Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τακτοποίηση Αυθαιρέτου που βρίσκεται εν μέρει εντός ζώνης παραλίας


oikima

Recommended Posts

α. Αυτό δεν σε σου δίνει το δικαίωμα να να "θεωρήσεις" ότι η γραμμή αιγιαλού δεν είναι εκεί που έχει χαραχθεί, αλλά πιο πέρα...

Ισχύει η χάραξη του αιγιαλού που έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Αν υποθέτεις ότι κακώς έχει χαραχθεί έτσι, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προκαλέσεις "επανακαθορισμό" γραμμών. Δεν στο συστήνω, εκτός αν πληρώνεσαι καλά την υπόθεση. Θα χρειαστείς και κανά 2 χρόνια!

Μέχρι να επανακαθοριστούν οι γραμμές, ισχύουν οι υφιστάμενες δηλαδή οι χαραγμένες.

β. Δεν είμαι σίγουρος αν εκκρεμεί - όπως λες - επανακαθορισμός. Το "χρήζουν επανακαθορισμού" δεν πα να πει "παύουν να ισχύουν" .

γ. Αφού εσύ έχεις χαραγμένο αιγιαλό, δεν μπορείς να επικαλείσαι χειμέριο κύμα. Όταν θα έχεις επίσημη "άρση" και μέχρι να επανακαθορισθεί, τότε μόνο μπορείς να το επικαλεστείς.

Ο παλιός μηχανικόςκαλώς έβγαλε ο.α. επέκτασης το 1989, αφού η χάραξη ήρθε το 1990. Ίσα που πρόλαβε. Μετά δεν θα μπορούσε. Αυτός τότε θα επικαλέστηκε χειμέριο κύμα, γιατί το 1989 δεν υπήρχε χάραξη.

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να βγάλεις ο.α. επισκευής ή διαρρυθμίσεων σε νομίμως υφιστάμενο κτίσμα. Δηλαδή σε όλο το κτίσμα εκτός από το τακτοποιημένο. Όμως θα βγει στην φόρα το "κακώς τακτοποιημένο" και θα προκύψει πρόβλημα.

Άδεια μικρής κλίμακας διαρρυθμίσεων βγάζεις πιο ανώδυνα (εκτός αν θέλει ΕΠΑΕ) γιατί δεν σφραγίζεις και δεν πέρνεις ευθύνη. Στέλνεις τον ιδιοκτήτη να τρέχει. Όμως και η μικρής κλίμακας επιτρέπεται σε νομίμως υφιστάμενο. Θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να αποκρύψει μάλλον την τακτοποίηση.

Ακόμη πιο εύκολα κάνει ο ιδιοκτήτης "ενημέρωση προ 48 ωρών"

Μήπως είναι ευκολότερο λοιπόν να κατεδαφίσεις το τακτοποιημένο (το ξέρω είναι άδικο, τόσα λεφτά κόστισε); Μετά θα έχεις μόνο "νομίμως υφιστάμενα κτίσματα κι ας τα κόβει η γραμμή αιγιαλού...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή πιστεύεται οτι δεν μπορεί να δηλωθεί στον 4014/11 κτισμα που βρίσκεται εντος ζώνης παραλίας αλλα το φεκ είναι το 93? Γιατί έχω ίδια περιπτωση Και αν ζητήσουμε επανακαθορισμο η προηγούμενη γραμμή αιγιαλού θα είναι ο παλιός αιγιαλός?

Link to comment
Share on other sites

Ν.4014/Α23/παρ.3α [η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση βρίσκεται] / εδάφιο δδ) [...στον αιγιαλό η την ζώνη παραλίας]

Νομίζω είναι πολύ σαφές. Εάν σήμερα υπάρχει σε ισχύ καθορισμένη γραμμή αιγιαλού & παραλίας, τότε δεν μπορεί να υπαχθεί στον Ν4014 οτιδήποτε είναι στον αιγιαλό ή την ζ.π.

Εάν για κάποιο λόγο έχει ανακληθεί ή αρθεί το ΦΕΚ καθορισμού του αιγιαλού (με άλλο ΦΕΚ), τότε δεν λαμβάνεις υπ΄ όψη το ΦΕΚ καθορισμού.

iseferli ... Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "το φεκ είναι το 93". Ποιο ΦΕΚ;

Link to comment
Share on other sites

ποια η ερμηνεια σας για τα παραπανω??

 

α.Η οριογραμμη της παραλιας δεν μπορει να υπερβει την νομιμως(απο τις πολεοδομικες αδειες)διαμορφωθεισα γραμμη δομησης.(αρα εφοσον βγηκε με αδεια το ισογειο γιατι να εχει προβλημα ο οροφος που τακτοποιηθηκε με 4014)(ασε που στον επανακαθορισμο μπορει να ειναι εκτος -διοτι μιλαμε για πολυ μικρο τμημα-οποτε παμε στο παρακατω γ .)

