Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικόπεδο με 2 ΚΑΕΚ


AlexandrosZ

Recommended Posts

δεν μας ζαλισες...

ειναι πιο λογικο το 390 τμ. [αλλοιως θα ειχες  προσθετη εισφορα σε χρήμα...]

 

Για ποιό λογο πρεπει να "συγκρινεις"  τί και με τί???

 

αφου εχεις τα παραπανω λεκτικο, πινακα κλπ

τα πας για μεταγραφη.

Τιτλος σου ειναι η διορθωτικη  και ό,τι σου αποδιδει δλδ οικοπεδο.....στο.....ΟΤ με εμβαδον 440 τμ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αααα κάνεις απλά μεταγραφή προσκομίζοντας τα αναγκαία έγγραφα ε? Δεν ξέρω, κάτι μου είπανε για Διάγραμμα Γεωμ. Μεταβολών γι αυτό αγχώθηκα... Τότε θα πάω αύριο κιόλας στο κτηματολογικό γραφείο με όλα τα δικαιολογητικά και βλέπουμε...Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τα δεδομένα, το κτηματολόγιο προφανώς έχει σαν εμβαδόν καταχωρημένο το εμβαδόν της αρχικής ιδιοκτησίας, πριν την κύρωση της πράξης εφαρμογής.

Ο πελάτης σου πλέον, έχει ένα οικόπεδο, εμβαδού 390 τ.μ. όπως ακριβώς γράφει η πράξη εφαρμογής. Εσύ στην διορθωτική διατηρείς το τελικό εμβαδόν του οικοπέδου και αυτό θα έπρεπε να έχει καταχωρημένο το κτηματολόγιο.  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτο το "διαγραμμα γεωμετρικων μεταβολών"

 

ειναι αλλη περιπτωση

αφορα οταν με  συμβολαιοπγραφικη πραξη συνενωνουμε δυο οικοπεδα, ή διανεμουμε ενα οικοπεδο σε δυο ή οταν συστηνουμε καθετη κλπκλπ

 

Εσυ ειπες για διορθωτικη πραξη εφαρμογης...χωρις αλλαγη εμβαδού ή οριων...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, για να κλείσω το παραπάνω θέμα,μετά από επίσκεψη στο Κτηματολογικό γραφείο, για την περίπτωση μου μου είπαν τα εξής: 

 

Πρέπει να συντάξω Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών (εις τριπλούν). Τα σχέδια αυτά μετά από αίτησή μου θα τα θεωρήσει η Πολεοδομία βάσει της διορθωτικής πράξης που έχω ήδη κάνει κι έχει κυρωθεί.

Στο Δ.Γ.Μ. θα βάλω τις συντεταγμένες του τελικού οικοπέδου της Πράξης Εφαρμογής (δηλ. με εμβαδόν 390 τ.μ.) πάνω σε υπόβαθρο του Κτηματογραφικού αποσπάσματος που θα μου δώσει το Κτηματολόγιο με τις συντεταγμένες του οικοπέδου του πελάτη μου και των ομόρων. Κι εκεί θα βάλω τις γεωμετρικές μεταβολές σύμφωνα με το πρότυπο που δίνεται στις οδηγίες.

Οπότε δεν τη γλίτωσα τελικά....  :|

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σας και πάλι, τώρα που κάνω αυτό το ΔΓΜ σε ορισμένες κορυφές έχω διαφορά μεταξύ της διορθωτικής Π.Ε. και του Κτηματογραφικού αποσπάσματος στις συντεταγμένες κάποια χιλιοστά ή και εκατοστά. Θα αλλάξω αυτές τις συντεταγμένες του Κτηματολογίου ή το παραβλέπω και τις κρατάω?????? (Εννοείται ότι σε άλλες που έχω μεγάλη διαφορά βάζω της Πραξης εφαρμογής...)

Από τις οδηγίες καταλαβαίνω ότι όταν έχω τόσο μικρές αποκλίσεις κρατάω του Κτηματολογίου, αλλά η λογική μου λέει ότι δεν πρέπει να πειράξω τις συντεταγμένες που κυρώθηκαν με τη διορθωτική της Π.Ε.. Τι γνώμη έχετε?

Link to comment
Share on other sites

Οι συντεταγμένες των τελικών οικοπέδων της πράξης είναι οριστικές και αυτές ισχύουν. Τώρα, εάν στο φύλλο του κτηματολογίου αναγράφονται διαφορετικά μάλλον θα είναι λόγω στρογγυλοποίησης των δεκαδικών. Προφανώς ισχύουν της πράξης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο κτηματολογικό διάγραμμα αποτυπώνεται η αρχική ιδιοκτησία. Το ότι μπορεί να υπάρχει διαφορά με την αρχική ιδιοκτησία στη μελέτη της ΠΕ δεν πρέπει να σε προβληματίζει γιατί εσύ αποτυπώνεις στο ΔΓΜ μόνο την τελική ιδιοκτησία οπότε δεν μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης κτηματολογίου-αρχικής ιδιοκτησίας. Όπως έγραψε ο Δημήτρης παραπάνω αποτυπώνεις σαν τελικό ακίνητο αυτό που προέρχεται από την ΠΕ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.