Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενεργητική Πυροπροστασία και έγκριση από Πυροσβεστική


kkookk1

Recommended Posts

Θα ήθελα να βοηθήσει κάποιος στο εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Υπέβαλλα στην Πυροσβεστικη Υπηρεσία φάκελλο ενεργητικής πυροπροστασίας για ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Πρόκειτε για ένα κτίριο του 2001 για το οποίο υπάρχει στην Πυροσβεστική η εγκεκριμένη μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας. Σε σχέση με την κατοψη την Παθητικής Πυροπροστασίας υπάρχουν κάποιες αλλαγές στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις του συνεργείου. Σήμερα με ενημέρωσαν προφορικά ότι ναι μεν θα προχωρήσει η έγκριση της ενεργητικής πυροπροστασίας αλλά θα ενημερώσουν την Υπηρεσία Δόμησης για αυτές τις αλλαγές. Ξέρει κανείς εάν ισχύει κάτι τέτοιο; Μάλιστα στην ΥΑ 16085/2009 με την οποία έγινε η μελέτη ενεργητικής ανεφέρεται ρητά ότι για τυχόν αλλαγές στις διαρρυμίσεις δεν θα πρέπει να ζητάτε κανένα άλλο δικαιολογητικό. Θα εκτιμούσα πολύ κάποια βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Μου έχει τύχει και σε μένα. Υπάρχει μια σχετικά πρόσφατη εγκύκλιος (ή κάτι τέτοιο που μου το δείξανε αλλά δεν τη θυμάμαι) από τις άπειρες που υπάρχουν στην Πυροσβεστική και προβλέπει ενημέρωση της Υπ. Δόμησης με τις κατόψεις της υφιστάμενης κατάστασης.

Επειδή στη δική μου περίπτωση υπήρχαν ψιλοαυθαιρεσίες, η υπόθεση είχε λήξει άδοξα.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάσου να πήγαινε στην Πολεοδομία σε σχέδιο η υφιστάμενη κατάσταση με τις ψιλοαυθαιρεσίες!

Το πιστοποιητικό πυρ/λειας ανεβλήθη.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Τι μαστιγα ειναι αυτη με τις εγκυκλιους της ΠΥ, την μια ετσι, την αλλη αλλιως, καθε τοσο αλλαζουν τον τροπο εκδοσης πιστοποιητικων.... και στη σελιδα της ΠΥ δεν ανεβαζουν τιποτα. Πως περιμενουν να ενημερωθουμε? Μια μερα που πηγε να μου την πει ο αξκος της τοπικης ΠΥ τα ακουσε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

στην συγκεκριμενη περιπτωση επρεπε η πυροσβεστικη να ζητησει θεωρημενη κατοψη απο τη δ/νση μεταφορων και επ' αυτου να ελεχθει θεωρηθει η ενεργητικη.

 

Αν η πυροσβεστικη στειλλει την κατοψη στην πολεοδομια, θα κατσει κανεις υπαλληλος να κανει ελεγχο ή απλα θα βαλει το σχεδιο στον φακελο μαζι με τα υπολιπα και ξανα στο αρχειο?

 

Η εγκυκλιος αυτη βγηκε (όπως και πολλες αλλες) για να βαλει καποια προσκομματα στην ασυδοσια ιδιωτων τε και μηχανικων.....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα,

 

Θέλω να φτιάξω τα σχέδια ενεργητικής πυροπροστασίας για τριόροφη οικοδομή(ενοικιαζόμενα δωμάτια). Θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος, αν υπάρχουν σχέδια να τα χρησιμοποιήσω ως μπούσουλα???

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Τί είδους σχέδια θες ως βοήθημα?

Θα φτιάξεις τα σχέδια του κτιρίου σου και θα δείξεις τα μέτρα πυρασφάλειας...

2 πυροσβεστήρες ανά όροφο, μπουτόν (ανά όροφο) - φαροσειρήνα, ΠΦ, ΠΣ, και ΕΧΙΤ στις εξόδους...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με το ΠΔ. "Η μέγιστη απόσταση της πραγματικής απροστάτευτης όδευσης διαφυγής από τους χώρους κύριας χρήσης του εκπαιδευτηρίου έως την πλησιέστερη έξοδο κινδύνου ορίζεται σε 45 μ. " τι εννοεί;

Μήκος  μέγιστης απροστάτευτης όδευσης διαφυγής (οριζόντια απροστάτευτη όδευσης διαφυγής+κατακόρυφη απροστάτευτη όδευσης διαφυγής) σε φροντιστήρια(πριν το 1980) πρέπει να είναι 45μ; τι γίνεται αν είναι μεγαλύτερη;

Link to comment
Share on other sites

Μήκος οριζόντιας + Μήκος κατακόρυφης * 1,50 < 45,00 μ.

Αν είναι μεγαλύτερη ζητείται απόκλιση.

 

Υ.Γ. Είναι σε λάθος θέμα το ερώτημά σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.