Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο στα ορια οικισμού (εντός & εκτός)


Recommended Posts

Ναι έχουν, απλά δεν υπάρχει το απαιτούμενο πλάτος του κοινόχτηστου χώρου - αυτό σήμερα είναι 3.50μ.

Επομένως, εγώ θεωρώ ότι οφείλω να αναφέρω ότι κατατμώ σε δύο άρτια τμήματα, τα οποία και θα καταστούν οικοδομήσιμα όταν ο ιδιοκτήτης αφήσει

το απαιτούμενο πλάτος ώστε να προκύψουν τα 2 μέτρα από τον άξονα της οδού - κοινόχρηστου χώρου!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

Στο Εγγρ.-39518/5-7-89 αναφέρει ότι " 2) Εάν το εναπομένον εκτός των ορίων του οικισμού τμήμα του οικοπέδου δεν είναι άρτιο κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, δεν αντιστοιχεί σε αυτό το τμήμα συντελεστής δόμησης (σδ)."  ΓΙα τα  υπόλοιπα στοιχεία του Διαγράμματος Δόμησης όπως κάλυψη, υποχρεωτική φύτευση κλπ τι ισχύει; Υπολογίζεται το εναπομείναν τμήμα εκτός ορίου σ' αυτά;

Συγκεκριμένα είμαι στη διαδικασία έκδοσης άδειας δόμησης σε οικόπεδο που τέμνεται από το όριο οικισμού. Το κτίριο θα τοποθετηθεί στο τμήμα εντός οικισμού το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Το εναπομείναν τμήμα εκτός ορίων δεν είναι άρτιο. Στο διάγραμμα θα υπολογίσω τα επιτρεπόμενα μεγέθη για το εμβαδό του εντός σχεδίου ή για όλο το εμβαδό του οικοπέδου;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

αφού δεν είναι άρτιο

για την έκταση εκτός δεν λαμβάνεις υπόψη σου  τίποτα απ' αυτά

  

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ @ΚΑΝΑ για την άμεση απάντηση.

Η απορία μου δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι το ίδιο έγγραφο αναφέρει παρακάτω ότι "Στην περίπτωση αυτή η οικοδομή που προκύπτει στο άρτιο εντός του οικισμού τμήμα του οικοπέδου δύναται να τοποθετηθεί στο εκτός οικισμού τμήμα του, αρκεί να τηρηθούν οι αποστάσεις αυτής από τα όρια του οικοπέδου σύμφωνα με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης."  Εάν τοποθετήσω δλδ το κτίριο στο εκτός σχεδίου δεν θα υπολογίσω την αντίστοιχή κάλυψη; Μου φαίνεται κάπως οξύμωρο.

 

Link to comment
Share on other sites

Θα τοποθετήσεις το κτίριο στο εκτός οικισμού τμήμα του ενιαίου ακινήτου με την επιτρεπομενη δόμηση και κάλυψη που σου έδωσε το εντός οικισμού τμήμα και αναφορικά με τις αποστάσεις θα λάβεις αυτές που αντιστοιχούν στην εκτός σχεδίου δόμηση, οπότε δεν θεωρείται σίγουρο ότι πάντοτε μπορεί να τοποθετηθεί η οικοδομή στο εκτός.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα τοποθετηθεί στο εκτός γιατί δεν επαρκούν οι αποστάσεις από τα όρια. Η απορία μου έχει να κάνει με τους υπολογισμούς στο διάγραμμα δόμησης. Εάν θα υπολογίσω τα επιτρεπόμενα μεγέθη σε όλη την έκταση ή μόνο στην εντός (εκτός από τον σδ δόμησης όπου είναι ξεκάθαρο ότι θα υπολογιστεί μόνο για το εντός). 

Καταλήγω ότι θα τα υπολογίσω όλα για το εμβαδό του εντός και θα περιμένω την απάντηση της πολεοδομίας!

