Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

συμπιεστής


lem-x24

Recommended Posts

συνάδελφοι, ρωτάω το εξής:

 

σε έναν κύκλο ψύξης, ο συμπιεστής για πιο λόγο αυξάνει την πίεση και την θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου, θέλω να πω για πιο λόγο περνάει στη φάση του υπέρθερμου μέχρι να μπει στον συμπυκνωτή??

Link to comment
Share on other sites

Στη φάση του υπέρθερμου ή κορεσμένου ατμού, το ψυκτικό μέσο βρίσκεται ήδη κατά την την έξοδό του από τον ατμοποιητή (όπου απορροφά θερμότητα από τον ψυχόμενο χώρο). Δεν θέλουμε να μπει το ψυκτικό μέσο σε υγρή μορφή στη γραμμή αναρρόφησης μεταξύ ατμοποιητή και συμπιεστή, γιατί τότε θα εισέλθει και στο συμπιεστή, προκαλώντας απώλεια του λαδιού του συμπιεστή η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε καταστροφή του στροφαλοφόρου άξονα, των βαλβίδων και των εμβόλων.

Την πίεση και τη θερμοκρασία του υπέρθερμου ατμού στο συμπιεστή, την αυξάνουμε γιατί θέλουμε να αυξήσουμε το σημείο βρασμού και τη θερμοκρασία συμπύκνωσης του ψυκτικού μέσου, έτσι ώστε στον συμπυκνωτή που θα οδηγηθεί στη συνέχεια, η θερμοκρασία συμπύκνωσης του ψυκτικού να είναι υψηλότερη από την θερμοκρασία της καταβόθρας θερμότητας (του εξωτερικού αέρα).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ πάρα πολύ συνάδελφε!!! αυτό είχα καταλάβει και εγώ αλλά ήθελα και μια ακόμα άποψη ώστε να σιγουρευτώ. να σαι καλα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.