Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διατάγματα, κάλυψη και ΝΟΚ


Recommended Posts

ΝΟΚ Άρθρο 12 α) Το ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% της επιφάνειάς του.

Άρθρο 1
5.β) Οι διατάξεις του ΝΟΚ κατισχύουν των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης …….εκτός από : 1) οποιουδήποτε είδους διατάγματα……

Ποια είναι αυτά τα διατάγματα που κατισχύουν του ΝΟΚ;

Εχω ΦΕΚ που ορίζει σε καποιο τμημα πολης ποσοστό κάλυψης 70% . Είναι αυτό διάταγμα που κατισχύει του ΝΟΚ; Ο τιτλος του από πανω ξεκινά ….ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ..ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ… όπως τα περισσότερα και μάλιστα το συγκεκριμένο είναι και Β. ΔΙΑΤΑΓΜΑ (Βασιλικό). Στην εν λόγω πολεοδομία πάντως δεν δέχονται κάλυψη πάνω από 60% και εφαρμοζουν το ΦΕΚ μονο ως προς τις κατω του 60% τιμες.

Link to comment
Share on other sites

Κακώς ήρθες στο club των παγιδευμένων της παραγράφου 5β ...

 

Αν οι νομοθετούντες ήταν σοβαροί και χωρίς υστερόβουλες σκέψεις ...

σύμφωνα με την απλή λογική, θα ίσχυε η πρώτη παράγραφος του συνημμένου εγγράφου, οπότε το 60% του ΝΟΚ θα ίσχυε και στην περίπτωσή σου ως "ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος"._

 

Επειδή όμως δεν είναι σοβαροί και υπάρχει υστεροβουλία ...

κατά παράβαση κάθε λογικής, διαβάζεις και το δεύτερο εδάφιο της δεύτερης παραγράφου του ίδιου εγγράφου, οπότε σε αφήνει να ελπίζεις στο 70% και σε στέλνει "στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα"._

 

Πάντως, επειδή η συγκεκριμένη παράγραφος έχει μπλοκάρει την εφαρμογή του ΝΟΚ στη μισή χώρα και δείχνουν να το έχουν αντιληφθεί ... αναμένεται "επανανομοθέτησή" της ... εμείς μετράμε χρόνους ...

Άρθρο1.pdf

Link to comment
Share on other sites

μα και αυτό το έγγραφο της ΔΟΚΚ επαναλαμβάνει απλά τον ΝΟΚ με διαφορετικά λόγια, δεν δίνει κάποια παραπάνω βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλουν να δώσουν παραπάνω βοήθεια ...

 

Τα ενδεχόμενα είναι δύο :

1. δέχεσαι τη λύση "υπέρ της ασφάλειας" της ΥΔΟΜ και ενδεχομένως εκτίθεσαι απέναντι στον πελάτη σου ή

2. κάνεις έγγραφο στο ΥΠΕΚΑ και περιμένεις απάντηση ... εγώ έχω ήδη κάνει και αυτοί ήδη κάνουν συλλογή ... αν τους ζορίσεις, η πιθανότερη απάντηση είναι "το ερώτημά σας έχει ληφθεί υπόψη και θα αντιμετωπιστεί συνολικά στο προσεχές μέλλον".

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

@Sakis,

το ερώτημά σου στο p.m. δεν έχει κάποια σχέση με το θέμα συζήτησης και ειδικά με την ομηρία της παρ. 5β του άρθρου 1. Για απάντηση, μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό της περιοχής σου.

 

@Faethon11,

άργησα να απαντήσω γιατί έλειπα μερικές μέρες εκτός δικτύου ...

Το παραπάνω ερώτημα είναι άσχετο με τη συζήτηση, μπορεί να στάλθηκε και από λάθος, δε μπορώ να το κατανοήσω ή να το απαντήσω και είναι άμεσα δημοσιοποιήσιμο ... μήπως κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει :

"Θέλω να μάθω αν στην περιοχή Ανω τούμπας Θεσσαλονίκης στο Ο.Τ 13 υπάρχει κάποιο διάταγμα που καθορίζει το υψος(ΝΟΚ Αρθρο 1 παρ.5β) ή το ύψος της οικοδομής πάει σύμφωνα με τον ΝΟΚ."

Link to comment
Share on other sites

Αν στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο,η περιοχή είναι με διάταγμα του 1979,που ορίζει 4 ορόφους,και βγήκε άδεια που αναφέρει μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 26 μέτρα,έχει ή δεν έχει σχέση με το αρθρο 1 παρ.5β?

Link to comment
Share on other sites

Κάλυψη και προσθήκη εξ. θερμομόνωσης σε υπάρχον.

Συνάδελφοι έχω ένα ερώτημα σχετικά με τον υπολογισμό στην κάλυψη της προσθήκης εξωτερικής θερμομόνωσης σε κτίριο που ανακαινίζεται και γίνονται προσθήκες. Ως γνωστόν με βάση το άρθρο 11 παρ. 6 κ δεν προσμετράται στον σ.δ. η προσθήκη εξ. θερμομόνωσης έως κασι 15 εκ. (και εντός Δ ή πρασιάς). Επειδή περιλαμβάνεται και στο άρθρο 4 παρ 3 ιδ (δεν απαιτείται άδεια για προσθ. εξ. θερμ. εφ' όσον δεν αλλοιώνονται οι όψεις) συμπεραίνω ότι και στην περίπτωση που εκδίδω άδεια για προσθήκη στο υφιστάμενο, και αλλαγές των όψεων, να μην υπολογίσω καθόλου την εξ. θερμ. του υφιστάμενου πουθενά (κάλυψη δόμηση όγκο).

Στο τεύχος τεχνικών οδηγιών δεν είδα καμία επισήμανση.

Για το υφιστάμενο θεωρώ ότι απαιτείται η άδεια μόνο ως προς τις αλλαγές διαρρύθμισης, όψεων, και όχι ως προς την εξ. θερμ. που απλά δηλώνω και στο διαγρ. δομ. και στην τεχν. έκθεση ότι προτίθεμαι να υλοποιήσω.

Γνωρίζετε κάτι περισσότερο;

Link to comment
Share on other sites

ok το βρήκα : άρθρο 12 παρ. 4 γ' εξαιρεί και το κ' του άρθρου 11 παρ. 6

 

με λίγο πιο προσεκτικό διάβασμα....

καλό απόγευμα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.