Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μη υποβολη δοσεων....


Recommended Posts

Παιδια καλησπερα...εχω ενα θεμα με ενα πελατη ο οποιος λογω αδυναμιας εχει να πληρωσει 6-7 δοσεις.....τι γινεται σε αυτην την περιπτωση ξερει κανεις τιπο?τα????

αυτο που γραφει ο 4014/11 οτι ακυρωνεται η αιτηση αν δεν πληρωθει εμπροθεσμα η πρωτη δοση ή δεν πληροθουν 3 δοσεις συνεχομενες λετε να ισχυει????

αυτο που βγαλαν με τις προσαυξησεις δεν ξερω αν ισχυει σε αυτην την περιπτωση...

Link to comment
Share on other sites

Έχουν ανασταλεί όλες αυτές οι "τιμωρίες" του άρθρου 24 παρ 8 γ, εως 31-5-2013 με το Ν4111 , αρθρο 33 παρ 3.

 

Άρθρο 33

Ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων

......................................................

3. Η ισχύς της διάταξης της περίπτωσης γ΄ της παρ. 8

του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 αναστέλλεται μέχρι την

31.5.2013.

Link to comment
Share on other sites

Να πάει να τις πληρώσει μέχρι 31.5.2013 και να είναι συνεπής από τότε και μετά.

Διαφορετικά, .....την πάτησε πολύ άσχημα!!!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω παιδια... :wink: ;-) προφανως δεν ισχυει και η καταβολη της πτωτης δοσης εντος ενος μηνος....ετσι δεν το καταλαβαινεται??

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα Παιδιά.. Αν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις και μετά τις 31/5/2013( δεν έχει πληρώσει τις 4 τελευταίες) ο μηχανικός που έχει δηλώσει το αυθαίρετο κτίσμα  προχωρά στην αποστολή των αρχείων (σχεδίων κ.λ.π.) για να τελειώσει τις υποχρεώσεις τους ως προς το δηλεθών αυθαίρετο ή ισχύει κάτι άλλο;

Παρακαλώ όποιος συνάδελφος ξέρει κάτι πάνω στο θέμα ή αντιμετωπίζει παρόμοια περίπτωση ας μου πεί πως το αντιμετωπίζουμε και τι κάνουμε για να είμαστε διασφαλισμένοι απέναντι στο ΤΕΕ και να ενημερώσουμε και τον πελάτη..

Link to comment
Share on other sites

 από τη στιγμή που εσύ πληρώθηκες, πρέπει να ολοκληρώσεις τη διαδικασία από μέρους σου. και να μη στείλεις εσύ τα αρχεία, μέσα στο σύστημα φαίνονται οι αυθαιρεσίες για τις οποίες υπολογίστηκε πρόστιμο. ( δε θα καταφέρεις δλδ να τον "καλύψεις" μη στέλνοντας τα αρχεία)

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει ΑΕΚΤΖΙ με τα αρχεία,  θα τα στείλω κανονικά! Ναι πληρώθηκα την αμοιβή μου. Το ερώτημα  είναι  τώρα αν θα δηλώσω και στο σύστημα αμοιβών την συμφωνηθείσα αμοιβή πληρώνοντας Φ.Π.Α. και ΤΣΜΕΔΕ( κόβωντας Δ.Π.Υ λίγο πριιν στείλω τα αρχεία) για το συγκεκριμένο έργο ή απλά θα στείλω στο ΤΕΕ τα απαιτούμενα αρχεία δηλώνοντας μόνο το Α/Α του έργου στο σύστημα αμοιβών και όταν ξεκαθαρίσει το θέμα με το νέο νόμο αυθαιρέτων κόβω το Δ.Π.Υ. ?

Link to comment
Share on other sites

Αφου ειναι σε δοσεις ουτως η αλλως λογικα με τις διαταξεις του νεου νομου θα παει υποχρεωτικα, εγω στη θεση σου δε θα ανεβαζα ακομα αρχεια μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος, μηπως αλλαξουν απαιτησεις αναλογως της περιπτωσης. Και γω εχω πελάτες που καθυστέρησαν 3 δόσεις αλλά προ-βλέπω η άφεση αμαρτιών να συνεχίζεται με το νέο νόμο. Και τι να του πεις, μπορείς να του πεις να σταματήσει να πληρώνει?

ομως η απυ εαν πληρωθηκες και εκανες τα σχέδια γιατί να μη κοπεί? δικό σου θέμα βέβαια. Όπως βλέπεις όσο καθυστερούν να δηλωθούν εισοδήματα χρονιά με τη χρονιά χειρότερα είναι. Έχω κάποιες υποθέσεις από το 2011 που τις είχα βάλει με δύο δόσεις αμοιβής, με εξόφλησαν φέτος και κοπανήθηκα το 26% και ησύχασα. Τώρα και το ΤΣΜΕΔΕ ασχετο με τις δόσεις μου φαίνεται. Εγώ προσωπικά έχω πληρώσει ήδη τα περισσότερα, από την άλλη αρκετοί συνάδελφοι τα καθυστερούν όσο παίρνει μπας και καταργηθεί και αυτό.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Θυμίζω απλώς για να μην ξεχαστεί ότι, με την ψήφιση από τη Βουλή του νέου πολυνομοσχεδίου ....αμοιβές άνω των 500 ευρώ με το ΦΠΑ μόνο μέσω τραπεζικής συναλλαγής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.