Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με υδροφόρο και όμβρια νερά, λιμνάζοντα, σε Νέα οικοδομή στην Άνοιξη.


gigian

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής...

 

Έχω μια νέα οικοδομή στην Ανοιξη και όταν λέω νέα εννοώ ότι έχω κάνει Rantier, έχω ρίξει μπετά, χτίσει, σοβατίσει εσωτερικά, κάνει θερμομόνωση εξωτερικά και βάλει κουφώματα.

 

Ακόμη έχω περάσει υδραυλικά και τοποθετήσει έναν στεγανό βόθρο στον κήπο που αποτελείται απο 4 δαχτυλίδια 3m διάμετρο x 1m υψος.

 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΤΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.

  1. Υπάρχουν πολλά λιμνάζοντα νερά στον κήπο (στο οικόπεδο).
  2. Τα υπεδάφια φρεάτια που είχα δημιουργήσει για να περνούν ρεύματα και νερά κατά μήκος της μάντρας μου τα κατήργησα διότι σε κάθε βροχή γέμιζαν μέχρι επάνω με νερό και τώρα θα περάσω όλες τις παροχές πάνω στην μάντρα.
  3. Ο στεγανός βόθρος που αν και κατά τα λεγόμένα του τοποθετητή είναι στεγανοποιημένος, έχει γεμίσει μέχρι επάνω νερό και τώρα τα γυρνάει μερικά από τα νερά στο υπόγειο του σπιτιού όπου απο εκεί φεύγει ο υπόγειος αγωγός λυμάτων προς τον βοθρο (ευτυχώς δεν υπάρχουν ακόμα λύματα παρά μόνον νερό).

ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΩ, ΑΠΟΣΥΜΦΩΡΗΣΩ για να μην αντιμετωπίζω συνεχώς προβλήματα με συνεχές άδειασμα βόθρου, λιμνάζοντα νερά στον κήπο και πιθανές μελοντικές υγρασίες στο υπόγειο π.χ.

 

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ --ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ-- στο πρόβλημα μου.

 

Σας επισυνάπτω και ένα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ του οικοπέδου, με θέση της μάντρας, του βόθρου και κλίσεις.

Ελπίζω να βοήθησα.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Γιάννης.Γ

post-69761-0-53854900-1361800644_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι ο μελετητής και επιβλέπων μηχανικός σας έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά; Γιατί αν υπάρχει κάποιος που ξέρει το θέμα, είναι αυτός.

Για όλα υπάρχουν λύσεις, παρ' όλες τις φαινομενικές δυσκολίες, η δαπάνη όμως είναι ανάλογη μ' αυτές. Θυμάμαι πως για μια ανάλογη περίπτωση δημιουργήθηκε δίκτυο διάτρητων τσιμεντοσωλήνων με επικάλυψη γεωυφάσματος και κοκκώδους υλικού περιμετρικά των κατασκευών που συνέρρεαν σε ικανών διαστάσεων φρεάτιο και με αυτόματη αντλία αποχετεύονταν.

Link to comment
Share on other sites

γράφεις πως πρέπει να στραγγίσεις, αποσυμφορήσεις το νερό της βροχής. θα πρέπει να αντικαταστήσεις αυτές τις λέξεις ως εξής: πρέπει να οδηγήσεις το νερό στον πλησιέστερο αποδέκτη, δηλαδή πιθανότατα στη δική σου περίπτωση, στο δρόμο. δυστυχώς για συγκεκριμένες λύσεις δεν αρκεί το σκαρίφημα που έχεις κάνει, όχι πως δεν είναι καλό, αλλά εκείνο που ενδιαφέρει έναν μηχανικό στην περίπτωσή σου είναι τα υψόμετρα και τα υλικά επικάλυψης (ή όχι).

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα το σκαρίφημα, το οικόπεδο είναι κατωφερές προς το δρόμο, οπότε λογικά, τα όμβρια παροχετεύονται σ΄αυτόν.

