Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο στα ορια οικισμού (εντός & εκτός)


Recommended Posts

12 ώρες πριν, ChristinaK said:

Μάλιστα...Δηλαδή ήρθε η υδομ να χαράξει όριο που δεν υπήρχε ,βρήκε μια κατασκευή που έχει γίνει 40 χρόνια πριν,και αποφάνθηκε ότι το όριο του οικισμού περνάει από πάνω της?

Ναι διότι τα 50 τμ ήταν προσθήκη στο παλαιό υπάρχον που έγινε περίπου το 1975.

Το υπόλοιπο κτίριο ήταν πιο παλιό και θεώρησαν οτι αυτό είναι το όριο του συνεκτικού τμήματος !!!

 

12 ώρες πριν, Εύνοστος said:

Δεν έχω ξανακούσει να χαράζει όριο οικισμού η ΥΔΟΜ ! Πόσο επίσημο είναι αυτό;

Όταν δεν υπάρχει όριο έρχονται και κάνουν αυτοψία για να ορίσουν το συνεκτικό τμήμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

1) Σε περίπτωση που τμήμα εντός οικισμού είναι προ το 85, το πρόσωπό του βλέπει σε οδό πλάτους 4 μ , το εμβαδόν του είναι 50 μ2 και το εμβαδόν του εκτός οικισμού τμήμα δεν επαρκεί για να συμπληρώσει την απαιτούμενη αρτιότητα του οικισμού, είναι οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση και οικοδομεί 240 μ2 (όρους δόμησης του εντός οικισμού σε όλο το οικόπεδο); Απαιτείται και ΣΑ; ( Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 από ότι καταλαβαίνω αυτό εννοεί έτσι;)

2) Αν ένα οικόπεδο είναι μετά το 85 έχει εφαρμογή το άρθρο 7 παρ 1; Δηλαδή αν συμπληρώνει την αρτιότητα του οικισμού μπορεί να οικοδομήσει στο θεωρητικό οικόπεδο με όρους εντός οικισμού; Διότι σε ένα έγγραφο του 2011 της ΔΟΚΚ, αν θυμάμαι καλά, μιλάει ότι η παρ 1 του αρθ. 7 ισχύει μόνο για τις περιπτώσεις προ του 85

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπέρα, έχω γήπεδο επιφάνειας 10 στρ. που τμήμα του επιφάνειας 300 τμ είναι εντός οικισμού προυφιστάμενου του 1923.Αρτιότητα οικισμού 2.000 τ.μ., Μπορώ να κατατμήσω σε δύο άρτια κατά κανόνα εκτός σχεδίου και στο τμήμα 1 να δομήσω σαν εντός με θεωρητικό τμήμα και στο τμήμα 2 σαν εκτός; Επισυνάπτω σκαρίφημα

InkedIMG_20201214_092222_LI.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το γήπεδο εμπίπτει σε δυο τομείς με διαφορετικό πολεοδομικό καθεστώς. Το τμήμα των 300 τμ εντός προ 23 οικισμού, το οποίο εφόσον το γήπεδο προϋφίσταται του 1981 (ΦΕΚ 138/Δ/81) και διαθέτει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο του οικισμού δύναται να είναι οικοδομήσιμο με όρους δόμησης του ΦΕΚ 138/Δ/81 και το τμήμα των 9.700 τμ εκτός οικισμού που εμπίπτει στις διατάξεις της εκτός οικισμών και εκτός σχεδίου δόμησης και μπορεί να είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο εφόσον προϋφίσταται της 31/12/03, ανεξαρτήτως ύπαρξης προσώπου σε αγροτικο δρόμο (αν έχει πρόσωπο σε δρόμο πχ επαρχιακό κύριο δημοτικό κλπ απαιτούνται 45 μ πρόσωπο και 50 μ βάθος).

Σήμερα μπορείς να οικοδομήσεις είτε στο εντός με όρους δόμησης προ 23 οικισμών, είτε στο εκτός με όρους δόμησης εκτός σχεδίου-οικισμών.

Αν σήμερα προβείς σε πώληση προκειμένου να δημιουργηθεί κατάτμηση, για να έχεις άρτια και οικοδομήσιμα τμήματα στους 2 διαφορετικούς τομείς θα πρέπει το εντός οικισμού να είναι 2.000 τμ (δε το έχεις)  και το εκτός τουλάχιστον 4.000 τμ (εφόσον δεν ισχύουν ειδικότερες διατάξεις που ορίζουν μεγαλύτερη επιφάνεια αρτιότητας και κατάτμησης, όπως πχ σε δίκτυο natura 2000) και να υπάρχει πρόσωπο τουλάχιστον 25 μ σε αναγνωρισμένο δρόμο προ 23 με απόφαση Περιφερειάρχη. Αν ο δρόμος που έχει πρόσωπο είναι όντως δημοτικός απαιτείται συνολικό πρόσωπο τουλάχιστον 90 μ (45+45) και βάθος 50 μ.

Το σίγουρο είναι ότι με κατάτμηση, ακόμη και αν αυτή μπορεί να συντελεστεί, το εντός προ 23 οικισμού δεν θα οικοδομείται.

 

Link to comment
Share on other sites

Εάν το τμήμα 1 μετά την κατάτμηση έχει επιφάνεια 6 στρ και το τμήμα 2  4στρ γιατί δεν μπορώ να θεωρήσω τμήμα  2000τ.μ.  μέσα στο τμήμα 1 για να δομήσω με τους όρους δόμησης του εντός οικισμού;

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά τα 300 τμ μπορούν να οικοδομηθούν ως κατά παρέκκλιση-προ 81. Από τη στιγμή που πας να κατατμήσεις απαιτείται κατά κανόνα αρτιότητα ήτοι 2.000 τμ για το εντός οικισμού, την οποία δεν διαθέτεις.

Link to comment
Share on other sites

Θα έχεις και τμήμα εντός προ 23 ορίων οικισμού το οποίο δεν θα είναι οικοδομήσιμο. Στους προ 23 οικισμούς επιτρέπεται (ασχέτως αν δεν συνιστάται) η κατάτμηση ακόμη και σε μη άρτια καθώς δεν έχουμε ρυμοτομικό σχέδιο.  Τα 45/50 μ για κάθε ένα γήπεδο βγαίνουν?

Link to comment
Share on other sites

Έχω πρόσωπο 120,00μ και βάθος 70,00μ.Συγνώμη που επιμένω αλλά γιατί δεν θα είναι οικοδομήσιμο το τμήμα εντός; Θεωρείς ότι δημιουργείτε με την κατάτμηση;

Link to comment
Share on other sites

Το έχω απαντήσει ακριβώς παραπάνω. Σήμερα είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο εφόσον προυφίσταται του 1981. Από τη στιγμή που κατατμείς πλέον ο χρόνος δημιουργίας είναι το σήμερα και όχι το πριν του 1981. Επομένως το προ 23 τμήμα παύει να είναι άρτιο και προφανώς παύει να είναι οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.