Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Hepos και ιδιωτικά δίκτυα σταθμών αναφοράς - Λειτουργία, κόστος και προσφερόμενες υπηρεσίες


Stavrakas

Recommended Posts

Επισης παρεμφερές του θέματος μας αλλα θα ήθελα να αναφερω τις τιμες για τα δίκτυα ειτε Hepos ειτε ιδιωτικά. Δεν λένε να βγουν πακέτα που να ανταποκρίνονται στην σημερινη πραγματικότητα. Παίρνω ενα gps και επειδή οι δουλείες δεν έρχονται πλέον κάθε μέρα, τρώω μια συνδρομή στο κεφάλι, η οποία ΄συνδυαστικά με τα υπόλοιπα κερατιάτικα με σκοτώνει. Δεν θα ήταν σώφρον να βγουν πακέτα a la carte? δεν ειναι και το καλυτερο συναίσθημα να πληρώνεις για κατι που δεν χρησιμοποιείς...

Με συγχωρείτε αν ειμαι εκτος θέματος, αλλα κατάλαβα οτι μαζι με το gps που θελω να αγορασω, πρεπει να δω και με ποιο δίκτυο θα το συνδυάσω.

Link to comment
Share on other sites

H metrica έχει πακέτα χωρις απεριόριστη χρήση. Π.χ. εγώ χρησιμοποιώ το πακέτο 240€ το χρόνο για 12 ώρες χρήσης το μήνα.

Υπάρχουν και άλλες νομίζω προσφορές με βάση καθαρά τον χρόνο χρήσης αλλά κοστίζουν ακριβά αν δεν ρίχνεις απλά στάσεις.

Αν κάποιος ρίχνει απλά στάσεις (αλήθεια πόσοι με 2συχνο ρίχνουν μονο στάσεις; ) τότε συμφέρει το Hepos.

Αν όμως αποτυπώνεις πας αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ο σταύρακας...και σωστότατος.

 

Γι'αυτο προφανώς συμφέρει το hepos, αλλά και το πακέτο που εφτιαξε η μέτρικα τύπου "hepos". 120ε εγγραφή-10ε παγιο/μήνα- ωριαία χρήση-πληρωμή.

 

Δηλαδή για μένα τον τζαμπατζή που θέλω να ρίξω 2-3-4-5 στάσεις συμφέρει πανηγυρικά. Τώρα ΑΝ το αγοράσουμε και ΑΝ αρχισουμε να αποτυπώνουμε με αυτό, πάμε όντως αλλού γιώργο.

 

Αύριο θα επισκεφθώ ινφακόμα. Ελπίζω να εχει καμμια προσφορούλα καλή (συνήθως εχουν στις εκθέσεις) και να φύγω με κάνα ρόβερ...ή εστω προκαταβολή για να κλείσω "κάποιο".

 

Επαγγελματίας ο κύριος "σιβιλσοπ" εστειλε πρόσκληση μέσω μειλ. Θέλω να μιλήσω κι απο κοντά μαζί τους για να δούμε τι γίνεται με το υφιστάμενο δικτυο μας σε hatt, εγσα και πάει λέγοντας...

 

Υ.Γ. γιώργο, θύμισε μου ποιό είχες αγοράσει...

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη, πότε προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η L5?

Επίσης η L2c μπορείς να μου πεις αν χρησιμοποιείται σήμερα; Δεν εννοώ αν μπορεί να γίνει λήψη αλλά αν χρησιμοποιείται στην επίλυση.

Φίλε giorgosv, η GPS L5 εκπέμπεται από τους block II-F (τους νεότερους) δορυφόρους του συστήματος. Έως τώρα υπάρχουν μόνο 3 τέτοιοι δορυφόροι σε τροχιά. Οι υπόλοιποι 28 δεν την εκπέμπουν. Συνεπώς δεν υπάρχει ακόμα ωφέλεια για την RTK χρήση. Όταν θα υπάρχουν τουλάχιστον 15 τέτοιοι αλλά και ακόμα νεότεροι δορυφόροι, ώστε να είναι 3-4 ορατοί, τότε θα αρχίσει να φαίνεται η μεγάλη δύναμη της συχνότητας αυτής στις RTK εργασίες.

