Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εισαγωγή ΜΕΑ/ΠΕΑ xml στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ v.1.29.1.19


Sw0rdf1sh

Recommended Posts

Τις θερμογέφυρες τις βελτίωσα όσο δεν φαντάζεσαι. Φως δεν είδα........

 

Οσον αφορά τα xml, έχω δει περίπτωση από εμπορικό πρόγραμμα συναδέλφου (το xml το έχω για όποιον ενδιαφέρεται) που γράφει στη χρήση ζώνης <<γραφεία>>, αλλά γραφεία δεν έχει πάρει......!!!! Πρέπει να ξαναορίσεις τη χρήση ζώνης γραφεία για να <<κουνηθούν>> οι υπολογισμοί. Αλλιώς έχει κολλημένη την κατανάλωση στον φωτισμό σε ένα νούμερο και δεν το αλλάζει όσα τμ και να βάλεις στη ζώνη!!!

Και δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Kαταρχήν να πω και εγώ πως συμφωνώ ότι κάτι περίεργο παίζει με το ψαλίδισμα των Ui για τον υπολογισμό του ΚΑ ή τουλάχιστον δεν ξέρουμε ακριβώς πως το κάνει και έτσι δεν το έχουμε κατανοήσει πλήρως.

 

Επίσης συμφωνώ στο ότι για το Um του ΚΑ παίρνει στις θερμογέφυρες U+0.1 για παλιά κτήρια και για νέα ότι και του δικού μας.

 

Ευτυχία, σε μελέτες δεν χρειάζεται να συμπληρωθούν οι χρονολογίες. Θεωρούνται ότι είναι μετά την αρχή ισχύος του ΚΕΝΑΚ.

Αυτό που συμβαίνει με το συγκεκριμένο αρχείο, δεν συμβαίνει με κανένα δικό μου αρχείο (πρόγραμμα μελέτης ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ). Τα τσεκάρισα όλα. Ισως έχει να κάνει μάλλον με αυτό που είπε παραπάνω ο gaskouk, το πως δηλαδή δημιουργήθηκε.

 

Παίρνει το πρόγραμμα το ΣΑ/V = 320/300=1,07. Τον όγκο τον παίρνει από το πεδίο θερμαινόμενος όγκος και μόνο αυτή είναι η χρησιμότητά του σε όλο το πρόγραμμα (νομίζω).

Οπότε από τον πιν. Γ2 του ΚΕΝΑΚ έχεις F/V>1. Στη ζώνη Α Ummax=0,81 και αφού είναι Um=0,43 < Ummax δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν προχωρά σε ψαλίδισμα.

 

Τώρα σε σχέση με αυτά που αναφέρεις Ηλία, επίσης συμφωνώ στο ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν θα πρέπει να κάνει ψαλίδισμα γιατί όντως και με Θ/Γ με U+0.1 να υπολογίζει για το ΚΑ είμαστε και πάλι κάτω από Ummax.Όπως το είχα υπολογίσει αρχικά είχα ξεχάσει να βάλω ισοδύναμο U για το δάπεδο.

 

Ωστόσο η διαφορά παραμένει, και πιστεύω ότι τελικά οφείλεται στη χρονολογία και τις Θ/Γ. Από περιέργεια και μόνο δοκίμασα να ξαναφτιάξω το xml από την αρχή με το χέρι αποκλειστικά και μόνο μέσα από το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ Μελέτη. Χωρίς να εισάγω τίποτα σε χρονολογίες κτλ βγαίνουν τα αποτελέσματα όπως τα ξέρουμε έως τώρα. Θεωρώ ότι η διαφορά είναι ότι παίρνει Θ/Γ για ΚΑ, U+0,1 αν το έχεις κενό ή <2011 και όπως το δικό μας αν >=2011.

 

Βάζοντας χρονολογία >=2011, έχω σχεδόν συμφωνία σε Θ/Ψ. Βάζοντας χρονολογία τίποτα ή <2011 το ΚΑ έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε Θ/Ψ. Μήπως τελικά και στο Μελέτη η χρονολογία παίζει ρόλο για τις Θ/Γ του ΚΑ επηρεάζοντας τις απαιτήσεις του σε Θ/Ψ?

 

Εμένα πάντως σε δυο αρχεία που το δοκίμασα μέχρι στιγμής μου τα επηρεάζει και τελικά όπως προκύπτει από τα αρχεία που επισυνάπτω είναι ανεξάρτητο με το πως φτιάχτηκε.

 

Σας επισυνάπτω τα τρία αρχεία να τα δείτε....Χωρίς συμπλήρωση/ έτος 2004/έτος 2012...Περιμένω σχόλια...εγώ πάντως τα έχω δεί όλα!!! :shock: :shock: :shock:

συγνώμη αν σας ζαλίζω αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και τι κάνω λάθος...

test_intact4_2004.xml

test_intact4_2012.xml

test_intact4.xml

Edited by EfyD
Link to comment
Share on other sites

Τέλος δοκίμασα να βάλω το ίδιο αρχείο και στην επιθεώρηση, ορίζοντας xml στοιχείων για μια επιθεώρηση κτηρίου του 2012 και μια του 2010.

