Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνάντηση εργασίας ΠΣΔΜΗ με Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Engineer

Recommended Posts

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.-Η) στο πλαίσιο των επαφών του με εκπροσώπους της Πολιτείας για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος των μελών του, πραγματοποίησε πολύωρη συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Κουρουζίδη Μωυσή. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 εκ μέρους του Συλλόγου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Ευσταθίου Τάσος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Παπαδόπουλος Θεόδωρος, ο Γενικός Γραμματέας Χομσίογλου Ηλίας και το μέλος του Δ.Σ. Ευθυμιάδης Απόστολος.

 

Συζητήθηκαν κυρίως τα ακόλουθα ζητήματα:

  1. Σχετικά με τις εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών, αφού δηλώθηκε η αντίθεση του Συλλόγου σε συμμετοχή των Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων (ΜΗ) σε εξετάσεις, δεδομένου του γνωστικού τους αντικειμένου, ο Ειδικός Γραμματέας εξέφρασε την άποψη του Υπουργείου περί διαχωρισμού δυνατότητας μελέτης με δυνατότητα επιθεώρησης. Σε ότι αφορά το χρόνο των εξετάσεων δηλώθηκε η πρόθεση του Υπουργείου σε συνδυασμό με την ετοιμότητα του ΤΕΕ για Απρίλιο έως Μάιο 2013. Επίσης ο Ειδικός Γραμματέας ανακοίνωσε τη, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανάρτηση εξεταστέας ύλης από 400 ερωτήσεις.
  2. Σχετικά με τη θέση του Συλλόγου περί σεβασμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΜΗ στις επιθεωρήσεις θέρμανσης και κλιματισμού (να διενεργούνται μόνο από ΜΗ) ο κος Κουρουζίδης μετέφερε την άποψη του Υπουργείου ότι η επάρκεια κάθε επιθεωρητή θα φανεί στις εξετάσεις.
  3. Σχετικά με την πορεία του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ» υπογραμμίσθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου η μεγάλη καθυστέρηση στους χρόνους με κωλυσιεργία κυρίως των τραπεζών. Ο Ειδικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα, ανακοινώνοντας επιπλέον την υπογραφή αποφάσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα με τη συμπλήρωση 500 αιτήσεων.

 

Συζητήθηκαν στη συνέχεια θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ο κος Κουρουζίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Π.Σ.Δ.Μ.-Η για:

  • Την απαλοιφή από το τελικό κείμενο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα της θέσπισης ανώτατων αμοιβών.
  • Την εξέταση τρόπου εκ μέρους του Υπουργείου, για την επιστροφή σε όσους παρακολούθησαν σεμινάρια, του χρηματικού ποσού που κατέβαλλαν.
  • Την ελλιπέστατη στελέχωση της Γραμματείας ειδικότερα στον τομέα ελέγχων και παρακολούθησης σχετικά με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και τους ελέγχους δόμησης.
  • Τη μελετώμενη αναδιάρθρωση της Γραμματείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και πώς αυτή επηρεάζει το χρόνο και τη στελέχωση της ΕΥΕΠΕΝ και τη λειτουργία του κλιμάκιου Βόρειας Ελλάδας.

Συμφωνήθηκε εκ μέρους του Ειδικού Γραμματέα και των εκπροσώπων του Συλλόγου να ακολουθήσουν τακτικές συναντήσεις των δυο πλευρών για την παρακολούθηση των θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τη συνεργασία για την εξεύρεση αποδεκτών και λειτουργικών λύσεων προς εξυπηρέτηση της ασφάλειας και του συμφέροντος των πολιτών.

 

Πηγή: ΠΣΔΜΗ

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τη θέση του Συλλόγου περί σεβασμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων ΜΗ στις επιθεωρήσεις θέρμανσης και κλιματισμού (να διενεργούνται μόνο από ΜΗ) ο κος Κουρουζίδης μετέφερε την άποψη του Υπουργείου ότι η επάρκεια κάθε επιθεωρητή θα φανεί στις εξετάσεις.

 

και εντωμεταξύ...

πως θα φανεί η επάρκεια... με συνεχόμενες εκπτώσεις στον τρόπο εξέτασης για να μπουν μέσα όλοι "ανάρτηση εξεταστέας ύλης από 400 ερωτήσεις."

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΛΙΣΤΑ ...Με 400 ερωτήσεις θα κριθει η επαρκεια κάθε υποψηφιου.

Ενας τεχνικός δηλ . που θα μαθει να απαντα σε 400 ερωτήσεις ειναι ικανός........

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ , ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ...ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ?????

Link to comment
Share on other sites

Εγω να θεσω το ερωτημα μου.

 

Αν μονο οι ΜΗ ασχοληθουν και με λεβητες και κλιματιστικα, τι δουλεια εχουν να ασχοληθουν με το κελυφος???

