Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Hepos και ιδιωτικά δίκτυα σταθμών αναφοράς - Λειτουργία, κόστος και προσφερόμενες υπηρεσίες


Stavrakas

Recommended Posts

Νέα δυνατότητα στο δίκτυο SmartNet Greece.

Ζητήθηκε από πολλούς χρήστες και υλοποιήθηκε άμεσα. Τώρα όλοι οι χρήστες του δικτύου με πακέτο περιορισμένης πρόσβασης ή χρονοχρέωσης, έχουν τη δυνατότητα να βλέπου και να τυπώνουν τα στατιστικά της χρήσης τους on-line σε Near Real Time (δηλαδή με μικρή καθυστέρηση περίπου μισής ώρας).

Επιπλέον μπορούν να δούν σε χάρτη Google που δούλεψαν, καθώς και λεπτομερή χαρακτηριστικά της σύνδεσης τους.

Η δυνατότητα παρέχεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του δικτύου www.smartnet-greece.com σε όλους τους χρήστες περιορισμένης πρόσβασης.

Θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση σύντομα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της METRICA.

Που ακριβώς είναι; δεν το βρίσκω στην σελίδα. Εχω το πακέτο 12ωρες/μηνα.

Link to comment
Share on other sites

Ξερω πολύ καλά τι εννοεί συνάδελφε...Αλλα δε μ'αρέσει ο τρόπος που το υποννοεί.

 

Δίχως να τρολλοφειϊμάρω.

 

Κυρ Αντώνη, θέλω να νοικιασω ένα δέκτη για μια ημέρα. Προφανώς ερχομαι απο "εκεί" (θεσ/νικη) και μου δείχνουν τα βασικα;

Link to comment
Share on other sites

Κυρ Kane :smile:  δεν υπονοώ τίποτα. Το λέω χύμα και τσουβαλάτα. Ένα σύνολο δεκτών, εγκατεστημένων κακείν κακώς, χωρίς προδιαγραφές, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς ενιαία επίλυση και συνόρθωση, χωρίς λογισμικό και φυσικά χωρίς τη δυνατότητα παροχής δικτυακών προϊόντων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΥΟ.

 

Σχετικά με την ενοικίαση, είναι όπως τα λες.

 

giorgosv είναι ήδη σε λειτουργία στο www.smartnet-greece.com στο αριστερό μενού ως SmartLog. Αν δεν έχεις ακόμη δικαιώματα πάρε τηλέφωνο να το ελέγξω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για να μην ειμαi off topic

Το θεμα ειναι: Hepos και ιδιωτικά δίκτυα σταθμών αναφοράς - Λειτουργία, κόστος και προσφερόμενες υπηρεσίες

Πέρα απο την ακρίβεια που μπορεί να έχει το κάθε δίκτυο (για μένα σωστότερο -οχι επιστημονικά ορθότερο-  είναι αυτό που λέει ο δικαστής....),

να ρωτήσω κι εγώ (χωρίς να γνωρίζω ιδιαίτερα) μιας και δουλέυω σε ζευγος to GPS.

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος, γιατί σε κωμόπολη της Κοζάνης (δε μιλώ για "εντελώς" ορεινή περιοχή), ήρθε συνάδελφος με δύο κάρτες SIM (διαφορετικές εταιρίες) για να παρει μετρήσεις με το Χ δίκτυο και ξαναήρθε την επομένη με τρίτη καρτα SIM γιατι κάτι δεν του πηγε καλα στις μετρησεις;

 

Και ποιο το κόστος που πληρωσε στις εταιριες κινητης;

 

Και τι συμβαίνει όταν θα είναι αυτός ο συνάδελφος στην άκρη της άκρης; (έχουμε πολλές στην Κοζάνη)

 

Οπως λεγεται άλλο θεωρία και άλλο πράξη.

 

Επειδη όπως προείπα δεν γνωρίζω και πολλά, αν δε χρειάζεται κινητη τηλεφωνία σε Hepos και ιδιωτικά δίκτυα σταθμών αναφοράς τότε προσπεράστε το σχόλιο

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν είχε σήμα κινητής τηλεφωνίας, γι'αυτό ο συνάδελφος δοκίμασε με όλα τα δίκτυα (cosmote,vodafone,wind).

Στην περίπτωση που θα είναι όπως λες στην άκρη της άκρης τότε και πάλι αν δεν πιάνει κινητή θα πρέπει να δουλέψει με ζεύγος δεκτών base-rover ή να πάρει μετρήσεις με stop'n'go μέθοδο και να επιλύσει μετά στο γραφείο.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω πως αυτό μπορεί να συμβεί, δηλαδή να μην υπάρχει internet μέσω κινητής τηλεφωνίας. Οι λόγοι είναι διάφοροι. Από "τρύπα" στο δίκτυο μέχρι υπερφορτωμένη κυψέλη.

 

Αυτό που κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες από την εμπειρία μας με το δίκτυο είναι λίγες, είναι να αφήσουμε το δέκτη να καταγράφει πρωτογενείς πληροφορίες για κάποιο χρονικό διάστημα το τοποίο εξαρτάται από την εριοχή και την απόσταση από τους κοντινούς σταθμούς. Συνήθως αυτός ο χρόνος είναι 5-10 λεπτά.

