εκτός του ότι έτσι κι αλλιώς κουράζεις,προσωπικά μ'αρέσει να απαντώ αναλυτικά σε όλες τις θέσεις του συνομιλητή μου και δεν υπάρχει λόγος να ξεχειλώνουμε το νήμα με άσχετα πράγματα (όπως αυτή η παράθεση εδώ καλή ώρα)...

Edited by Jack of Spades
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Jack σε μερικά θα συμφωνήσω μαζί σου...

Δεν μου άρεσε που γενίκευσες το επίπεδό δυσκολίας όλων των ΤΕΙ. Εσύ μπορεί να έπεσες σε "χαλαρό" τμήμα και να πήρες εύκολα πτυχίο, δεν συμβαίνει το ίδιο και παντού!

Επίσης δεν μπορείς να ξέρεις το επίπεδό δυσκολίας άλλων πολυτεχνικών τμημάτων (Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) όταν δεν έχεις παρακολουθήσει σε αυτά ούτε ένα μάθημα.

Πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν το επίπεδο δυσκολίας ενός τμήματος, σαφώς και σου φαίνεται ευκολότερο ένα τμήμα εάν είσαι ντόπιος κοινώς αν ο πατέρας σου έκανε παρέα με καθηγητές και τα ρέστα το ίδιο μάθημα, που θα το εξέταζε ο ίδιος καθηγητής, στο ίδιο τμήμα της, ίδια σχόλης, θα σου φαινόταν ευκολότερο από κάποιον που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην πόλη σου στα 18 του και που έφτυσε αίμα για να περάσει το ευκολότερο μάθημα της σχολής σου.

Επίσης δεν ξέρουμε σε ποια φοιτητική παράταξη ήσουν γραμμένος ΠΑΣΠ-ΔΑΠ;

Τώρα στο εξωτερικό καλά έκανες και πήγες.

Edited by HARDCORE
Link to comment
Share on other sites

Πες μας ένα νούμερο αγοράκι μου, για το τμήμα Μηχανολογίας στη Θεσσαλόνικη, που υποτίθεται το ξέρεις απέξω και ανακατωτά, πόσοι μπαίνουν και πόσοι αποφοιτούν. Να καταλάβουμε και εμείς πόσο διάνοια είσαι. Γιατί αν μπαίνουν 100 κάθε εξάμηνο και αποφοιτούν 5 σημαίνει πως ακόμα και αν μονο οι 33 ασχοληθηκαν με τις σπουδές τους, υπάρχει σημαντική δυσκολία και χρειάζεται αρκετός κόπος για να πάρουν το πτυχίο. Και αυτό το πτυχίο πρέπει να έχει αξία.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Jack σε μερικά θα συμφωνήσω μαζί σου...

Δεν μου άρεσε που γενίκευσες το επίπεδό δυσκολίας όλων των ΤΕΙ. Εσύ μπορεί να έπεσες σε "χαλαρό" τμήμα και να πήρες εύκολα πτυχίο, δεν συμβαίνει το ίδιο και παντού!

Επίσης δεν μπορείς να ξέρεις το επίπεδό δυσκολίας άλλων πολυτεχνικών τμημάτων (Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) όταν δεν έχεις παρακολουθήσει σε αυτά ούτε ένα μάθημα.

Πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν το επίπεδο δυσκολίας ενός τμήματος, σαφώς και σου φαίνεται ευκολότερο ένα τμήμα εάν είσαι ντόπιος κοινώς αν ο πατέρας σου έκανε παρέα με καθηγητές και τα ρέστα το ίδιο μάθημα, που θα το εξέταζε ο ίδιος καθηγητής, στο ίδιο τμήμα της, ίδια σχόλης, θα σου φαινόταν ευκολότερο από κάποιον που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην πόλη σου στα 18 του και που έφτυσε αίμα για να περάσει το ευκολότερο μάθημα της σχολής σου.

Επίσης δεν ξέρουμε σε ποια φοιτητική παράταξη ήσουν γραμμένος ΠΑΣΠ-ΔΑΠ;

Τώρα στο εξωτερικό καλά έκανες και πήγες.

Δεν είπα ότι είναι χαλαρό,είπα ότι είναι εύκολες οι τελικές εξετάσεις!Κατά τ'άλλα υπάρχει μεγάλος φόρτος κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και γίνονται εξαιρετικά μαθήματα που καλύπτουν πλήρως το αντικείμενο!

Όλο αυτό που περιληπτικά περιγράφω πιο πάνω λίγο πολύ ισχύει σε ΟΛΑ τα τμήματα της Σ.Τ.ΕΦ. ΟΛΩΝ των Τ.Ε.Ι. κι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο,θα μπορούσε πολύ απλά να ανεβάσει θέματα από μάθημα της αρεσκείας του να τα δούμε! :smile: Έτσι,για να μη μιλάμε κουτουρού...

Κατά τ'άλλα τίποτε απ'όσα αναφέρεις,αν είχα και τέτοια κονέ με τη μελέτη που έριξα θα τελείωνα στα 7 εξάμηνα με 9+ βαθμό πτυχίου

Δεν έχω φύγει ακόμη,αλλά θα γίνει κι αυτό στο μέλλον και μόλις τακτοποιήσω τις όποιες οικογενειακές κι επαγγελματικές μου εκκρεμότητες...

Anyway όλα αυτά είναι εντελώς off-topic!

 

stayros ότι είχα να σου πω σ'το είπα,αν έχεις κάτι σχετικό το συζητάμε αρκετά ξεφύγαμε!

Edited by Jack of Spades
Link to comment
Share on other sites

Έχω ανεβάσει θέματα στο forum του Μετσόβιου shmmy.ntua.gr/ αν σε ενδιαφέρει να δεις μπες...

 

Τίτλος θέματος

'Εκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους απόφοιτους ΤΕΙ

Edited by HARDCORE
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.