 

ΥΓ. Να ρωτησω και εδω

 

Την απαλοιφή από το τελικό κείμενο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα της θέσπισης ανώτατων αμοιβών.

 

Σε ποιο ΦΕΚ ειναι αυτο????

Edited by terry
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αν μονο οι ΜΗ ασχοληθουν και με λεβητες και κλιματισικα, τι δουλεια εχουν να ασχοληθουν με το κελυφος???

 

Συνάδελφε εσύ που είδες το ειδες γραμμένο οτι εσείς (πολ. + αρχιτ.) πρέπει να ασχολείστε με το κέλυφος ?

 

Να σου υπενθυμίσω οτι τα δομικά υλικά του κτηριου που εσεις φτιάχνετε στη κατασκευή, περιέχουν ενέργεια προς διαχείρηση, κάτι που εσεις δεν εχετε διδαχτεί στις σχολές σας ή αν έχει συμβεί αυτό, έχετε διδαχτεί μόνο τις έννοειες και όχι σε βάθος του αντικειμένου όπως το έχουμε κάνει εμείς οι μηχανολόγοι και οι χημικοί μχανικοί.

Ούτε οι ηλεκτολόγοι το γνωρίζουν το αντικείμενο ....

 

Τέλος πάντων, να μην αρχίσουμε πάλι τα περι επαγγελματικών διακιωμάτων γιατί είναι πολύ πονεμένη ιστορία .....το κλείνω εδω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν βάλανε και στα αυθαίρετα και στους ελεγκτές δόμησης 400 ερωτήσεις για να πιστοποιηθούνε και οι ΗΜ/ΜΜ?

 

τι δουλεια εχουν να ασχοληθουν με το κελυφος???

 

Ξέρεις πολλούς ΠΜ/ΑΜ να κάνουν την ενεργειακή μελέτη? Ούτε την απλά θερμομόνωση δεν μπορούσαν να κάνουν οι πιο πολλοί

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις πολλούς ΠΜ/ΑΜ να κάνουν την ενεργειακή μελέτη? Ούτε την απλά θερμομόνωση δεν μπορούσαν να κάνουν οι πιο πολλοί

 

 

Τι ερωτηση ειναι αυτη???

 

 

Ξερω παρα πολλους ΠΜ/ΑΜ/ΑΤΜ που ασχολουνται λεβητες και κλιματιστικα.

Σε καλυψα?

 

 

ΥΓ. Δεν εχετε καταλαβει οτι το ΠΕΑ ειναι μια μπουρδα και μιση.

Και απλα θελετε μεγαλυτερο μεριδιο στη μπουρδα.

(δεν ειμαι Επιθεωρητης, ουτε εχω κανω τα μαθηματα, ουτε προκειται να γινω, αν το εχετε απορια)

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

για το κελυφος νομιζω οτι ειναι αυτονοητο οτι αυτοι που ειναι καταλληλοι προς αυτην την εργασια ειναι οι ΑΜ/ΠΜ δεν νομιζω να διαφωνει κανεις....

Link to comment
Share on other sites

Επειδή οι ΠΜ είναι "καθεστώς" στο ΤΕΕ ότι αφορά τους ΗΜ/ΜΜ με κάποιες εξετάσεις μπορούν να το κάνουν όλοι (επιθεωρήσεις λεβήτβν-κλιματιστικών), ότι αφορά τους ΠΜ είναι αυστηρά δικό τους πεδίο.

Link to comment
Share on other sites

KWh/m²......

δεν χρειάζεται κάτι άλλο να προσθέσω......

Δεν εξετάζουμε κέλυφος στο ΠΕΑ..... εξετάζουμε ενεργειακή επίδοση-απόδοση κελύφους συναρτήση των ΗΜ συστημάτων που διαθέτει.....

Το ότι κατάντησε λόγω ανυπαρξίας εργασίας για τους ΑΜ κ' ΠΜ να έχουμε γίνει όλοι γνώστες του αντικειμένου δεν χρειάζεται ίδιαίτερη νοημοσύνη να το αντιληφθεί κανείς.....

Σίγουρα το ΠΕΑ δεν είναι διατριβή..... Σίγουρα με λίγο διάβασμα και προσοχή οποιοσδήποτε μηχανικός μπορεί να το κάνει....

Αλλά ας κρατάμε και τα προσχήματα......

Ολοι οι Η/Μ με το αντίστοιχο διάβασμα μπορούν να γίνουν ελεγκτές δόμησης κ' να τακτοποιούν αυθαίρετα...... εκεί γιατί δεν κάνουν εξετάσεις με 400 ερωτήσεις να αποδειχθεί η επάρκεια καθενός?????......

 

Υ.Γ.

Την απάντηση μόλις την έδωσε ο zio7.....

Edited by pggiotas
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.