β. Ζώνες παραλίας καθορισµένες προ της 19-12-1998 χρήζουν επανακαθορισµού(αρα στην δικη μου περιπτωση δεν εχω καθορισμενη κατασταση

 

γ. .Διευκρινιση Ν4014/11(Η΄10): Στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί η ζώνη παραλίας (ή όταν έχει αρθεί)

είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων µε το ν.4014/11, αρκεί να έχει διαπιστωθεί από το Μηχανικό ότι τα αυθαίρετα κτίσµατα βρίσκονται εκτός αιγιαλού, .(τι θελει εδω να πει ο ποιητης?τι θα γινει κατοπιν??)

 

iseferli εννοεις το φεκ που καθορισε τον αιγιαλο-παραλια ειναι του 93?-->εχει αρθει!!

Link to comment
Share on other sites

α) αν δύο νόμοι είναι αντίθετοι μεταξύ τους συνήθως λαμβάνεις υπόψη σου το νεότερο, εκτός αν ένας από τους δύο είναι πιο ισχυρός (πχ άρθρο συντάγματος). Αν ο καθορισμός της ζώνης Αιγιαλού έγινε μετά από αυτό που περιγράφεις στο (α) μάλλον είναι άκυρος ή <<γλύφει>> αναγκαστικά το περίγραμμα της ΟΑ. Τώρα δεν ξέρω πώς πάει ακριβώς αυτό....σε περίπτωση που το ρυμοτομικό κόψει το κτίριό σου και δεν στο απαλωτριώσουν κάνεις αίτηση και το ακυρώνεις - διορθώνεις (κάνει μερικά χρόνια να γίνει). Φαντάζομαι γίνεται το ίδιο με τον αιγιαλό.

 

β)μέχρι να επανακαθοριστούν λαμβάνονται όπως καθορίστηκαν την 1η φορά

 

γ) κατόπιν θα έχεις το πρόβλημα (α) ,.... (ίσως)

 

Πέρα από αυτά αν αναφερθείς σε ισχύοντες νόμους για ότι κάνεις θα είσαι καλυμμένος. Αν αυτό που λές στο (α) υπάρχει σε ΦΕΚ μπορείς από το ΦΕΚ να συμπεράνεις ότι η επιφάνεια εντός περιγράμματος ΟΑ είναι εκτός αιγιαλού, όπου και να είναι η ζώνη αιγιαλού, εκτός αν έχουν κοινοποιήσει στον ιδιοκτήτη πράξη απαλοτρίωσης (υποθέτω). Το μόνο <<πρόβλημα>> είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ΥΔΟΜ για να έχουμε κάτι επίσημο με ευθύνη κρατική. Όλες οι ερμηνείες των νόμων είναι πάνω μας.

 

Ίσως αν κάνεις αίτηση για επανακαθορισμό και αν δεν σου απαντήσουν - λυθεί το θέμα σε 1 μήνα (όριο για δημόσιες υπηρεσίες), να προχωρήσεις με το πρωτόκολλο της αίτησής σου στην τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι που αναφέρει στην νομοθεσία ότι << Ζώνες παραλίας καθορισµένες προ της 19-12-1998 χρήζουν επανακαθορισµού>> και τι γίνεται με τις ζώνες παραλίας που έχουν χαραχθεί μετά το 1998 και πριν το 2001? παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει να απαντήσει. ευχαριστώ!

Edited by a.sahinis
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει ας απαντήσει, που αναφέρει στην νομοθεσία ότι << Ζώνες παραλίας καθορισµένες προ της 19-12-1998 χρήζουν επανακαθορισµού>> και τι γίνεται με τις ζώνες παραλίας που έχουν χαραχθεί μετά το 1998 και πριν το 2001?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

KOKARADI

Τελικά τα τμήματα, που είναι εντός παλαιότερης χάραξης αιγιαλού (άρα και παραλίας υποθέτω) θα βολευτούν με τον νέο νόμο.

Όχι για να τακτοποιηθούν, αλλά τουλάχιστον για να μεταβιβαστούν, αφού - σωστά - τα εξαίρεσαν Άρθρο 2 παρ.1ζ.

Δηλαδή όσα αυθαίρετα ή τμήματα αυθαιρέτων προϋπήρχαν της χάραξης αιγιαλού, μπορούν να παίρνουν πλέον βεβαίωση σαν εξαίρεση (της εξαίρεσης ...χα χα!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.