Η L2C, ναι μπορεί να χρησιμοποιείται σήμερα στην RTK επίλυση, εφόσον λαμβάνεται από τους δέκτες (Base & Rover). Εκπέμπεται από όλους τους blockIIR-M και νεότερους (συνολικά 10 στους 31) δορυφόρους. Επιτρέπει την απ' ευθείας πρόσβαση στην L2 φέρουσα, παρέχοντας έτσι καθαρότερο σήμα. Όμως με τα χρόνια όλοι οι κατασκευαστές έχουν αναπτύξει τεχνικές ανάκτησης της κλειδωμένης L2 προς όλους τους δορυφόρους με πολύ μικρή "θυσία" στο σήμα. Πρακτικά λοιπόν σήμερα δεν καταλαβαίνεις κάποια ουσιαστική βελτίωση στις RTK επιδόσεις που να οφείλεται μεμονωμένα στους L2C capable δορυφόρους.

Link to comment
Share on other sites

Sokkia GSR2700ISX.

Παλιό αλλά καλό..ειδικά στην τιμή που το πήρα.

Είχα πάει στις εγκαταστάσεις της NovAtel το 2007 που ήταν η γραμμή παραγωγής τους στον Καναδά. High Tech.

Edited by Ioannis_Mougiakos
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς με τη συγχώνευση της sokkia με την topcon σταμάτησε η ανάπτυξη του μοντέλου (firmware upgrades) αφού πήγαν σε άλλο μοντέλο (grx1) το οποίο πουλάει και η topcon με άλλο χρώμα..!

Πάντως δουλεύει πολύ καλά προς το παρόν!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και εταιρείες που σου το δίνουν δωρεάν το δίκτυό τους :smile:

Δωρεάν δίκτυο σημαίνει "Πάρτο και δεν σε ξέρω δεν σε είδα". Στο METRICANET όμως όλοι οι χρήστες ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΝΤΑΙ ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Επίσης για να υπάρχει αξιοπιστία ξοδεύονται πολλά χρήματα ετησίως σε επιλύσεις, συνορθώσεις και άλλες εργασίες από το Α.Π.Θ. το ΕΑΑ και άλλους φορείς.

Εκτός κι αν θέλετε κάτι τζάμπα αλλά όποτε δουλεψει, αν δουλέψει και ότι δώσει από αξιοπιστία. Γιατί τα τζάμπα κάποιων επαγγελματιών έτσι δουλεύουν.

 

Εάν θέλετε να ανοίξουμε μία σοβαρή συζητηση για τα δίκτυα και τις τιμές, είμαι στη διάθεση σας.

Επίσης αν θέλετε κάντε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με το τι θεωρείτε πως θα έπρεπε να πληρώνετε σε ένα δίκτυο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αντώνη δεν αμφιβάλλει κανείς ότι το δίκτυό σας λειτουργεί σωστά και έχετε κάνει σοβαρή δουλειά προκειμένου να το στήσετε.

τα πράγματα όμως πλέον είναι διαφορετικά

προσωπικά εγώ έκανα 4-5 τοπογραφικά το μήνα, τώρα κάνω ένα το δίμηνο

 

μην παρεξηγείσαι δεν εννοώ ότι δεν πρέπει μια εταιρεία να πληρωθεί για τις υπηρεσίες της αλλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ :smile:

 

τώρα όσον αφορά την αξιοπιστία, επαγγελματίες είμαστε αντώνη και μπορούμε να κρίνουμε και εμείς αν κάτι είναι σωστό ή όχι

Edited by chrisven
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.