Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο μη άρτιο αλλά οικοδομήσιμο με το άρθρο 25 Ν.1337/83


Recommended Posts

εξέτασε και την περίπτωση το οικόπεδο σου να μπορεί να υπαχθεί στο αρ. 3 του Ν. 690/1948 σχετικά με τους θεωρητικούς μεσότοιχους. Ισως να είναι οικοδομήσιμο με αυτόν τον τρόπο, χωρίς την απομείωση του Σ.Δ. .

Επειδή δεν τα πάω καλά με την καθαρεύουσα, τι λέει μέσες άκρες; Αν και θα προσπαθήσω να το «μεταφράσω» όταν βρω λίγο χρόνο.

 

Έχω οικοπέδο 962 τ.μ. με αρτιότητα κατά παρέκκλιση στα 1000 τ.μ.

 

Ευχαριστώ!

 

Επίσης στο Νέο Οικοδομικό Κανονισμό αναφέρει «4. Γωνιακά άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα, που έχασαν την αρτιότητά τους ως προς το εμβαδόν τους λόγω εγκεκριμένης απότμησης, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα»

Τι εννοεί πως εάν πριν τη ρυμοτόμηση ήταν άρτιο, παραμένει άρτιο;

Edited by Giorgos Georgiou
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα συναδελφοι.εχω ενα παρομοιο θεμα.δεκτη καθε βοηθεια γιατι ειναι ενα θεμα που δε το γνωριζω και πολυ καλα.απο εδω στο φορουμ πηρα μια εικονα.

Εχω ενα οικοπεδο που στο συμβολαιο του 1954 αναφερεται ως 800 τ.μ. και στο επομενο συμβολαιο του 1986 αναφερεται ως 308 τ.μ. Απο καταμετριση 2012 βρεθηκε 340τ.μ. Στην περιοχη η αρτιοτητα ειναι 200μ με προσωπο 10μ.Στο οικοπεδο μου εχω με την τελευταια καταμετρηση προσωπο 8μ. οποτε δεν εχω αρτιοτητα.

Το θεμα ειναι τωρα τι γινεται.μπορω να παω με το αρθρο 25 του 1337/83?πρεπει να αποδειξω οτι ειναι 308 τ.μ.(ή 340τ.μ.) πριν το 1977?και αν το αποδειξω τοτε θα μπορω να οικοδομησω με μειωμενο συντελεστη?

Link to comment
Share on other sites

χωρις να μπαινω σε τεχνικα θεματα

απο αποψη χρονου δημιουργιας εισαι καλυμενος ??

 

ιδε ομως

και την τελευταια τροποποιηση του αρθρ. 25 με τον ΝΟΚ...

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλησπέρα.

Προφανώς μεταξύ των ετών 1954 και 1986 έγινε κάποια κατάτμηση στο γήπεδο γιατί από 800 τ.μ. σε 300 τ.μ. δεν δικαιολογείται με νέα καταμέτρηση ή άλλο λόγο πλην της κατάτμησης.

Μεταξύ των 2 συμβολαίων έχει μεσολαβήσει άλλη δικαιοπραξία ή το συμβόλαιο του 1986 μνημονεύει σαν προηγούμενο τίτλο το παλαιό συμβόλαιο του 1954?

Εχει συντελεστεί η πράξη εφαρμογής στην περιοχή ή μιλάμε για περιοχή με πολεοδομική μελέτη μόνο (μήπως με την πράξη εφαρμογής γίνουν οι απαραίτητηες τακτοποιήσεις ως προς το πρόσωπο? )

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, τα 800 τμ δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη 300....

Δες μήπως έχεις καμιά ρυμοτόμηση από το σχέδιο πχ αν είναι γωνιακό οικόπεδο και έχει ρυμοτομηθεί μεγάλο μέρος του από το δρόμο.

Κοίτα μήπως υπάρχει κάποιο παλιό τοπογραφικό από το 54. Ή δες μήπως το υπόλοιπο του οικοπέδου βρίσκεται στην απέναντι μεριά του δρόμου αν είσαι μεσαίο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα και ευχαριστω για το ενδιαφερων συναδελφοι

Δυστυχως δεν εχει μεσολαβησει κανενα αλλο συμβολαιο μεταξυ αυτων και εγω εντυπωσιαστηκα οταν το ειδα αλλα δυστυχως αυτα τα δεδομενα εχω.εχει μπει δικηγορος να διερευνησει το θεμα με βαση και τα ομορα οικοπεδα μηπως και βγαλει ακρη πως χωριστηκε..το θεμα ειναι τι γινεται αν δε βγαλει ακρη...