Με τη στάθμη των υπογείων υδάτων, το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να λειτουργήσει όλη η αυλή σαν στραγγιστήριο (= εκσκαφή, διαβαθμισμένο θραυστό, κλπ).

Ο βόθρος δεν είναι στεγανός, και με τον τρόπο που έχει κατασκευαστεί αμφιβάλλω αν μπορεί να στεγανοποηθεί. Απευθύνσου σε κάποιον σοβαρό τεχνίτη στεγανοποιήσεων.

Δεν ξέρω αν έχεις μανδρότοιχο περιμετρικά, αν όχι θα πρέπει να κατασκευάσεις, ώστε να μη δέχεσαι τα όμβρια των ομόρων.

Πάντως επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό, καλό θα ήταν να συμβουλευθείς το μηχανικό σου ή κάποιον περισσότερο ειδικό μελετητή.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα το σκαρίφημα, το οικόπεδο είναι κατωφερές προς το δρόμο, οπότε λογικά, τα όμβρια παροχετεύονται σ΄αυτόν

μάλλον έτσι είναι. και αν δεν είναι έτσι;

Με τη στάθμη των υπογείων υδάτων, το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να λειτουργήσει όλη η αυλή σαν στραγγιστήριο (= εκσκαφή, διαβαθμισμένο θραυστό, κλπ)

δε μπορώ να πιστέψω πως ο υδροφόρος ορίζοντας ανεβαίνει τόσο ώστε να πλημμυρίζει το οικόπεδό.

Ο βόθρος δεν είναι στεγανός, και με τον τρόπο που έχει κατασκευαστεί αμφιβάλλω αν μπορεί να στεγανοποηθεί. Απευθύνσου σε κάποιον σοβαρό τεχνίτη στεγανοποιήσεων

θα τον ξηλώσει και θα τον ξαναφτιάξει στεγανό και όχι απορροφητικό. ελπίζω να μην είναι συνδεδεμένα τίποτα ψιλοόμβρια μέσα στα λύματα.

Δεν ξέρω αν έχεις μανδρότοιχο περιμετρικά, αν όχι θα πρέπει να κατασκευάσεις, ώστε να μη δέχεσαι τα όμβρια των ομόρων.

+1

Πάντως επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό, καλό θα ήταν να συμβουλευθείς το μηχανικό σου ή κάποιον περισσότερο ειδικό μελετητή

αλήθεια, δε μας είπες, τί λέει ο μηχανικός σου;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ αρχικά που ασχολείστε με το θέμα μου.

 

ΝΑΙ το οικόπεδο είναι κατωφερές προς τον δρόμο.

 

Η ΑΥΛΗ, ίσως να μπορεί να λειτουργήσει σαν στραγγιστήριο, αλλά ως τώρα αυτο που παρατηρείται είναι ότι τα νερά μετά απο κάθε βροχή λιμνάζουν και ο υδροφόρος ανεβαίνει ψηλά κατά τα λεγόμενα του μηχανικού μου.

 

Ο ΒΟΘΡΟΣ, από τα λίγα που ξέρω είναι στεγανός - "στεγανοποιημένος" δεν είναι απορροφητικός. Τα δαχτυλίδια τοποθετήθηκαν και μονώθηκαν εσωτερικά ώστε να στεγανοποιηθούν. Τα λεγόμενα του τοποθετητή ήταν ότι, όσο και στεγανός το μπετό ρουφάει και ότι θέλει χρόνο να δημιουργηθούν άλατα που θα τον στεγανοποιήσουν περισσότερο "ποιός ξέρει"..

