Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαιολογητικά για συμβούλιο αρχιτεκτονικής - έντυπα


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

να ρωτήσω κάτι; σε ολική κατεδάφιση με τμήματα προ του 55 το σύστημα ζητάει διάγραμμα δόμησης! που δεν το δίνουμε ούτε στην πολεοδομία και όψεις! εκτός τομών κατόψεων και λοιπών φωτογραφιών κλπ, αν θυμάμαι καλά με την παλιότερη διαδικασία δεν τα ζητούσαν κάνω λάθος; 

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα δεν μπορεί να "διαβάσει" ότι εσύ κάνεις ολική κατεδάφιση. Οπότε πάντα ζητάει τα δικαιολογητικά που καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις. Ανέβασε ένα σημείωμα που να γράφεις ότι δεν απαιτείται να υποβληθεί με παραπομπή στο άρθρο του νόμου. Υποθέτω έχεις περάσει Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για την κατεδάφιση των προ του 55.

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ για την απάντηση και σόρυ αν είναι χαζή η απορία μου, αυτό πάω να περάσω το ΣΑ, έχω περάσει νεωτέρων. Ίσως δεν ήμουν σαφής στο ποστ μου και συγγνώμη, όταν λέω το σύστημα μου ζητάει διάγραμμα και όψεις αναφέρομαι σε αίτηση μέσω του συστήματος του ΤΕΕ για έγκριση από ΣΑ ηλεκτρονικά όπως ισχύει εδώ και 2-3 εβδομάδες  (όχι αίτηση για έκδοση άδειας κατεδάφισης) μου ζητάει αυτά τα δικαιολογητικά για το ΣΑ ανάμεσα σε όλα τα άλλα 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς για το ΣΑ σύμφωνα και με την πρόσφατη ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/11170/321 (ΦΕΚ313Β/2020) άρθρο 5, δεν εξαιρούνται οι περιπτώσεις κατεδάφισης από την απαίτηση υποβολής Αρχιτεκτονικής Μελέτης. Είναι διαφορετική η περίπτωση της ΥΔΟΜ που σου λέει (και σωστά) αφού θα το κατεδαφίσεις δεν υπάρχει λόγος να μου δείξεις λεπτομέρειες σε σχέδια για κτίρια που δεν θα υπάρχουν, και άλλο το ΣΑ για τα προ του 55 όπου εκεί θέλει να δεί τις όψεις για να κρίνει αν το κτίριο πρέπει να κατεδαφιστεί ή έχει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και άρα πρέπει να παραμείνει. Βέβαια θα μου πεις γιατί να χρειάζεται να σχεδιάσω από την αρχή τις όψεις ενός κτιρίου; Δεν μπορούν να το κρίνουν από λεπτομερείς φωτογραφίες και μια τεχνική έκθεση πχ που θα αναλύονται τα υλικά; Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, και μετά αν είναι κάτι παραπάνω από ένα αδιάφορο παλιόσπιτο ας ζητήσουν και σχέδια. Κατά τη γνώμη μου ναι αλλά δυστυχώς αν δεν αναφέρεται κάπου σαφώς ότι δεν απαιτείται δεν ξέρω αν θα βγάλεις άκρη. Εδώ παλεύουμε για άλλα αυτονόητα μερικές φορές. Παρόλα αυτά προσπάθησε αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το αρμόδιο ΣΑ και εξήγησέ τους την περίπτωση μήπως και δεχτούν κάποια εξαίρεση.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.