Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΠΕΑ σε διαφορετικό περίγραμμα απ' ότι στην άδεια


architect1976

Recommended Posts

Ναι ίσχυε παλιότερα, αλλά αποσύρθηκε, νομίζω όταν έφυγαν οι περιορισμοί έτους κατασκευής και μπήκε η νέα κατηγορία με 70% επιδότηση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σαν επιθεωρητή δε σε αφορά τι γράφει το Ε9. Δική σου υποχρέωση είναι να καταγράψεις την υφιστάμενη κατάσταση σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ.

Σε ποιο τηλέφωνο λένε ότι υπάρχει πρόβλημα;

Οσον αφορά το εξοικονομώ, στην ιστοσελίδα τους αναφέρεται:

 

<<41. Ερ.: Τι γίνεται σε περίπτωση που τα m2 που αναγράφονται στο ΠΕΑ είναι διαφορετικά από τα m2 που αναγράφονται στην οικοδομική άδεια;

 

 

Απ.: Σε περίπτωση που υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ της συνολικής επιφάνειας που δηλώνεται στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) και της επιφάνειας που εμφανίζεται στην οικοδομική άδεια /νομιμοποιητικό έγγραφο του κτηρίου (ή τμήματος αυτού), η αίτηση στο Πρόγραμμα θα πρέπει να καταχωρείται, σε κάθε περίπτωση, βάσει των στοιχείων που αναφέρονται στο ΠΕΑ, δεδομένου ότι, τόσο το εν λόγω πρόγραμμα, όσο και το πρόσφατο σχετικό θεσμικό πλαίσιο στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηριακού αποθέματος, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά από αποτύπωση των πραγματικών χαρακτηριστικών του κτηρίου ή τμήματος αυτού.>>

Δεν διαφωνώ.Για αυτό λέω (λένε) ότι τους ενδιαφέρει το να φαίνονται τα τ.μ στους κυρίους χώρους στο Ε1. (μου δίνουν την εντύπωση ότι πιο πολύ τους νοιάζει αυτό παρά το να φαίνονται στην άδεια).το τηλ είναι το 210-6969813 (http://exoikonomisi.ypeka.gr). Απαντάνε κ δίνουν απαντήσεις κ σχετικα με επιλεξιμότητα κτλ.Τώρα αν λένε κ εκεί μπούρδες τι να πω..
Link to comment
Share on other sites

Αν η απόκλιση του εμβαδού του υφιστάμενου κτιρίου είναι μεγαλύτερη του 10% από την πρόβλεψη της οικοδομικής άδειας ή οποιουδήποτε νομιμοποιητικού εγγράφου προτού την υπογραφή της σύμβασης με την τράπεζα ζητούν την προσκόμιση νομιμοποίησης για τα τ.μ της υπέρβασης.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο μεταφέρω και εγώ μετά από συζήτηση με συνάδερφο που έχει αναλάβει περιπτώσεις εξοικονομώ. Εάν υπάρχει διαφορά > 10%, πρέπει να προσκομιστεί η νομιμοποίηση των επιπλέον μέτρων.

Ωστόσο δεν έχω ανάλογη προσωπική εμπειρία..

Link to comment
Share on other sites

Είναι βέβαιο ότι ισχύει αυτό που ανέφερα στο #14 και επαναλήφθηκε στο #15. Και από προσωπική εμπειρία αλλά είναι και ξεκάθαρο σε κάποια από τις συχνές ερωτήσεις στην σελίδα του προγράμματος. Δεν θυμάμαι ποια είναι.

Link to comment
Share on other sites

Υπήρχε αυτό με ημερομηνία 15/4/2011, όπου στο Β του "ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ", έγραφε πως σε περίπτωση που "η ασυμφωνία υπερβαίνει το 10% της επιφάνειας που εμφανίζεται στην/στις οικοδομικές άδειες /νομιμοποιητικά

έγγραφα, ο αιτών θα πρέπει κατά το στάδιο υπογραφής της δανειακής σύμβασης να προσκομίσει:

- έγγραφο/ άδεια από το/την οποίο/α να προκύπτει ότι η υπερβάλλουσα επιφάνεια υφίσταται νόμιμα

- στην περίπτωση χώρου για τον οποίο μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης με τις διατάξεις του Ν. 3843/2010, αντίγραφο της αίτησης που έχει υποβληθεί στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία για την αλλαγή χρήσης".

 

Στη συνέχεια βγήκε αυτό ("ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ"), με ημερομηνία 01/06/2011, που τροποποιούσε την προηγούμενη εγκύκλιο και το οποίο στην παράγραφο Β στα "πολεοδομικά" θέματα, λέει κατ' ουσίαν ό,τι ακριβώς και η απάντηση 41 των ερωταπαντήσεων του εξοικονόμηση κατ' οίκον, ότι δηλαδή αποτυπώνεται και καταχωρείται η υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς να κάνει λόγο για προσκόμιση δικαιολογητικών ότι η υπέρβαση στα τετραγωνικά υφίσταται νόμιμα.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 9 months later...

Παιδιά προχώρησε κανείς πρόγραμμα με περισότερα πραγματικά τετραγωνικά από ότι στο Ε1 και στην άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.