Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα οικοπέδου εντός σχεδίου


Recommended Posts

Eπειδή αναφέρθηκες και στην εκτός σχεδίου δόμηση, να πούμε ότι όταν ένα γήπεδο διαπερνάται (τεμαχίζεται) από δρόμο (έστω επαρχιακό) και αναζητείται η παρέκκλιση αρτιότητας στην οποία αυτό μπορεί να υπαχθεί, ως παρόδιο με Ε<4.000 τμ. τότε ελέγχεται ο χρόνος δημιουργίας του αρχικού γηπέδου και όχι η ημερομηνία κήρυξης της απαλλοτρίωσης. 

Link to comment
Share on other sites

Παύλο σε ευχαριστώ πολύ, Πολύ σωστός για την Έκτος Σχεδίου Δόμηση.

Τείνω να πιστεύω οτι στο προηγούμενο σκεπτικό μου είμαι πολύ αυστηρός και ότι η 'κατάτμηση' του μεγάλου ακινήτου ταυτίζεται με την ημερομηνία του Σχεδίου Πόλης όσο παλιό κι αν είναι ακόμα κι αν εκκρεμεί η απαλλοτρίωση λόγω ρυμοτομίας.

Οποιαδήποτε άποψη ευπρόσδεκτη.

  

Link to comment
Share on other sites

On 14/11/2018 at 8:47 ΜΜ, MAKAP said:

@ankiousis

Διαβάζοντας το αρχικό μήνυμά σου, βλέπω ότι αναφέρεις άλλο διάταγμα για την ένταξη Στο σχέδιο (με επέκταση) και άλλο για τους ΟΔ.

Θα ήταν καλό να αναφέρεις τα 2 ΦΕΚ, για να έχουμε τη δυνατότητα να τα διαβάσουμε και εμείς, αλλά και να δώσεις ένα σκαρίφημα.

Αφού το γεωτεμάχιο ήταν αυτοτελές πριν από το 1971, με συμβόλαιο, είναι προφανές ότι, απέκτησε την ιδιότητα του εντός σχεδίου το 1971, όπως λέει και ο Pavlos. Με την ένταξη, ρυμοτομήθηκε και δημιουργήθηκαν τα δύο οικόπεδα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με την παρέκκλιση πριν από το 1971. Σ' αυτό το σημείο κάνουν λάθος οι συνάδελφοι της Πολεοδομίας.

Και όλα αυτά, μόνον για το θέμα της αρτιότητας και όχι για την οικοδομησιμότητα, για την οποία το τμήμα που ρυμοτομείται, αυτοαποζημιώνεται, και πρέπει να τεθεί σε κοινή χρήση (και σ' αυτό πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία, σχετικά με το δρόμο, δηλαδή αν έχει ανοίξει ή είναι κλειστός κλπ).

Σε προηγουμενες σελιδες βλεπω οτι υπηρχε αναλογη συζήτηση. Κατατεθηκαν λογικες αποψεις απο ολους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.