 

Δεν τσέκαρα την επιλογή θερμομόνωση κατακόρυφων δομικών στοιχείων για να μην βάλει στο δικό μας θερμογέφυρες,

 

Το θετικό είναι ότι βγαίνουν ίδια αποτελέσματα με το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ Μελέτη. Το αρνητιτό είναι ότι επιβεβαιώνεται μάλλον ότι και στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ Μελέτη έχει σημασία η ημερομηνία.

 

Θα δείτε το για το ίδιο υπό μελέτη κτήριο στην περίπτωση του 2010, το ΚΑ έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις για Ψ/Θ, όπως μας βγαίνει και στο Μελέτη χωρίς να συμπληρώσουμε τίποτα.

 

Στην περίπτωση άδειας του 2012, το ΚΑ έχει ίδιες απαιτήσεις με το δικό μας και αντιστοιχεί στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ Μελέτη του 2012.

 

:shock: :shock: :shock: :shock: .

epithewrisi_2010.xml

epithewrisi_2013.xml

Edited by EfyD
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο 2 Λάμπρο νομίζω ότι είσαι τελείως λάθος.

Δεν έχεις υποχρέωση να εξασφαλίσεις σε ΜΕΑ συγκεκριμένα m3/h, στη διείσδυση αέρα από κουφώματα. Εκεί θα βάλεις ότι σου βγάζει τ.μ. κουφωμάτων Χ τιμή από πίνακα 3.26. Οτι σου βγάζει χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση να είναι τουλάχιστον 0,75 Χ τμ κατοικίας.

Στη σελ. 25 λέει:

Σε γενική κατεύθυνση, οι απαιτήσεις νωπού αέρα ανά κατηγορία κτηρίου (χρήση) θα πρέπει να καθορίζονται έτσι, ώστε να καλύπτουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αερισμό (m3/h/άτομο), ανάλογα με την πυκνότητα πληθυσμού (άτομα/m2) ανά χρήση κτηρίου. Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις αερισμού όπως ορίζονται στο πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 15251:2007, στο πρότυπο της ASHRAE 62.1-2010 και στην Τεχνική Οδηγία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 2425/86, στον πίνακα 2.3.

καθορίζονται ο αριθμός ατόμων ανά 100 m2 μεικτής δομημένης επιφάνειας, ο ενδεικνυόμενος απαιτούμενος νωπός αέρας ανά άτομο (m3/h/άτομο) και ο ενδεικνυόμενος απαιτούμενος νωπός αέρας ανά μονάδα επιφάνειας δαπέδου (m3/h/m2) για κάθε χρήση κτηρίου ή/και χρήση θερμικής ζώνης.

Αν δεν γίνει στη ΜΕΑ για μια μονοκατοικία που θα γίνει; Ειδικά έχοντας την ΤΟΤΕΕ να δίνει τρόπο υπολογισμού. Υπάρχει περίπτωση να κατατεθεί ένας φάκελος στην πολεοδομία για ένα νέο σπίτι και να μην ελεγχθεί κάπου (σε κάποια μελέτη) οτι ο απαιτούμενος φυσικός αερισμός τηρείται από τα ανοίγματα;

 

 

Ο φυσικός λοιπόν αερισμός του πιν. 2.4.3 θεωρείται ότι πραγματοποιείται ούτως ή άλλως χωρίς επέμβαση δική μας στο πρόγραμμα και για το κτίριό μας και για το κτίριο αναφοράς

Sto ktirio.xml έχουμε ένα κλειστό ορθογώνιο. Το θεωρώ παράλογο να θεωρηθεί οτι πραγματοποιείται ούτως ή άλλως. Σε αυτή την υποθετική κατασκευή από που πραγματοποιείται φυσικός αερισμός;

Ανάλογοι έλεγχοι δεν γίνονταν παλιότερα με την ΤΟΤΕΕ 2425/86;

Link to comment
Share on other sites

Οχι για τον φυσικό αερισμό που εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια κατοικίας.

 

Δεν χρειάζεται δική μας επέμβαση.

Δεν γινότανε στα ΗΜ έλεγχος με την ΤΟΤΕΕ 2425 για τις κατοικίες εκτός αν υπήρχε μηχανικός αερισμός.

 

Και μη βάζεις τώρα το <<θεωρητικό>> κτίριο χωρίς ανοίγματα για να ελέγξεις την ορθότητα μιας υπόθεσης. Εχουν ήδη πεθάνει εκεί οι ένοικοι από ασφυξία :grin: .

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτο ο θεωρητικο κτιριο ομως εκανε καταταξη.οπως το λες θα μπορουσα να περασω μεα κτιριου απο πολεοδομια χωρις ανοιγματα; Η με μια πορτα μονο;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.