 

ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΝΔΡΟΤΟΙΧΟ περιμετρικά και δεν μπορώ να έχω 1) γιατί επειδή το οικόπεδο με το διπλανό είναι εξ'αδιαιρέτου το διαχωριστικό μεταξύ μας δεν μπορεί να είναι μάντρα βάσει νόμου και 2) το οικονομικο ξεφεύγει διότι το μήκος κάθε πλευράς είναι πάνω απο 100 μέτρα. Ο μόνη μάντα που υπάρχει είναι αυτή που βρίσκεται δεξιά στο σχέδιο και έχει πέδιλα, κόστισε πανάκριβα και έγινε γιατί τα νερά της βροχής μαζεύονταν στα απο αριστερά 2 οικόπεδα που είναι ψηλότερα και έτρεχαν στο δικό μου.... άρα με την μάντρα μείωσα "λογικά" τα νερ΄'α έστω απο εκεί.

 

PS.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ MHXANIKOY MOY EINAI... να σκάψω στα πέδιλα της μάντρας "ψιλοδύσκολο μιας και εχω στρώσει διαδρόμους parking και δεν μπαίνει εκσκαφέας" και να βάλω διάτρητους σωλήνες με κλίση προς τα κατω-έξω στο δρόμο.Levels.jpg

 

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ 2 ΘΕΜΑΤΑ:

 

1. ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΟ ΒΟΘΡΑΤΖΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ.?

2. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΜΕ ΤΙ ΥΛΙΚΟ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΩ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.?

 

Σας βάζω συνημμένο ένα ακόμα ερασιτεχνικό σχέδιο που δείχνει τα διπλανα αριστερά και δεξιά μου οικόπεδα από πλευράς ύψους.

Και περιγράφει τα επίπεδα στα χώματα του οικοπέδου μου.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!!

Link to comment
Share on other sites

δε μπορώ να πιστέψω πως ο υδροφόρος ορίζοντας ανεβαίνει τόσο ώστε να πλημμυρίζει το οικόπεδό.

 

παρομοια περιπτωση στο μαρκοπουλο (μεσογαιας) οπου οταν βρεχει οτιδηποτε κατω απο το 1 μετρο βαθος πλυμμηριζει.

η εμφανιση του φαινομενου συνδεθηκε αμεσα με την κατασκευη του αεροδρομιου (?!) - τουλαχιστον πριν το 2000 κανεις δε θυμοταν να πλημμυριζε ο τοπος τοσο ευκολα με τη βροχη.

στου κουμπαρου μου εχουν αναγκαστικα μεσα στο σπιτι ενα συλλεκτη στο ημιυπογειο και 2 καταδυομενες αντλιες - αν δεν δουλεψουν οταν βρεχει κολυμπαει ολο το ημιυπογειο.

οι σταθμες ειναι παραπλησιες με του σχηματος με τη διαφορα οτι δεν υπαρχουν κτισματα σε υψηλοτερες σταθμες ενω στο κατω οριο του οικοπεδου υπαρχει δρομος

Link to comment
Share on other sites

κάπου εδώ εξαντλείται η δική μου δυνατότητα να φανταστώ καταστάσεις. δε μπορώ να δεχθώ πως η άνοδος του υδροφόρου ορίζοντα ευθύνεται για τα υπέργεια νερά του οικοπέδου σου.

συνάδελφε pankrok γράφεις πως ό,τι είναι στο -1,00 πλημμυρίζει στα Μεσόγεια. οκ, αλλά όχι στο +/-0,00 :)

σίγουρα η άνοδος του υδροφόρου ορίζοντα είναι ικανή να γεμίζει μέρος του βόθρου.

θα πρέπει να κουμαντάρεις τα επιφανειακά όμβρια με κάποιον τρόπο, όμως δύσκολα θα μπορέσει κάποιος από εδώ να σου υποδείξει πως ακριβώς.

θα δεις που γεννιούνται τα όμβρια και θα τα αντιμετωπίσεις και εκεί και εκεί που λιμνάζουν και θα τα οδηγήσεις στο δρόμο, εφόσον ο δρόμος είναι χαμηλότερα από το οικόπεδό σου. τα εργαλεία που έχεις στα χέρια σου είναι σχάρες, σωλήνες, διάτρητοι σωλήνες, γεωύφασμα, άμμος και χαλίκι.

Edited by heartsp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.