Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επανάληψη "ίδιας" δήλωσης.


Philby

Recommended Posts

Λοιπόν η απορία μου έχει να κάνει με το εξής, έχω κάνει δήλωση ενός αυθαιρέτου πληρώθηκε το παράβολο και είμαι σε προσωρινή υπαγωγή. Ο πελάτης καθυστέρησε την εφάπαξ αποπλήρωμή του προστίμου πέρασε ο μηνάς και δεν το πλήρωσε, ωστόσο τώρα λέει έχει να το πληρώσει τι μπορώ να κάνω? ερωτήσεις.

 

1) Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να γινεί εφικτή η πληρωμή με την υπάρχουσα αίτηση?

2) Το να κάνω μία "ίδια" δήλωση να βάλω το παράβολο ως προηγούμενη πληρωμή και να προχωρήσω μέχρι ολοκληρωμένη υπαγωγή γίνεται? Και αν ναι δεν υπάρχει να υπ'αρχουν στο σύστημα μου 2 ίδιες δηλώσεις?

3) Με το σύστημα αμοιβών τι συμβαίνει? (δεν έχουν πληρωθεί αλλά στην άκυρη δήλωση έιχα βάλει Α/Α του συστήματος αμοιβών οπότε αν κάνω νέα δήλωση πρέπει κάνω και νέα καταχώριση στις αμοιβές και να αφήσω την προγούμενη σε εκκρεμότητα?

 

Ευχαριστώ για χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

1) Ναι, πηγαίνει στην τράπεζα και πληρώνει. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ακόμα και οι προσαυξήσεις λόγω καθυστέρησεις πήραν αναβολή με τελυταία νομοθετική ρύθιση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

 

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά με τον κωδικό για το πρόστιμο πάει στην τράπεζα και πληρώνει? μόνο και τον κωδικό? Και μετά πως ενημερώνεται το σύστημα για την πληρωμή?

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα ας πάρει όλη τη σελίδα εκτυπωμένη. Το σύστημα ενημερώνεται αυτόματα μετά από μια-δυο μέρες, ακριβώς όπως και με το παράβολο...

Link to comment
Share on other sites

Πάει στο κισέ της τράπεζας με το pdf της εντολής πληρωμής, το ΑΦΜ του, τον αριθμό ταυτότητας και ένα τηλ. επικοινωνίας.

Η πληρωμή την επόμενη ημέρα φαίνεται ως εξοφλημένη στο σύστημα του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση μου προκειται για εφαπαξ καταβολή, διάβασα ότι εφόσον περασε ο μήνας και δεν πληρώθηκε το ενιαίο ειδικό πρόστιμο χάνει την 20% έκπτωση... ξέρει κανείς κάτι? Διάβασα επίσης ότι υπάρχει μία προσαύξηση της τάξης του 1% το μήνα αλλά αυτό αφορά μόνο τις δόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Η διάταξη περί προσαυξήσεων πήρε παράταση μέχρι 31/1 με το ΦΕΚ237Α/12 (κακώς δεν αναφέρθηκε τίποτα και στο 29Α/13).

Ο ένας μήνας θα ίσχυε εάν όλα λειτουργούσαν σωστά... Η πληρωμή μπορεί να γίνει κανονικά με την έκπτωση και κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα.

 

Για να αποφεύγεις (όχι ότι φταις εσύ) στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις προτείνω να κάνεις οποιανδήποτε υποβολή εφόσον ο πελάτης είναι βέβαιος ότι δύναται να προχωρήσει στην πληρωμή (και έχοντας εξασφαλίσει ότι θα πληρωθείς και εσύ...). Και κόψε και την πρέζα... 8-)

Link to comment
Share on other sites

Άρα όλα οκ εφόσον πληρώσει άμεσα όπως είπε δεν υπάρχει πρόβλημα!

 

Υ.Γ. δεν είναι πρέζα απλά είναι η εικονα στο avatar μικρή και δε φαίνεται.. αλλά όπως γράφω και στο προφίλ την έχω κόψει!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.