Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Hepos και ιδιωτικά δίκτυα σταθμών αναφοράς - Λειτουργία, κόστος και προσφερόμενες υπηρεσίες


Stavrakas

Recommended Posts

Δυστυ΄χως όχι συνάδελφε. Απ'οσο θυμάμαι βέβαια, δεν ήταν δωρεάν και ήταν η mobile εκδοση απο κάποιο γνωστό πρόγραμμα χειριστηρίων.

 

Εαν μπορεί να σε εξυπηρετήσει, το δούλεψα σε ροβεράκι της geomax.

 

Οπότε, αν θελεις μίλησε με τον ιδιοκτήτη στη Θεσ/νικη για περαιτέρω.

 

Πάντως απ'οσο θυμάμαι ήταν πολύ βολικό. Αντροιντ γαρ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δυστηχως εδω και κάτι μέρες χωρίς προηδοποίηση σταμάτησε η χρήσιμη κατα τη γνωμη μου λειτουργία του smartlog της metrica.  Αν ξέρει κάποιος περισσότερα ας ενημερώσει.

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας. 

Ευχαριστώ

DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

αν μετρησω 2 σημεια με netrover και συνδεση metrica , η υψομετρική διαφορά θα είναι ορθή (όπως αν την υπολόγιζα με χωροβάτη)? Επίσης, αν βρω reper στην περιοχή και πάρω επ αυτού μέτρηση με το rover , μεταθέτοντας τα υψόμετρα σχετικά ως προς το Η του reper θα έχω σωστά ορθομετρικά υψόμετρα?

Link to comment
Share on other sites

@SUBARAKIS :  Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχεις ακρίβειες μ αυτές του χωροβάτη που να χτυπιέσαι κάτω όσο θες!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφού η ονομαστική ακρίβεια του GPS στα υψόμετρα είναι της τάξης των 1~2cm +Xppm  (όπου Χ η απόσταση σε μέτρα από τον base ή τον εικονικό (θεωρητικά σταθμό)

Kι εξαρτάται μετά κι από τη ποιότητα και την ακρίβεια της ΚΑΘΕ μέτρησης.

Στο ένα σημείο μπορεί να έχεις ακρίβεια (ασάφεια) υψομετρική +/-1,5εκ...στο άλλο +/-2,5εκ.......

Δηλαδή μπορεί να βγάλεις υψομετρική διαφορά (υπόλοιπο) 4εκ μεταξύ των δύο σημείων από τη πραγματική υψομετρική διαφορά με χωροβάτη!!!!!!!!

ΜΟΝΟ τάξη μεγέθους υψομετρική διαφορά μπορείς να έχεις!!!!!!!!!!!!

 

Προφανώς είσαι νέος τοπογράφος και προϊόν της ψηφιακής γενιάς της τεχνολογίας GPS γι αυτό και η θεώρηση ότι το GPS είναι πανάκεια ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνήσω με το φίλτατο Grtopo.

 

Ούτε για αστείο, αλλά για δοκιμή κάντο, έτσι για να σου φύγει απο περιέργεια. Εδώ διαφορά βγάζει το τοταλ απ'το χωροβάτη.

 

Ενδεικτικά σου αναφέρω, σε κλειστή όδευση μελετητή σε πράξη εφαρμογής σωσμένη, (της οποίας τα υψόμετρα προήλθαν απο χωροστάθμηση) με GPS βγάζαν κυριολεκτικά ότι ναναι. Σε ενα 1.2 χλμ μήκους οδευσης είχα αποκλισεις (ορθομετρικού όμως υψομέτρου) απο 0.05 μέχρι 0.5μ.

 

Υ.Γ. διατηρώ μια επιφύλαξη, εάν δώσεις στο rover κάποια σταθερά σημεία με γνωστό υψόμετρο και να συνορθώσει ολα τα υπολοιπα λεπτομερειών ως προς το υψόμετρο...συνάδελφος σκίζει τα ιμάτια του πως πετυχαίνει απόλυτη εφαρμογή υψομέτρων, αλλά δεν το δοκίμασα, δεν το γνωρίζω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ συχνά συγκρίνω τα υψόμετρα στάσεων που έχω μετρήσει μεταξύ total station και GPS.

Οι διαφορές ποικίλουν από 1-2cm έως και 8cm έχω δεί. Αυτό όμως έχει να κάνει με την ακρίβεια των οργάνων.

Όσον αφορά την απόλυτη θέση από τη ΜΣΘ ισχύει το εξής: επειδή τα μοντέλα γεωειδούς που χρησιμοποιούν τα λογισμικά των καταγραφικών είναι διάφορα (egm96, egm08, hepos) οι διαφορές που θα δείς π.χ. σε ένα reper είναι 15cm αν χρησιμοποιείς το γεωειδές του hepos ή 0.5m αν χρησιμοποιείς το EGM. τάξη μεγέθους λέω έτσι.

Άρα το να διορθώσεις όλα τα σημεία που θα πάρεις κοντά στο reper αφαιρόντας ή προσθέτοντας τη διαφορά ΝΑΙ είναι σωστό ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει ότι μεταξύ τους όλα τα υψόμετρα θα έχουν την ίδια ακρίβεια!! Άλλο θα έχει 2cm άλλο 5cm κλπ. Και επίσης αν απομακρυνθείς πολύ από το reper μπαίνει και το γεωειδές στη μέση και αλλάζουν πάλι τα αποτελέσματα.

 

EDIT: Για RTK μετρήσεις μιλάμε πάντα έτσι; Οι στατικές έχουν πολύ καλύτερη ακρίβεια και στα υψόμετρα.

Edited by giorgosv
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Διαβάζοντας το σχετικό νήμα και όντως ψιλοάσχετος θέλω να ρωτήσω το εξής: Η συνδρομή στα εν λόγω Hepos σου δίνει τη δυνατότητα όταν έχεις ένα γεωδαιτικό σταθμό που λειτουργεί με gps να μην αναγκάζεσαι να ψάχνεις να βρεις γνωστό τριγωνομετρικό σημείο στο οποίο θα στήσεις το base σου και το οποίο μέσω Dgps θα επικοινωνεί με το rover, αλλά κατευθείαν να συντονίζεσαι στο σταθμό αναφοράς που παίζει το ρόλο του γνωστού τριγωνομετρικού σημείου;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.