Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαιολογητικά για συμβούλιο αρχιτεκτονικής - έντυπα


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα, 

προσπαθώ να βγάλω άκρη με το άρθρο 7 του 4495/17( Σ.Α.), το οποίο έχει τροποποιηθεί 4 φορές από το 2017. 

Στο άρθρο αναφέρεται :

.....

ι) Για κάθε περίπτωση που προβλέπεται από άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις η γνωμοδότηση του Σ.Α..

.... 

Ποίες είναι αυτές;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Για τοποθέτηση κινητού προστεγάσματος (τέντας) σε ισόγειο πρόσοψης καταστήματος μεγαλύτερο από 1/4 Δ, πρέπει να βάλω για το ΣΑ στο e-adeies και κατόψεις? Σίγουρα είναι περιττές. Τι κάνετε σε ανάλογη περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,σε παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούν μεμονωμένες παρεμβάσεις σε όψη,μπορείς να βάλεις την κάτοψη της οικοδομικής άδειας -εάν δεν υφίστανται αυθαίρετα και ισχύει- ,ή της υπαγωγής σε νόμο αυθαιρέτων (4178,4495) εάν έχει γίνει υπαγωγή.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, στο e-adeies σε πράξη Έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής στο πεδίο Έλεγχοι,   έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και στην στήλη Αποτέλεσμα ελέγχου μου εμφανίζει "Απαιτείται μεταβολή " και στη στήλη  Παρατηρήσεις αναφέρει " Βάση παρατηρήσεων αποσπάσματος πρακτικών " . Γνωρίζει κάποιος μήπως που μπορώ να δω τα πρακτικά αυτά;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να εκδώσω άδεια δόμησης για πισίνα από οπλ. σκυρόδεμα και περίφραξη σε αγροτεμάχιο. Λόγω κλίσεων του εδάφους η πισίνα στη μία πλευρά θα είναι στο 0,00 και στην απέναντι πλευρά θα είναι με το τοιχείο της σχεδόν όλο εμφανές (δεν θα είναι όλη βυθισμένη στο έδαφος). Υπάρχει περίπτωση να απαιτείται να περάσω ΣΑ για κάτι τέτοιο; 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

για εργασίες ανακατασκευής της κεραμοσκεπής κατοικίας εντός ενδιαφέρων  "ενδιαφέροντος" οικισμού με μεταγενέστερες προσθήκες δωματίων με ελενιτ ρυθμισμένα με Ν.4495/17 . Η κεραμοσκεπή θα ξαναγίνει όπως ήταν και θα αποξηλωθούν τμημα των ελενιτ το οποίο θα αντικατασταθεί με πάνελ οροφής κεραμίδι. Τέλος θα αντικατασταθούν τα κουφώματα και θα γίνουν και διαμορφώσεις στον εσωτερικό χώρο.

Χρειάζεται ΣΑ και αν ναι σε ποια περίπτωση της παρ.1 του άρθρου 7 του ν.4495/17 ανήκουν οι αλλαγές;

Ευχαριστώ

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε δυόροφο κτίριο με σύσταση Ο.Ι. με τον ίδιο ιδιοκτήτη και στους δύο ορόφους, για εργασίες εξωτερικής θερμοπρόσοψης θα πρέπει να κάνουμε δυο ξεχωριστές αιτήσεις στο Σ.Α. ή μπορούμε να κάνουμε μία αίτηση για το σύνολο του κτιρίου?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλημέρα σε όλους...Γνωρίζει κάποιος αν για εργασίες θερμομόνωσης τοιχοποιίας με ικριώματα, στην Άνω πόλη θεσσαλονίκης, απαιτείται να περάσουμε από ΣΑ; Από αρχαιολογία το έχω ήδη τσεκάρει, και περνάω σίγουρα. Τροποποιείται η όψη με την θερμομόνωση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.