Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση για στατικά φορτία εκπαιδευτηρίου


 
Charlie

Recommended Posts

Mετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον ΕΟΠΠΕΠ μου είπαν ότι δεν έχουν θέμα να τροποποιηθεί η δήλωση στατικής επάρκειας σε σχέση με το κείμενο που δίνουν αυτοί .

Τους βρήκες; Μία εβδομάδα το παλεύω αλλά τίποτα!!!!!

Σε ποιο τηλέφωνο απάντησαν; Εγώ καλώ στα 2102709039-44

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρε παίδες τι περιμένετε να σας πει ο ΕΟΠΠΕΠ ? Η ευθύνη είναι δική μας. Και να τροποποιήσουμε λίγο το κείμενο δεν θα μας πουν τίποτα αλλά και πάλι δεν ξέρουμε αν θα είμαστε 100% καλλυμένοι. 

 

Το θέμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση γιατί κανείς δεν είναι αρμόδιος για το θέμα. 

 

 - Ο ΕΟΠΠΕΠ εφαρμόζει τον νόμο και ζητάει ότι γράφει αυτός. Έχει φτιάξει ένα υπόδειγμα στατικής επάρκειας που γράφει ακριβώς το κείμενο του νόμου.  " βεβαίωση δύο μηχανικών περί της στατικής επάρκειας του κτηρίου ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό. " . Το μόνο που νοιάζει τον ΕΟΠΠΕΠ είναι να υπάρχει αυτή η φράση και αν προσθέσουμε εμείς κάτι να μην αλλοιώνεται το νόημα της φράσης αυτής.

 

 - Ο ΟΑΣΠ δεν έχει καμία σχέση με το θέμα. Υπάρχει η νομοθεσία που αφορά τον αντισεισμικό έλεγχο όταν απαιτείται αυτός και όλα είναι ξεκαθαρισμένα. Εάν ζητείται αντισεισμικός έλεγχος εφαρμόζουμε ΕΑΚ, παράρτημα Ε. Δεν θα βγει ο ΟΑΣΠ να πει για τα Χ κτίρια να μην γίνεται έλεγχος.

 

 - Η Πολεοδομία δεν μπλέκει και αυτή εφόσον δεν ζητείται κάποια άδεια.

 

Η ευθύνη είναι πάνω μας και είναι στην κρίση μας το τι θα υπογράψουμε.

 

Καλό θα ήταν σαν φόρουμ να καταλήξουμε σε ένα κείμενο που θα συμφωνήσουμε οι πιο πολλοί ότι καλύπτει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις ευθύνες μας. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω αν τοχε και παλιά αλλά στο νέο κείμενο μπορεί να υπογράψει και αρχιτέκτων μηχανικός απότι είδα

Link to comment
Share on other sites

από παντα το είχε...

απλά θέλει πάντα δύο υπογραφές εκ των οποίων η μία τουλάχιστον να είναι Πολιτικου Μηχανικού.

Δηλαδή 2 ΠΜ οκ

ΑΜ και ΠΜ οκ

ΑΜ και ΑΜ οχι οκ

ένας ΠΜ μόνος του οχι οκ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανικού σκέτο λέει! Δεν προσδιορίζεται τίποτα άλλο. Εγώ άκουσα ότι ο ΕΟΠΠΕΠ δέχεται τη συγκεκριμένη στατική επάρκεια ακόμα και από Μηχανολόγο!!! Αν είναι δυνατόν! 

Προφανώς σκοπός τους είναι να βολευτούν τα μικρά φροντιστήρια, χωρίς "επίπονες" και χρονοβόρες αλλαγές της νομοθεσίας, ρίχνοντας την ευθυνη στο μηχανικό. Δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος ο ΕΠΟΠΠΕΠ αναφέρει:

"Κατά το Ν. 4258/2014 - ΦΕΚ 94, όπως αντικαθίσταται το άρθρο 5 του Οικοδομικού κανονισμού (Ν.4067/12) όπου αναφέρεται η χρήση των κτιρίων»,… ,“σε συνδυασμό με τα προβλεπόμενα του Ν. 4093/12 δημιουργείπρόβλημα σε αρκετούς φορείς που υπάγονται στην περίπτωση 10 της παραγράφου Θ.3.του Ν 4093/12, οι οποίοι αδειοδοτούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ με την προσκόμιση οικοδομικής άδειας χωρίς να προβούν σε αλλαγή χρήσης, κάτι που έρχεται σε αντιπαράθεση με το άρθρο 5 του Νέου Οικοδομικού κανονισμού. Ως εκ τούτου πρέπει οι φορείς κατά τη διαδικασία αδειοδότησής τους και πριν την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στον ΕΟΠΠΕΠ να διευκρινίζουν με την Υπηρεσία Δόμησης που υπάγονται αν τηρούν τα προβλεπόμενα του άρθρου 5 του ΝΟΚ ώστε να μην αντιμετωπίσουν πιθανά πολεοδομικά προβλήματα.”

Θα μπορούσαν να αλλάξουν την απαίτηση του νομου, ζητώντας π.χ. ότι και στα αυθαίρετα ή έλεγχο μόνο σε κατακόρυφα φορτια, κ.α.

Αλλά όταν κανείς δεν βγαίνει μπροστά να τονίσει το πρόβλημα, ούτε από τους μηχανικούς ούτε από τους ιδιοκτήτες φορνιτστηρίων, δεν θα γίνει ποτέ τίποτα...

'

Edited by alissos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι

το κείμενο της βεβαίωσης έχει αλλάξει με το Αρθ-1 παρ.3 της ΥΑ-84151/ΙΑ/20-6-2013 (Β’ 1584) σε: «... γ) Βεβαίωση δύο μηχανικών περί της στατικής επάρκειας της κτηριολογικής μονάδας (όροφος ή αυτοτελές κτήριο) ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό».

Το κείμενο αυτό είναι διαφορετικό από το αρχικό του Αρθ-2 παρ.3 της ΥΑ-151678/ΙΑ/3-12-2012 (Β’ 3324) που αναφέρει: « ....και γ) Βεβαίωση δύο μηχανικών περί της στατικής επάρκειας του κτηρίου ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό.»

Ο ΕΟΠΠΕΠ δεν έχει όμως αλλάξει το αρχικό κείμενο ‼! Το ισχύον κείμενο είναι τελείως διαφορετικό και έχει τελείως διαφορετικό νόημα από το αρχικό.

Ξέρει κάποιος σχετικά με αυτό;

 

Link to comment
Share on other sites

Το να γράψουμε ότι αναφερόμαστε στην αυτοτελή ιδιοκτησία αλλάζει κάτι στους προβληματισμούς που συζητήθηκαν πριν? Σήμερα μου ζητήθηκε τέτοια βεβαίωση και, αν και διάβασα όλο το τόπικ, δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τρόπος να είμαστε πλήρως καλυμμένοι ως προς αυτό που καλούμαστε να βεβαιώσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μια βοήθεια παρακαλώ. Μου ζητήθηκε βεβαίωση στατικης επάρκειας για μικρό φροντιστήριο (μέγιστος αριθμός μαθητών ανά ώρα είναι 17 ατομα). Είναι πρώτος όροφος με άδεια για γραφεία και το 2005 έχει γίνει αλλαγή χρήσης σε φροντιστήριο, κάτι που δεν γνώριζα όταν έγραψα το προηγούμενο ποστ. Τώρα, δεδομένης της αλλαγής χρήσης είναι οκ να υπογράψω? Η βεβαίωση αναφέρει ότι αφορά τη συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία.

Edited by letom
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.