την τελευταια τροποποιηση του ΝΟΚ δεν την εχω δει για να ειμαι ειλικρινης.λεει κατι ενδιαφερων?

επισης δεν εχει συντελεστει η πραξη εφαρμογης στην περιοχη.

και οσο για τα τοπογραφικα δεν υπαρχουν γιατι στο συμβολαιο υπηρχαν αλλα καμια 20αρια ακινητα τα εβαλαν ολα μαζι προχειρα και αφησαν λιγο στο φλου την δουλεια του τοπογραφου....οτι ειναι το ακινητο το ιδιο και στα 2 συμβολαια φαινεται μονο απο την περιοχη που περιγραφεται αναλυτικα .....

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτομέρειες:

 

1) Στο παλιό συμβόλαιο λέει 800 σκέτο ή μήπως λέει "800 ή ως έχει" ? Γιατί μπορεί να ήταν ανέκαθεν 300μέτρα.

 

2) Μπορεί ένα κομμάτι του αρχικού οικοπέδου 800μ, ας πούμε τα 500 μέτρα, να το έδωσε ο τότε παππούς στο γείτονα με αντάλλαγμα πχ 10 κατσίκες χωρίς συμβόλαιο, και μετά από χρόνια, το 1986 τα υπόλοιπα 300 να τα έδωσε το παιδί του.

Link to comment
Share on other sites

@kostavros

Πέρα από το γεγονός ότι τα δεδομένα που δίνεις είναι ελλιπή, όπως σου έχουν επισημάνει και άλλοι, στο τελευταίο σου μήνυμα αναφέρεις ότι η ΠΕ δεν έχει συντελεστεί. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης μετά το 1983 και είτε συντάσσεται ΠΕ η οποία, όμως, δεν έχει κυρωθεί είτε δεν έχει συνταχθεί ακόμη.

 

Νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσεις αυτά τα θέματα και, κυρίως, εάν η περιοχή εντάχθηκε στο ΣΠ πριν ή μετά το 1983, ώστε να μπορούν να σου δώσουν απαντήσεις, όσοι γνωρίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση συνάδελφε να εγινε η πολεοδομική μελέτη μεταξύ 1983 και 1986 ώστε να έγινε κάποια ρυμοτόμηση στην αρχική ιδιοκτησία (300 τ.μ. + ρυμοτομούμενο τμήμα + υπόλοιπο ιδιοκτησίας) και με το συμβόλαιο του 1986 να μεταβιβάστηκε μόνο το ένα μέρος που προέκυψε από την ρυμοτόμηση (τα 300 τ.μ.) ? Πρέπει να βρεις την ημερομηνία του ΦΕΚ της πολεοδομικής μελέτης ώστε να ξεκινήσουμε από κάπου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα και παλι και χαιρομαι για τις αμεσες απαντησεις.Να διευκρινησω οτι μπορω γιατι ειμαι και νεος μηχανικος και σιγουρα εχω και λιγοτερες γνωσεις απο τους περισσοτερους που ειναι και τοπογραφοι.

Λοιπον το ΦΕΚ για την περιοχη ειναι του 1935.Οποτε να υποθεσω οτι απο τοτε εχει μπει στο σχεδιο πολης?Αναλυτικοτερα ποιο ειναι καλυτερα οποιος ενδιαφερεται να το στειλω σε προσωπικο μηνυμα.

Πραξη εφαρμογης δεν εχει γινει απο οτι μου ειπαν στην αρμοδια πολεοδομια.

Τα συμβολαια δυστυχως ειναι πολυ προχειρα.Οπως ανεφερα και παραπανω μονο η περιγραφη της περιοχης μας οδηγει οτι μιλαμε για τα ιδια.

Στο μεν του 1954 αναφερει αγροτεμαχιο εκτασεως 800τ.μ. που συνορευει γυρωθεν με τον Α και τον Β ιδιοκτητη και με δρομο αξιας καποιων δραχμων.

Στο δε του 1986 αναφερει οικοπεδο εντος σχεδιου 308 τ.μ. που συνορευει με τον Γ και Δ ιδιοκτητη διαφορετικους απο τους Α και Β και εναν δρομο Ε.Σε συνομιλια με τον ιδιοκτητη αναφερε οτι ο Γ αγορασε απο τον Α ιδιοκτητη,βεβαια ολα αυτα εχει μπει δικηγορος για να τα ελεγξει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.