Link to comment
Share on other sites

Επομένως αφού δεν επαρκούν οι πλάγιες αποστάσεις δεν μπορείς να τοποθετήσεις την οικοδομή στο εκτός οικισμού τμήμα. Προφανώς δεν υπολογίζεις το συντελεστή δόμησης και κάλυψης σε όλη την έκταση του ακινήτου παρά μόνο στην επιφάνεια οικοπεδικού τμήματος που είναι εντός οικισμού. Δεν χρειάζεσαι καμιά απάντηση πολεοδομίας γι αυτό. Προχωράς τη μελέτη σου κανονικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα στην παρέα!

θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που εχω...

παράδειγμα:κάποιος εχει 10 στρέμματα ορθογωνίου σχήματος  ,τα οχτώ στρέμματα ειναι άρτια και εντος οικισμού υπαρχει κτίσμα πολλών ετών κλπ κλπ.

Απο τα 10 στρέμματα τα δυο  (τα οποία γράφτηκαν στα 2 εγγόνια εξαδιαιρετου)ειναι στην πισω μεριά και εκτός οικισμού μη άρτια ,απλα τσιμπάει η μια πλευρά λιγα μέτρα περιπου το 1/5.Η μεριά αυτή λοιπον που ειναι εντος οικισμού συνεχίζει σε δουλεια οδό περιπου 120 μέτρα επι 3 μέτρα πλάτος μεχρι να βγει στον κεντρικό δρομο,δηλαδη τα δυο στρέμματα πισω δεν έχουν πρόσωπο σε δρόμο.

και έρχονται τώρα τα εγγόνια και ρωτούν εαν μπορούν να βάλουν κατι σε στιλ προκατ η βάρεου τύπου τροχοβιλα...Η απάντηση βεβαίως ειναι οχι!Και τωρα ερχεται η ερωτηση!!:υπαρχει περιπτωση η λωρίδα γης που φέρνει το πισω ακίνητο σε πρόσωπο με τον δρομο δηλαδη η δουλεια οδός να πωληθεί από τον ιδιοκτήτη των 8 στρεμμάτων και να συνγχωνευθει μα τα πισω δυο στρέμματα;δηλαδη να γινει ενα οικόπεδο με σχημα Γ το οποίο θα εχει πια πρόσωπο σε δρομο και πλέον θα μπενει εντος οικισμού;

συγνωμη εαν κούρασα..

ευχαριστω εκ των προτέρων 

Είμαι ιδιώτης 

Ενημέρωσε με αν είσαι ιδιώτης ή μηχανικός. Αν είσαι ιδιώτης θα σου μεταφέρω το μήνυμα στη σωστή ενότητα.

Pavlos33

Edited by Xristos82
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kαλησπέρα και απο μένα . Εχω την εξής ερώτηση και θα ήθελα την βοήθειά σας,

 Σε ενα γεωτεμάχιο 7 στρεμ ορθογωνίου σχήματος το οποιο βρισκεται κατα τα 5,5 στρεμματα εντος του ορίου του οικισμου (αρτιοτητα 600 μ) και κατα το 1,5 στρεμ εκτος σχεδιου  θελω να κανω κατατμηση σε 5 και 2 στρεμματα όπως φαινεται στο σχήμα. Στο εντος οικισμού κομματι ξέρω ότι επιτρέπεται . Τι γίνεται όμως στο εκτός οικισμού? Μπορει να γίνει η κατάτμηση σας ευχριστώ πολύ

orio oikismoy.JPG

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να γίνει η κατάτμηση, με την προϋπόθεση ότι έχεις τα απαιτούμενα πρόσωπα ώστε νια διασφαλιστεί η οικοδομησιμότητα.

Τα γεωτεμάχια θεωρούνται ενιαία, διότι το όριο του οικισμού ΔΕΝ δημιουργεί κατάτμηση

 

Edited by tetris
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.