Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δικαιολογητικά για συμβούλιο αρχιτεκτονικής - έντυπα


Recommended Posts

Για το ΣΑ ειναι υπερ αρκετα. Για την ΥΔΟΜ οτι λεει η σχετικη νομοθεσια.

Αυτο το" τοπογραφικο σε σκαριφημα" δεν το καταλαβαινω παντως. 

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την άποψή σου . Λες να υποβάλλω και κατόψεις και όψεις εγκεκριμένες ή όχι? Επειδή διαφέρουν από την πραγματικότητα για αυτό ρωτάω ...

Link to comment
Share on other sites

1.αποτυπωση (τευχος φωτο κ σχεδια υφισταμενης καταστασης) ολων των οψεων

2.τεχνικη εκθεση (τι υφισταται κ πως και τι θελεις να κανεις -και αν θες με πια διαταξη γινεται-)

3.ΤΔ (οχι σκιτσαρισμενο που λες, αλλα συμφωνα με τις διαταξεις)

4.ΔΔ (συμφωνα με τις διαταξεις)

5.νομιμοποιητικα εντυπα υφισταμενων

6.αν προκυπτει διαφορα απο τα εγκεκριμενα (βλ5) των υφισταμενων με αυτα που θα δειχνουν οι φωτο (βλ1) αλλα κ αυτες που θα

   συν/λεις στο Διαγραμμα, δες πως θα τις ¨καλυψεις¨ - δηλ μηπως πρεπει πρωτα να τις ενταξεις σε Ν4178κλπ-

7.αναλυτικα (κατα την κριση σου) σχεδια αυτων που θελεις να υλοποιησεις - αναφερθηκες σε περγκολα, κατοψη,τομη,οψη, αν θες σκιτσο,

   τα ¨αλλα¨ στοιχεια θα εμφανιζονται στα Διαγραμματα (οπως θεση στον χωρο, υψομετρα κλπ) -

8.και τελευταιο , να εχεις συνημμενα τις ισχυουσες διαταξεις για την περιοχη (γιατι δεν εχουν παντα αρχειο ορων δομησης) κ να προσεξεις μην εχεις κανενα διαταγμα (που θα κατισχυουν οι διαταξεις του επί αυτων του ΝΟΚ)

   (αυτα μετα απο ¨επαφες¨ με Σ.Α. ανα την επικρατεια.... )

Link to comment
Share on other sites

Τοπογραφικό και διάγραμμα σύμφωνα με τις διατάξεις (δηλαδή με ΝΟΚ ή νέο τρόπο έκδοσης αδειών) γιατί ? Το κτίριο είναι παλιό (κατασκευή 1978 και 1990) και δεν κάνω προσθήκη ούτε βγάζω άδεια . Μια μικρής κλίμακας για πέργκολα είναι το εξεταζόμενο για το ΣΑ .

Edited by adadim
Link to comment
Share on other sites

Εχω περασει ΣΑ μονο με φωτογραφιες, αποσπασμα κτηματολογιου.gr και τεχνικη εκθεση και αφορουσε εξωτερικους χρωματισμους με μικρης κλιμακας. Παιζει ρολο τι ζητας να κανεις. Adadim, γιατι δεν μας λες ακριβως τι θα ζητησεις στο ΣΑ μπας και σε βοηθησουμε?

Link to comment
Share on other sites

Στο ΣΑ μόνο κατασκευή πέργκολας στο ισόγειο έχω . Εξωτερικούς χρωματισμούς τους έχω περάσει με 48ωρη γνωστοποίηση με αναφορά πως δεν αλλάζω χρώματα . Απλώς οι άλλοι όροφοι έχουν αλλαγές στα ανοίγματα και κάποιες αυθαιρεσίες σε σχέση με τα εγκεκριμένα και εκεί κολλάω λίγο ...

Link to comment
Share on other sites

Διορθωνω το λαθος μου: Εχω περασει ΣΑ μονο με φωτογραφιες, αποσπασμα κτηματολογιου.gr και τεχνικη εκθεση και αφορουσε εξωτερικους χρωματισμους με 48ωρη. Παιζει ρολο τι ζητας να κανεις. Adadim, γιατι δεν μας λες ακριβως τι θα ζητησεις στο ΣΑ μπας και σε βοηθησουμε?

 

 

Adadim, ακολουθα πιστα οτι απαιτει ο ΝΟΚ ειτε πας ΥΔΟΜ είτε ΣΑ.

 

 

"Κατασκευή πέργκολας σε ισόγειους ακάλυπτους χώρους ή στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο ή στην πρασιά ή στο δώμα ή στους ανοιχτούς εξώστες ή σε βεράντες ισογείων και ορόφων.

Για τις κατασκευές του εδαφίου ιστ απαιτείται η προσκόμιση συναίνεσης των συνιδιοκτητών της οικοδομής εφόσον οι κατασκευές βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους (ακάλυπτοι χώροι του οικοπέδου) ή κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου (όψεις, φέρων οργανισμός κλπ).

Στην περίπτωση που από τις εν λόγω κατασκευές επηρεάζεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου, συνυποβάλλεται στην ΥΔΟΜ τεχνική έκθεση Μηχανικού στην οποία τεκμηριώνεται η μη επιβάρυνση τις στατικής επάρκειας του κτιρίου, διαφορετικά ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται στην παρ. 1στ ε του παρόντος άρθρου.

Κατατίθενται τα εξής :

1) κάτοψη και όψη σε κλίμακα 1:100,

2) αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής αδείας ή της άδειας δόμησης εφόσον υφίσταται ή του προσαρτώμενου σε δικαιοπραξία, με την υπό κλίμακα, αποτύπωση των εγκαταστάσεων (Θέση, διαστάσεις, αποστάσεις κτλ).

3) δήλωση του Μηχανικού ότι δεν παραβιάζεται το ιδεατό στερεό του κτιρίου."

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οκ , σε ευχαριστώ ξανά ! Αυτά θα τους πάω , γιατί έχω δει ποια είναι τα απαιτούμενα απλώς φοβάμαι μην ζητήσουν παραπάνω πράγματα ...

Edited by adadim
Link to comment
Share on other sites

adamin, βασιστηκα στο #18. Ξεκινας με οτι ακριβως λενε οι διαταξεις για ΕΕΜΚ (οπως σου τα΄γραψε ο tzeno). Επειδη ομως στα Σ.Α. θελουν κ φωτο (τουλαχιστον για την θεση που θα κατασκευαστει η περγκολα) δες κ τι αλλο μπορει να "φαινεται" - προκυπτει εξ αυτων (βλ #18).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.