Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναγνώριση Μεταπτυχιακού


tassoszante

Recommended Posts

Καλησπέρα σας από την Πράγα.

 

Είμαι απόφοιτος της Ασπαίτε (1ος και 2ος κύκλος σπουδών) και μόλις ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Τσεχία. Το πτυχίο θα το πάρω σε περίπου δύο μήνες από τώρα αλλά γνωρίζοντας την πολυπλοκότητα της διαδικασίας αναγνώρισης ξεκίνησα ήδη να μαζεύω πληροφορίες. Από αυτά που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να απευθυνθώ στο Δοατάπ αλλά ενδέχεται να υπάρξουν και δυσκολίες λόγω ότι προέρχομαι από ΤΕΙ, τουλάχιστον από τα όσα αναφέρονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις...Η συγκεκριμένη σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Δοαταπ και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ολοκλήρωσα, το οποίο είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που παρακολουθούν και οι γηγενείς, οδηγεί στο τίτλο Ing (inženýr) και είναι το αντίστοιχο του MSc. Η γνώμη σας ποια είναι? Θα δεχτούν να μου το αναγνωρίσουν? Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι ζητήθηκε και η διεξαγωγή γραπτών εξετάσεων αλλά κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στη διαδικασία που περιγράφει ο Δοατάπ.

 

Επισυνάπτω και το πρόγραμμα σπουδών της σχολής.

 

Ευχαριστώ

study_program.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Φανταζόμουν ότι πλέον είναι το ίδιο, αλλά αν όχι, υποθέτω ότι το πρώτο δεν θα μου προσφέρει κάτι περισσότερο σε σχέση με τα δικαιώματα που έχω από το πτυχίο Τ.Ε. Οπότε ναι, για αναγνώριση ως ισότιμο με πτυχίο ΑΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Για το πτυχίο μας (ΑΕΙ) μας δίνουν μια βεβαίωση ότι είναι πλήρως ισότιμο με Μάστερ. Η βεβαίωση αυτή όμως δεν ξέρω τι ισχύ έχει...

Πρακτικά δηλαδή θεωρείται ότι έχουμε κάτι παραπάνω από το BSc. Μερικοί λένε ότι είναι ισότιμο με Master in Engineering (Meng). Έχουμε κάνει σχετική κουβέντα αλλού γι' αυτό...Καλύτερα όμως να ρωτήσεις στο ΔΟΑΤΑΠ για σίγουρα...

Link to comment
Share on other sites

Το MSc θα σου αναγνωριστεί ως MSc. Δηλαδή θα είσαι πτυχιούχος ΤΕΙ με MSc. ****************************************************************************************************************

 

ΥΓ. Το πτυχίο σου είναι πτυχίο ΑΕΙ.

 

 

 

Συνάδελφε, νομίζω στα έχουν ξαναπεί:

"8. Έχουμε καλή συμπεριφορά, επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και την ήρεμη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις.

  • Συμπεριφερόμαστε κόσμια, κάνουμε προσεκτική επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιούμε, δεν βρίζουμε, δεν αναρτούμε άσεμνο υλικό, δεν προκαλούμε ούτε μέσω του avatar του προφίλ μας και επιδεικνύουμε σεβασμό προς τους συνομιλητές μας και τα συλλογικά όργανα (T.E.E., E.E.ΤE.M., Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., Παρατάξεις κ.λπ.). Τα γραπτά μένουν!"

(Από τους κανόνες συμμετοχής του φόρουμ)

Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Γιάννη μόλις τηλεφώνησα στο Δοαταπ και μου είπαν ότι γίνεται αναγνώριση του Master αλλά όχι εξίσωσή του με πτυχίο ΑΕΙ. Δηλαδή έχω 5 χρόνια σπουδών στην Ασπαιτε + 1,5 χρόνο Master σε αναγνωρισμένο από το Δοαταπ πανεπιστήμιο του εξωτερικού και παρόλα υτα λένε ότι δεν γίνεται. και το ερώτημα είναι αν μου προσφέρει κάτι επιπλέον, σε επίπεδο δικαιωμάτων το Master ή τσάμπα το έκανα...ή μήπως όντως ισχύουν αυτά που διάβασα σε άλλα topics ότι η άρνηση αυτή υπάρχει για λόγους αποτροπής και όχι ότι βασίζεται στην ισχύουσα νομοθεσία. Αν ναι, υπάρχει κάποια ρεαλιστική δυνατότητα να το εξισώσω?...αν κάποιος έχει εμπειρία από αυτή τη διαδικασία θα ήμουν ευγνώμων.

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη "εύκολη" λύση είναι να πας σε ένα κολέγιο και να βγάλεις BSc. Από εκεί και πέρα δικαστικά. Ήδη υπάρχει αγωγή που τρέχει. Αν θες επικοινώνησε με τον ΣΥΜΑΤΕ για να ενημερωθείς.

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη "εύκολη" λύση είναι να πας σε ένα κολέγιο και να βγάλεις BSc.

Αγαπητέ, όταν λες να βγάλω BSc από κολέγιο εννοείς γραφειοκρατικά ή να παρακολουθήσω από την αρχή το πρόγραμμα?
Link to comment
Share on other sites

Η Ασπαιτε είναι 5ετούς φοίτησης? Ή εσύ έκανες/θα κάνεις 5 χρόνια να την βγάλεις? (υπάρχει διαφορά)

Τα μάστερ θεωρούνται σίγουρα ετήσια, εκτός αν κάνεις διδακτορικό.

Link to comment
Share on other sites

Ναι η Ασπαιτε ειναι 5ετους (4 χρόνια βασικός κύκλος σπουδών + 1 χρόνο ειδικό πρόγραμμα σπουδών). Εγώ έχω ήδη αποφοιτήσει και μόλις τελείωσα το Master στο εξωτερικό (1.5 χρόνος) έχω επισυνάψει το πρόγραμμα σπουδών στην αρχή του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.