Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναπροσαρμογή και συμπλήρωση Ενιαίων Τιμολογίων 12/02/2013


Kane

Recommended Posts

Αναπροσαρμογή και συμπλήρωση Ενιαίων Τιμολογίων Έργων Οδοποιίας, Υδραυλικών, Λιμενικών, Οικοδομικών, Πρασίνου και Ηλεκτρομηχανολογικών Εργασιών Οδοποιίας, Υδραυλικών και Λιμενικών.

 

 

Η απόφαση αφορά στα τιμολόγια έργων οδοποιίας στα οποία παρουσιάζεται αύξηση τιμών στα χωματουργικά κατά 4,08%, στην οδοστρωσία κατά 0,70% και στη σήμανση-ασφάλεια κατά 0,65% ενώ μείωση 5,67% παρουσιάζεται στα ασφαλτικά και κατά 0,46% στα τεχνικά έργα.

 

Αφορά ακόμα στα τιμολόγια υδραυλικών έργων που εμφανίζουν κατά κύριο λόγο μείωση και ειδικότερα στις εργασίες υδρογεωτρήσεων σε ποσοστό -21,52%, στις εκσκαφές σε ποσοστό -12,37% και στις καθαιρέσεις - αποξηλώσεις σε ποσοστό -13,88%. Μεμονωμένες αυξήσεις παρουσιάζονται σε ορισμένες εργασίες όπως πχ.: στις επιχώσεις σε ποσοστό 8,87% και στις στεγανοποιήσεις λιμνοδεξαμενών σε ποσοστό 8,24%.

 

Μείωση εμφανίζουν τα τιμολόγια λιμενικών έργων, τα τιμολόγια οικοδομικών έργων που φτάνει το 27,64% στην κατηγορία κλιμακοστάσια -κιγκλιδώματα, έργων πρασίνου και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών που παρουσιάζουν μείωση σε ποσοστό -16,20% στις Η/Μ εγκαταστάσεις έργων οδοποιίας και σε ποσοστό -6,02% στις Η/Μ εγκαταστάσεις υδραυλικών έργων.

 

Κατεβάστε το αρχείο στα downolads: Αναπροσαρμογή και συμπλήρωση Ενιαίων Τιμολογίων Έργων 12/02/2013

 

Πηγή: ΣΠΕΔΕΘ

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ναι , πρώτη φορά που τους ξεφεύγουν χοντράδες ...

 

Ίσως να το προλάβουν πριν πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο .

 

Για να δούμε πόσο γρήγορα και δυναμικά θα αντιδράσουν οι εργοληπτικές οργανώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω αξιωθεί να ελέγξω κάποια άρθρο, το πως προκύπτει η τιμή εφαρμογής του (τουλάχιστο απ'τη σχολή...) διότι θαρρώ πως αν το κάνω, θα πάθω καμμια ανακοπή.

 

Συγκεκριμμένα άρθρα, πραγματικά δεν αφήνουν περιθώρια κέρδους (βλέπε ασφαλτικα,λατομικά κτλ) τουλάχιστο για εργολήπτες που δεν ειναι ασφαλτάδες ή εχουν υλικό σε αφθονία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά ψηφίστηκε το ΦΕΚ για τα ΝΕΤ (Νέα Ενιαία Τιμολόγια) δημοσίων έργων .

 

Είναι το ΦΕΚ 363Β/19-2-2013

 

Είναι 7.33 ΜΒ , και μόλις 1188 σελίδες .

Καλή μελέτη σε όλους όσους μας αφορά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλημέρα,

στα νέα τιμολόγια δεν βρίσκω άρθρο για άοπλο πρεσσαριστό τσιμεντοσωλήνα.

Τι θα μπορούσε να μπει αντι αυτού?

Link to comment
Share on other sites

Μηπως αυτό που ζητάς είναι κάποιο απο τα το ΝΑΟΔΟ Α/Β53, ΝΑΟΔΟ Β/Β53, ΝΑΟΔΟ Γ/Β53, ΝΑΟΔΟ Γ/Β53 (ανάλογα με τον προϋπολογισμό σου)

 

 

"Για την πλήρη κατασκευή αγωγού ομβρίων με προκατασκευασμένους πρεσσαριστούς άοπλους ή οπλισμένους τσιμεντοσωλήνες από σκυρόδεμα κατηγορίας C12/15 (Β15), σύμφωνα με την Π.Τ.Π. Τ 110 και την Τ.Σ.Υ. εν ξηρώ ή μέσα σε νερό.

 

Στη τιμή αυτή περιλαμβάνεται η δαπάνη προμήθειας και μεταφοράς από οποιαδήποτε απόσταση στον τόπο των έργων με τις οποιεσδήποτε φορτοεκφορτώσεις, χαμένο χρόνο κλπ, των τσιμεντοσωλήνων, της τσιμεντοκονίας πλήρωσης των αρμών και κάθε απαιτούμενου υλικού, η δαπάνη προσέγγισης και καταβιβασμού των τσιμεντοσωλήνων μέσα σε υπάρχουσα τάφρο οποιουδήποτε βάθους, η δαπάνη αρμολόγησής τους με τσιμεντοκονίαμα των 650 χγρ. τσιμέντου ανά μ3 ξηράς άμμου ανεξάρτητα από το μήκος τεμαχίων και το πλήθος των απαιτούμενων συνδέσεων καθώς και κάθε άλλη δαπάνη υλικών και εργασιών που απαιτούνται για την πλήρη και έντεχνη εκτέλεση της τοποθέτησης των τσιμεντοσωλήνων και τη λειτουργία τους. Περιλαμβάνεται επίσης ανηγμένα η δαπάνη κάθε είδους αντλήσεως υδάτων και κάθε είδους δυσχέρειας από την τυχόν ύπαρξη νερού.

 

Στη τιμή δεν περιλαμβάνεται η δαπάνη του περιβλήματος των αγωγών από σκυρόδεμα, που πληρώνεται ιδιαίτερα."

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις κάποιο πρόγραμμα δες εδώ:

http://www.sate.gr/data_source/2008%CE%A5%CE%A0%CE%95%CE%A7%CE%A9%CE%94%CE%95-11.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.