Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΓΟΚ και Καπνοδόχοι


konel

Recommended Posts

καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται η εγκατάσταση πύργου στον ακάλυπτο για τη στήριξη και τοποθέτηση καπνοδόχου απαγωγής καπνολυμάτων για τη λειτουργία στο ισόγειο πολυκατοικίας ψητοπωλείου-οβελιστηρίου;;;;Οι συνιδιοκτήτες δε θέλουν να στερεωθεί η καμινάδα στον τοίχο και να ανέβει στο δώμα αλλά επιτρέπουν να στηθεί στον ακάλυπτο πύργος. Η πολεοδομία μου είπε ότι απαγορεύεται και επιτρέπεται μόνο η στήριξη στοντοίχο και η απόληξη στο δώμα αλλά ο ΓΟΚ επιτρέπει στον ακάλυπτο χώρο την τοποθέτηση καπνοδόχων (άρθρο 17). Γνωρίζει κάποιος κάτι;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

τα πες λίγο γρηγορα ειναι η αλήθεια :D

 

απο τα λίγα που γνωρίζω (ως παθων στο ζητημα) ισχύει η αποψη της πολεοδομίας, δηλαδή στηριξη στον τοίχο.

 

δυστυχως δεν μπορω να το τεκμηριώσω αυτη τη στιγμη.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να φτιάξεις πύργο και να μην στηριχθεί στην πολυκατοικία!!!?Αυτός ο πύργος το ξέρεις οτι πρέπει να ξεπερνάει το ύψος της πολυκατοικίας και θα βγει ένα τέρας?Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν οι συνιδιοκτήτες?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα - καλησπέρα σε όλες και όλους τους συναδέλφους.

Έχω μια απορία "πολεοδομικής" φύσεως. Πριν μερικές μέρες εμφανίστηκε ένας κύριος στο γραφείο και μου ζήτησε να του πω αν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί για την υλοποίηση καμινάδων τζακιών σε πολυκατοικίες που γειτνιάζουν με άλλες ψηλότερες από αυτές. Το θέμα που προέκυπτε σύμφωνα με αυτόν είναι ότι ο συνάδελφος που έκανε τη διπλανή χαμηλότερη πολυκατοικία έβγαλε τις απολήξεις από τις καμινάδες δίπλα ακριβώς από τη βεράντα - μπαλκόνι του. Έκανε καταγγελία στην πολεοδομία της περιοχής και μετά από την αυτοψία η απάντηση είναι ότι σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό είναι όλα εντάξει. Από εδώ και πέρα "έχασα τη μπάλα". Όσες φορές και να διάβασα τον κτιριοδομικό έχω καταλάβει το ακριβώς αντίθετο. Η απορία μου είναι, τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;

 

ΥΓ. άτοπο αλλά τι αμοιβή θα έπρεπε να ζητήσω; (νέος είμαι - την κατανόησή σας λοιπόν και για τις χαζές ερωτήσεις.)

 

ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για την απάντηση - απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Τι υπηρεσίες;

Αν εννοείς τι εκανα μέχρι τωρα, πήγα στην πολεοδομία δύο φορές και πήρα ότι έντυπα

θα μπορούσαν να έχουν σχέση με την υποθεσή του εκτός από την άδεια της πολυκατοικίας που κατέθεσε ο συνάδελφος μηχανικός. Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε ως εκεί γιατί ο άνθρωπος θέλει να πάει δικαστικά και ήδη έχω αρχίσει να προβληματίζομαι για το τι στάση θα πρέπει να κρατήσω απέναντι στους συναδέλφους μελετητές της πολυκατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

Δώσε δεδομένα (αποστάσεις), ή καλύτερα κάνε ένα σκαρίφημα. Αν είναι καραμπινάτη περίπτωση (είτε σύννομη , είτε παράνομη) θα φαίνεται εύκολα. Αν είναι στο όριο νομιμότητας και παρανομίας, τότε ....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Οι περιορισμοί για τις καμινάδες περιγράφονται στο κτιριοδομικό κανονισμό στο άρθρο 27 και παράγραφος 2.4.2 μιλάει για τις καπνοδόχους. Συγκεκριμένα στο 2.4.2.5 λέει για τις αποστάσεις που πρέπει να έχει η καπνοδόχος από τα όμορα.

"Η καπνοδόχος πρέπει να καταλήγει τουλάχιστον 1μ. πάνω από το σημείο εξόδου της 0,7μ. από οποιαδήποτε ακμή κτιρίου που βρίσκεται σε ακτίνα μικρότερη των 3,0μ. από αυτή και 1,5 μ. από καυστά υλικά.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ανοίγματα που βρίσκονται ψηλότερα από την απόληξη της καπνοδόχου και σε οριζόντια απόσταση μικρότερη των 10μ. από αυτήν και η αρμόδια αρχή διαπιστώνει ενόχληση από την εκπομπή καυσαερίων, μπορεί να επιβάλλει την ανύψωση της καπνοδόχου ή να διατάξει άλλα μέτρα για τον περιορισμό της ενόχλησης σε ανεκτά όρια."

Τι παραβαίνει η καπνοδόχος που λες?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα!

Ισως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με ένα θέμα:

Επιτρέπεται η δημιουργία εκ των υστέρων καπνοδόχου (τζακιού) στο φωταγωγό πολυκατοικίας?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.