Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή ανελκυστήρα σε κτίριο στο οποίο δεν υπάρχει υποχρέωση κατασκευής του.


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 7 months later...

Καλησπέρα σας και ελπίζω να είστε όλοι υγιείς!

Διαβάζοντας την πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 11 παρ.6 κζ που λέει ότι αφαιρείται από τη δόμηση "Η επιφάνεια έως 1,60 Χ 1,90 για πρόβλεψη ή κατασκευή ανελκυστήρα σε κτίρια που δεν υπάρχει απαίτηση κατασκευής ανελκυστήρα, με την προϋπόθεση ότι ο ανελκυστήρας θα ικανοποιεί τουλάχιστον τις προδιαγραφές, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, για άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα (ΕΛΟΤ-ΕΝ 81-70)" πιστεύω ότι μπορώ να αφαιρέσω από τη δόμηση έναν ανελκυστήρα που έχει τις διαστάσεις του θαλάμου της μικρότερης κατηγορίας του  ΕΛΟΤ-ΕΝ 81-70 (1.00x1.30 και όχι 1.10x1.40) για μία μονοκατοικία.

Ποιά είναι η γνώμη σας;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 13/12/2017 at 9:16 ΜΜ, Largy said:

σε 2οροφη οικοδομή με άδεια έγινε προσθήκη ενός ακόμα αυθαίρετου ορόφου, που τακτοποιήθηκε.

Μπορεί να βγει άδεια για προσθήκη ασανσέρ?

Παραθέτω την παλαιότερη ερώτηση και όποιος συνάδελφος γνωρίζει ας θα εκτιμούσα απάντηση. Στη δική μου περίπτωση υπάρχουν τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι χώροι. Στην αναφορά του "σε νομίμως υφιστάμενα" προφανώς συμπεριλαμβάνουν τα τακτοποιημένα ως νομίμως υφιστάμενα;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε κτίριο 2οροφης (ισόγειο κ όροφος) κατοικίας ο ιδιοκτήτης, ώς ηλικιωμένος, θέλει να προβεί στην κατασκευή ανελκυστήρα για να πηγαίνει στον πρώτο όροφο. Ο κατασκευαστής πρότεινει τη κατασκευή ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟΥ. Οπότε και οι ελάχιστες διαστάσεις είναι διαφορετικές σε σχέση με ανελκυστήρα. Το ερώτημα είναι όμως οτι στην άδεια μικρής κλίμακας αναφέρει συνεχώς τη λέξη ανελκυστήρα. Βέβαια στον ΝΟΚ στο άρθρο 27 παράγραφος 2 αναφέρει και την περίπτωση αναβατορίου σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να πηγαίνει απο το πεζοδρόμιο σε κοινόχρηστους χώρους. Το ερώτημα είναι 1) μπορούμε με τη κατασκευή του αναβατορίου να χρησιμοποιησουμε την περίπτωση στ toy 4495/2017 για κατασκευή ανελκυστήρα, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 27 του ν. 4067/2012, που απαιτείται για τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων? & 2) αν βγεί η άδεια μικρής κλίμακας υπάρχει κάποια υποχρέωση για σύνταξη ταυτότητας κτιρίου?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 7/3/2021 at 9:36 ΜΜ, Equalizer said:

@chrisvach

Ναι μπορεί να αφαιρεθεί.

Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο (αφαίρεση επιφάνειας μικρότερης του 1,60Χ1,90 για τοποθέτηση ανελκυστήρα διάστασης θαλάμου 1,00μ Χ 1,30μ βάσει ΕΛΟΤ 81-70) μπορεί να εφαρμοσθεί και σε νέο κτίριο κατοικίας με 2 Οριζόντιες Ιδιοκτησίες και πρόσβαση στον τελευταίο όροφο <9,00μ;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@tromoskaifobos

Εφόσον πληρούνται οι δύο προϋποθέσεις (μη υποχρεωτικός ανελκυστήρας, προδιαγραφές για άτομα με αναπηρία), μπορεί να αφαιρεθεί η επιφάνεια.
Ο αριθμός των οριζοντίων ιδιοκτησιών δεν επηρεάζει τη δυνατότητα εφαρμογής της διάταξης.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ευχαριστώ. Θεωρείτε ότι η υποχρεώτικότητα ανελκυστήρα έχει, πλέον, να κάνει με το 9μετρο του ΚΚ ή με το πλήθος των ορόφων;

Βάσει της Εγκυκλίου ΑΜΕΑ, η κατακόρυφη προσπέλαση στους ορόφους πιστεύω ότι δύναται να γίνεται και με αναβατόρια στο κλιμακοστάσιο.

Ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.