Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση για στατικά φορτία εκπαιδευτηρίου


 
Charlie

Recommended Posts

Καλημέρα, κανένας έχει κανένα νεότερο για τη βεβαίωση γιατί αρχίζουν να ρωτάνε οι πελάτες και τους έχουμε στην αναμονή?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Καλημέρα και από μένα
έχω κι εγώ μια περίπτωση φροντιστηρίου. Χωρίς να θέλω να απλοποιήσω τα πράγματα, πιστεύω πως το να δώσουμε μια δήλωση στατικής επάρκειας τέτοιου τύπου δεν είναι κάτι τόσο τραγικό. Πάντα μετά από τις απαραίτητες ενέργειες, εννοείται (αυτοψία, έλεγχο μελετώ κτλ). Μετά λοιπόν από αυτοψία και έναν γρήγορο έλεγχο της μελέτης -βασικά στο αν έχει εφαρμοστεί η μελέτη ως προς την θέση των υποστυλωμάτων και στο τι φορτία έχει θεωρήσει ο μελετητής- λέω να δώσω την παρακάτω δήλωση (βασιζόμενη στο υπόδειγμα, αλλά και στα σχόλια συναδέλφων).
Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά και γράψτε σχόλια.

DHLOSH_STATIKHS_EPARKEIAS.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εγώ συνάδελφοι, επειδή λέει ο ΕΟΠΠΕΠ "ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό" προσανατολίζομαι στο εξής: Να υπολογίσω το μέγιστο αριθμό των εκπαιδευομένων του φορέα σύμφωνα με τις απαιτήσεις, δηλαδή min{Σ(1,5m2/εκπαιδευόμενο για αίθουσα διδασκαλίας), 1άτομο/2,50m2 για το συνολικό εμβαδόν του φορέα, 1WC/30 άτομα, 75 άτομα}. Από τον πληθυσμό αυτό θα προκύψουν τα max. φορτία και θα κάνω δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ρητά ότι η Βεβαίωση αφορά τον πληθυσμό αυτό και όχι μεγαλύτερο. Τώρα αυτό είναι μια σκέψη και σε καμιά περίπτωση δεν προτείνω να την εφαρμόσετε. Θα ήθελα να ακούσω τα σχόλιά σας. Ευχαριστώ!

 

Υ.Γ.: Είναι πάντως μεγάλο θέμα να προβληματιζόμαστε όλοι μας εδώ, και έξω κάποιοι ανεγκέφαλοι να υπογράφουν χωρίς να ελέγξουν τίποτα για ένα 50άρικο υποθέτω!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω κι εγώ ίδια περίπτωση για φροντιστήριο ξένων γλωσσών με δυναμικότητα < 75. Η δήλωση στατικής επάρκειας που επισυνάπτεται από τον desptsouk

θεωρώ ότι είναι σωστή και κάπως έτσι θα προχωρήσω κι εγώ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αναφορά σε σεισμικά φορτία αφού δε ζητείται κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι αυτό έχει να κάνει με το τι φορτία έχουν θεωρηθεί στη στατική μελέτη του κτιρίου. Άλλο κατοικία και άλλο φροντιστήρια.

Επίσης επανέλεγχος σήμερα , με τους σημερινούς κανονισμούς (ΚΑΝ.ΕΠΕ. κλπ) για κτίρια παλιά και μάλιστα που είχαν μελετηθεί στην οικοδομική άδεια με τον αντισεισμικό του ΄59 δε βγαίνουν με τίποτα, οπότε δεν έχει και νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς....

Και σε ένα φροντιστήριο που "έχω", έχει άδεια του 72, χωρίς στατική μελέτη.....

Τι φορτία υπολογισμού έχει;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Όχι.. Δεν υπήρχε στα κατατεθειμένα δικαιολογητικά για την έκδοση της αδείας.... Αλλά υπήρχε μελέτη υδραυλικών!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.