 

Στη συνέχεια είτε στέλνουμε τις μετρήσεις μας στο δίκτο (αναφέρομαι στο SmartNet) και μετά την αυτόματη επίλυση λαμβάνουμε τις συντεταγμένες της θέσης μας, είτε κατεβάζουμε RINEX/VRINEX και τα λύνουμε στο γραφείο, είτε απευθυνόμαστε στην υποστήριξη του δικτύου για να μας τα λύσει (αν δεν υπάρχει λογισμικό επίλυσης). Στο SmartNet αυτό το παρεχουμε δωρεάν (υπό προυποθέσεις).

Edited by anton_a
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα ήμουν συνδρομητής στο HEPOS δύο χρόνια ευχαριστημένος ήμουν μέχρι που πήγα στο URANUS εδώ και  έξι μήνες,δίνει  fix λύση πολύ ευκολότερα από το hepos και πιάνει πολύ καλύτερα,το τσέκαρα πολές φορές με το hepos

και πάντα έδιναν τα ίδια αποτελέσματα 1-2 cm διαφορά.

Στο ROVER έχω κάρτα cosmote σύνδεση (μόνο internet) με κόστος 5 ευρώ το μήνα , επιπλέον έχω μια απλή κάρτα wind και μια vodafone με 5 ευρώ μέσα οταν δεν πιανει η cosmote .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έφυγα από το hepos , όταν αντιμετώπισα την δημοσιοϋπαλληλική συμπεριφορά με μπόλικη εριστική διάθεση και αδιαφορία για το τι θέλω και τι χρειάζομαι . Όσο και να προσπαθήσουν δυστυχώς οι διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι πωλητές , ποτέ δεν μπορούν να πλησιάσουν την συμπεριφορά του ιδιώτη που προσέχει για να έχει . Όχι πως δεν υπάρχουν και ιδιώτες με απρόσεχτη συμπεριφορά που περισσότερο σε διώχνουν με την αδιαλλαξία τους , παρά προσπαθούν να σε προσεγγίσουν . Του λες του άλλου , έχω συγκεκριμένες ανάγκες χρήσης και όχι απεριόριστες που μου πουλάς  και ακούς τρελή ατάκα  : "ταξίμετρο θα το κάνουμε ;;;" !!!!!

Αυτήν λοιπόν η συμπεριφορά του στυλ ... στα τέτοια μας και αν φύγεις , με έκανε να απευθυνθώ σε ιδιωτική εταιρία , με τις ίδιες επαγγελματικές ανησυχίες πάνω κάτω που έχω και εγώ ως ελεύθερος επαγγελματίας . Το σημαντικό είναι να μιλάς την ίδια γλώσσα με τον συνεργάτη σου . Γιατί κακά τα ψέματα είναι ο αόρατος παρατηρητής μας .

Αυτό που δεν μου αρέσει γενικότερα στην αγορά των εταιριών δικτυακών διορθώσεων είναι όσες έχουν κρυφή τιμολογιακή πολιτική " όπου σε πιάσω" και δεν αναρτούν ξεκάθαρα τις τιμές των προϊόντων τους . Αυτήν η πρακτική δεν συνάδει με την όποια αξιοπιστία θέλει να δείξει προς τα έξω ο κάθε πάροχος . Επίσης δεν βοηθά στον ανταγωνισμό , ώστε να πέσουν οι τιμές , όσο είναι εφικτό . Αλλά μάλλον γι αυτό αποφεύγεται η γνωστοποίηση των τιμών στο κοινό . Βολεύει το θολό τοπία και η δυσκολία στην έρευνα της αγοράς .

Σχετικά με τα όσα προηγούμενα , γελούσα με τα παραδείγματα των δικαστηρίων που εξετάζουν ενδελεχώς την τοπογραφική διαδικασία και αδικούν τον τοπογράφο λόγω σεισμών που προηγήθηκαν κλπ . Μάλλον υπερεκτιμάτε την διαδικασία  απόδοσης δικαιοσύνης στα ελληνικά δικαστήρια και νομίζουμε πως είμαστε στην Σουηδία. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε λέγονται σε ένα που πήγα και οι εντυπώσεις μετράνε παρά η ουσία .

Όσο για το ΕΓΣΑ 87 που πριν λίγα χρόνια το ανακάλυψαν κρατικοί φορείς  ως κρατικό σύστημα που πρέπει ,υποχρεωτικά, όλοι να έχουν κοινό σημείο αναφοράς, υπενθυμίζω πως δημιουργήθηκε το 1987 για να καλύψει τις ανάγκες 15-20 χρόνων  , λόγω μετακινήσεων στις πλάκες , αυτά έλεγε αν δεν κάνω λάθος ο κ Κατσάμπαλος. Ήδη θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε σαν Έλληνες μηχανικοί το νέο ομοιογενές HTRS 07 . Κάτι μου λέει όμως πως μια μεγάλη μερίδα θα αντιδρούσε σε μία τέτοια αλλαγή ... Εδώ συνάδελφοι τοπογράφοι αντιδράσανε στην επιβολή του ΕΓΣΑ87 στην εκτός σχεδίου .
Μια χαρά βόλευε το S1 1000,1000,100

Άντε και το σωτήριο έτος 2030 ίσως το εφαρμόσουμε .
 

Edited by thomas
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.