Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΓΟΚ και Καπνοδόχοι


konel

Recommended Posts

γνωρίζει κανείς να μου πει, σε περίπτωση που η θέση της καμινάδας του γειτονικού 2-όροφου κτίσματος θεωρείται σύννομη και στην πορεία χτίζεται δίπλα 5 όροφη οικοδομή με τα μπαλκόνια φάτσα κάρτα στην καμινάδα, τι γίνεται;

η καμινάδα βρίσκεται σε επαφή με το κοινό όριο και σε επαφή με τα μπαλκόνια με αποτέλεσμα οι 3 τελευταίοι όροφοι να αντιμετωπίζουν θέμα καυσαερίων σοβαρότατο.

ποιος έχει ευθύνη να ανεβάσει την καμινάδα (έστω ότι αυτό αποτελεί λύση);

Link to comment
Share on other sites

και για μένα αυτό είναι το λογικό. ο ιδιοκτήτης της καμινάδας να είναι ο υπεύθυνος και της μετατροπής αλλά η πολεοδομία τι λέει γι αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Ναι βρε φιλοι μου αλλα σκεψου τωρα εκει που εδω και 5-6 χρονια εισαι στο σπιτακι σου (μετα τα τοσα χρηματα που ξοδεψες) να σου ερθει ο διπλα και να σου πει σηκωσε την καμιναδα σου 3 οροφους και χρεώσου, γιατι με πνιγει ο καπνός. Ναι να το κάνεις αλλα με μια ....βοηθεια !!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν προφανώς και δεν έχει καμμία υποχρέωση ο γείτονας να ψηλώσει την καμινάδα του αν είναι σύμφωνη με την άδεια του και τον κτιριοδομικό .

 

Επίσης αν τα μπαλκόνια του νέου κτιρίου είναι κάθετα στο όριο ως προς την πρόσοψη τους τότε θα απέχουν τουλάχιστο Δ δηλαδή 4,50 ως 4,80 μ.

Αν είναι παράλληλα με το κοινό όριο τότε είναι υποχρεωμένος ο νέος ιδιοκτήτης να τα κλείσει με τοίχο αν ακουμπούν η να απέχουν 1.0 μ από αυτό .

 

Άφού μας πεις πως είναι η κατάσταση λοιπόν , το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι της 5όροφης είναι να αναλάβουν το κόστος της ανύψωσης .

Μην ξεχνάτε ότι ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ αναλαμβάνει την ευθύνη και την υποχρέωση αποκατάστασης γιά ότι προκύπτει γιά τα όμορα , γι' αυτό κάνουμε ντουλάπια , δεν γκρεμίζουμε μεσότοιχους αλλά τους αποκαθιστούμε με σοβάτισμα του ομόρου κλπ .

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

προφανώς δεν έγινα αντιληπτή. σε συνεχές σύστημα που τα κτίρια έχουν χτιστεί κολλητά, στην γωνία της κοινής τους πλευράς προς τον δρόμο έχουν το μεν ένα καπνοδόχο το δε άλλο μπαλκόνια (3ος-4ος-5ος).

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή εννοείς στην πρόσοψη των κτιρίων ?

Τότε αν είναι τα μπαλκόνια σου μέσα από την Ο.Γ. και ακουμπούν στο κοινό όριο θα πρέπει να τα κτίσεις , η αλλιώς να απέχεις 1 μέτρο από αυτό .

 

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ισχύει ότι γιά τις μεσοτοιχίες . Δηλαδή ο τελευταίος οικοδομών τακτοποιεί τις εκκρεμότητες .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.