Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Π.Π.Δ για Πρόχειρο Κατάλυμα Αιγοπροβάτων


filarakos28

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,μου ανατέθηκε να βγάλω μία Άδεια λειτουργίας για Πρόχειρο Κατάλυμα Αιγοπροβάτων 12 ισοδυνάμων,ανήκει στην κατηγορία Β και ζητείται Δήλωση Ανάληψης σε Π.Π.Δ(Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμέυσεις)και όχι ΜΠΕ.Δώστε μου τα φώτα σας σχετικά με τι ακριβώς πρέπει να καταθέσω,δηλ να υπογράψω μια υπέυθυνη δήλωση που να αναφέρω ότι θα πληρεί η δραστηριότητα αυτήν τις Π.Π.Δ της απόφασης Φ15/4187/266 και θα τις έχω συννημένο εγγραφο και μία Τεχνική Έκθεση που θα περιγράφω την Θέση της δραστηριότητας και τα σχετικά ή θα πρεπει να συμπεριλάβω και το ερωτηματολόγιο Πίνακας 3 από την Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για έργα κατηγορίας β;ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Από που βγάζεις την άδεια λειτουργίας Τι ΣΤΑΚΟΔ κωδικό έχει η δραστηριότητα. Δεν υπογράφει ο Μηχανικός καμμία Δέσμευση, αυτό είναι θέμα του ιδιοκτήτη, εκτός και συνάδελφε προνόησες και τόστησες το μαντρί!

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε αν δεν κάνω λάθος είναι ΣΤΑΚΟΔ 01.45-0 εκτροφή αιγοπροβάτων ,όχι το μαντρί τώρα θα γίνει,πρέπει να καταθέσω πρώτα στο Περιβάλλον κάτι σαν ΜΠΕ αυτό είναι που με μπερδέυει θέλει το ερωτηματολόγιο και τεχνική έκθεση ή υπάρχει κάτι άλλο σε έγγραφο-υπέυθυνη δήλωση με τις Π.Π.Δ και καταθέτω;Αν σου έχει τύχει κάτι σχετικό ενημέρωσε με σε παρακαλώ.Και μετά από ένα μήνα κατασκευής ελέγχει η επιτροπή σταυλισμού και δίνει την οριστική άδεια λειτουργίας από ότι κατάλαβα μάλλον.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΔ. 01.45.0000

 

Ομάδα 7η α/α 8 σύμφωνα με ΦΕΚ 21 / Β /2012 άρα πας με ΠΠΔ (ΦΕΚ 1275/Β /2012 )τις οποίες δεσμεύεται να τηρεί με Υ.Δ. ο κύριος της επιχείρησης.

Τώρα δεν ξέρω αν στις ΠΠΔ υπάρχει κλάδος που να αντιστοιχεί στον ΚΑΔ που αναφέρεις.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το fel. Από που θα αδειοδοτηθεί? Δε νομίζω ότι θα βγεί από τη διεύθυνση ανάπτυξης τμ Βιομηχανίας αλλά από τη δνση Αγροτικής Ανάπτυξης η άδεια δλδ από τη Δνση Κτηνιατρικής . Επειδή το Φ15/4187/266 δεν περιλαμβάνει ΣΤΑΚΟΔ της δραστηριότητας αυτής, άρα δεν υπάρχουν ΠΠΔ εκτός κι έχουν εκδοθεί άλλες που δεν τις γνωρίζω-δε νομίζω όμως (σε αυτές που λέει ο Κostas Super_3 δεν περιλαμβάνεται η δραστηριότητα), θα πας στο τμήμα περιβάλλοντος της αιρετής περιφέρειας που ανήκει η δραστηριότητα (πρώην νομαρχίας) και θα καταθέσεις ΜΠΕ όπως Β4 αφού κάνεις πρώτα την κατάταξη και μια συνεννόηση μαζί τους θα το ξέρουν -κι αν δεν το ξέρουν να το μάθουν. Πχ για τα συνεργεία αυτοκινήτων και όλες οι δραστηριότητες του Υπ.Συγκοινωνιών δεν έχουν ΠΠΔ και οι Β εξετάζονται από την Υπηρεσία που σου αναφέρω, πρώην ΠΕΧΩ -Νομαρχίας. Τα ξαναλέμε.

Link to comment
Share on other sites

Η αδειοδότηση γίνεται από την Δνση Αγροτικης Οικονομίας και Κτηνιατρικής....οι κατά τόπους Δνσεις Περιβάλλοντος των Περιφερειακών ενοτήτων είναι ενήμερες(ελπίζω)...

Link to comment
Share on other sites

Δηλ ΜΠΕ ή καταθέτω μόνο το ερωτηματολόγιο του ΠΙνακα 3 για κατηγορία Β και μία τεχνική έκθεση και ολά οκ;γιατί διάβασα ότι καταθέτοντας μόνο το ερωτηματολόγιο για πρόχειρα καταλύματα είναι σαν να καταθέτεις ΜΠΕ και τελείωνει η ιστορία.Για τα λύματα αναφέρω κάτι;ευχαριστώ πάντως συνάδελφοι με βοηθήσατε ήδη πάρα πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω από κει και πέρα πρέπει να δεις τη νομοθεσία και τι προβλέπεται για το περιεχόμενο στη ΜΠΕ. Δε θα βγει η μελέτη στο Φόρουμ.Σαφώς και θα πρέπει να λάβεις υπόψη και τα λύματα και την κοπριά και τα απόβλητα τα υγρά και πιθανώς άλλες οχλήσεις και τη συμβατότητα με τις χρήσεις γής και το θόρυβο, ακόμα και τα βελάσματα των αιγοπροβάτων!!! Αν ήταν η πρώτη και τελευταία σου μελέτη να τη βγάζαμε εδώ, αλλά νομίζω ότι ήδη πρέπει να πάρεις τη σκυτάλη. Διαβασε λοιπόν από τη νομοθεσία τι πρέπει να περιλαμβάνει η ΜΠΕ τύπου Β ή Β4 κλπ. Κι εδώ είμαστε πάλι. Αν χρησιμοποιείς ερωτηματολόγιο καλό να το εμπλουτίσεις πριν αιτιολογώντας πως αντιμετωπίζονται οι ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις ή/και οχλήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Να κάνω κι γω μια ερώτηση επί του θέματος?

Μπορουμε ως Πολιτικοί Μηχανικοί να υπογράψουμε ΜΠΕ κι την αναφερόμενη ΠΠΔ?

'Η θα πρέπει να είναι κάποιος  Περιβαντολλόγος ή με αρ. μητρώου ΓΕΩΤΕΕ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.