Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέος μηχανικός σαν μισθωτός


kostas_bmw

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

ειμαι νέος μηχανικός και σε λιγο καιρό θα δώσω για εξετασεις στο ΤΕΕ και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα. Έχω μια πρόταση να δουλέψω σαν μισθωτός από ένα μηχανολογικό γραφείο. Ο ιδιοκτήτης του γραφείου είναι απο ΤΕΙ και εγώ μηχανολόγος μηχανικός απο ΑΕΙ. Για να σφραγίσω οτιδήποτε το οποίο δεν μπορεί αυτός θα πρέπει να έχω κανει έναρξη στην εφορία ή η αμοιβή θα περνάει στην εταιρία??

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, είχα κι εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα με εσένα μερικούς μήνες πριν, τελικά μετά από αρκετές επισκέψεις στο λογιστή, την ΕΕΤΕΜ και το ΤΕΕ μου απάντησαν όλοι (αν και με μικρο - διαφορές στις λεπτομέρειες), ότι δεν χρειάζεται έναρξη επαγγέλματος αλλά σε οτιδήποτε υπογράφω θα πρέπει να μπαίνει μαζί με τη δική μου υπογραφή και σφραγίδα και η υπογραφή και η σφραγίδα του εργοδότη. Με αυτό το τρόπο εσύ ως μηχανικός αναλαμβάνεις την ευθύνη για την μελέτη και το γραφείο ή η εταιρία τα οικονομικά. Συγκεκριμένα από το ΤΕΕ μου είπαν ότι η αμοιβή θα εκδίδεται στο όνομα του εργοδότη μέσω των δικών του κωδικών του ΤΕΕ οπότε και όλα τα φορολογικά τα χρεώνεται αυτός. Θέλει προσοχή στο θέμα της πρόσληψής σου, να έχει γίνει ως μηχανικός και όχι ως υπάλληλος γραφείου (σύνηθες φαινόμενο). Τέλος να ξέρεις ότι από το ΤΕΕ μου είπαν μια αναγκαία διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθείτε κάθε φορά που υπογράφω η οποία εμπεριέχει πολλή χαρτούρα (εξαίρεση από εισφορά στο ΤΕΒΕ, αναλυτικός πίνακας του εργοδότη για τις ώρες τις οποίες αφιέρωσα για την εκπόνηση της μελέτης.. κ.τ.λ.)

Πιστεύω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας μία βόλτα από το ΤΕΕ μαζί με τον εργοδότη σου για να ενημερωθείτε και οι δύο από πρώτο χέρι, τουλάχιστον εμένα μου φάνηκαν οι ποιο ενημερωμένοι.

Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολύ Thoth3587 ήσουν κατατοπιστικότατος...!!Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες και θα πάω συντομα στο ΤΕΕ για τις λεπτομέρειες...

Να σαι καλα...!!!

Link to comment
Share on other sites

Έναρξη δεν χρειάζεσαι, αυτό είναι μόνο για την περίπτωση που θες να εργάζεσαι ως ελεύθερος επαγγελματίας και να κόβεις ΑΠΥ.

Για να σφραγίζεις όμως οτιδήποτε, προφανώς και πρέπει να έχεις γραφτεί στο ΤΕΕ, ώστε να πάρεις την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Επίσης, αφού θα μπεις στο ΤΕΕ, θα είσαι αυτόματα και στο ΤΣΜΕΔΕ, οπότε δες τα σχετικά θέματα για την πρόσληψη κτλ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.