Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια λειτουργίας μίνι μάρκετ και internet cafe σε χώρο με προηγούμενη άδεια σούπερ μάρκετ


kampitis

Recommended Posts

Καλημέρα! Έχω μηδενική εμπειρία σε άδειες λειτουργίας οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας. Σε κτήριο του '80 όπου έγινε Α' και Β' φάση του Ν.1337/83 λειτουργούσε στο ισόγειο σούπερ μάρκετ από το '93 ως το 2008 . Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι ξενοίκιαστο (άτιμη κρίση!). Τώρα βρέθηκε ενοικιαστής που θέλει να κάνει το μισό μίνι μάρκετ και το άλλο μισό internet cafe. Τι διαδικασία θα ακολουθήσω; Πρέπει πρώτα να πάω πολεοδομικά αρχικά ή κατευθείαν στο Δήμο;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σύμφωνα με τις τελευταιες εγκυκλιους μπορεί να γίνει πλέον μικτό κατάστημα αρκει να είναι παρεμφεροις οι δραστηριοτητες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις να κάνεις ένα προσχέδιο (κάτοψη) και να πας στη διευθυνση υγείας!! Πάρε μία την έγκριση από κει και έπειτα πήγαινε στο δήμο και ζήτησε δικαιολογητικα για μικτό κατάστημα. Τα υπόλοιπα είναι δρομολογιμένα!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω στα μικτά καταστήματα της καινούργιας Υγειονομικής Διάταξης να εντάσονται και τα internet-cafe. Αυτά αδειοδοτούνται με άλλη νομοθεσία. Μάλλον πρέπει να χωριστεί ο χώρος σε δύο ανεξάρτητα καταστήματα και να αδειοδοτηθούνε ξεχωριστά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τουλάχιστον με την τελευταια νομοθεσία του 83' τα καταστηματα "παροχών υπηρεσιων διαδικτυου" έβγαιναν κανονικά. Από εμπείρια δικιά μου το λέω. Από το δήμο εβγαίναν κανονικά, υγειονομικο κ.λπ. Δεν νομίζω να άλλαξε κάτι. Ίσα-ίσα απλοποιήθηκαν τα πράγματα!!

Link to comment
Share on other sites

Η νομοθεσία για τα internet-cafe είναι η απόφαση 1107414/1494/2003 (ΦΕΚ 1827/Β/2003), δεν έχει σχέση με την τελευταία υγειονομική διάταξη, η οποία δεν κάνει καμία ανφορά σε internet/cafe.

Μόνο σε καφετέρια μπορεί να εγκατασταθεί καi κατάστημα υπηρεσιών διαδικτύου, όχι σε άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.