Μετάβαση στο περιεχόμενο

άδεια λειτουργίας τυπογραφείο - υπηρεσίες εκτυπώσεων


Recommended Posts

καλησπέρα

 

για τυπογραφείο - κατάστημα υπηρεσιών εκτυπώσεων , σε ποια κατηγορία κατατασσεται σύφωνα με το 3982 στη κατηγορία

''Μηχανολογικές εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών είναι οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που

παρέχουν υπηρεσίες προς τρίτους χωρίς μεταποίηση προϊόντων'' ?

 

γνωρίζει κάποιος τι δικαιολογιτικά απαιτούνται σε αυτή τη περιπτωση στη διεύθυνση ανάπτυξης?

Edited by dubfire
Link to comment
Share on other sites

Τα τυπογραφεία εντάσονται στη δραστηριότητα "άλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες" με ΣΤΑΚΟΔ 18.12, όπου κάτω από 400 kw εγκατεστημένη ισχύ είναι χαμηλής όχλησης και κατηγρορίας Β. Απαιτούνται όλες οι διαδικασίες από τις Διευθύνσεις ανάπτυξης ως μεταποιητική δραστηριότητα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Θα ήθελα να αναφέρω το παρακάτω πρόβλημα, καθώς κανείς στις αρμόδιες υπηρεσίες της οικείας περιφέρειας ή του δήμου δεν είναι ικανός να μου απαντήσει.

 

Μου ζητήθηκε να βγάλω άδεια λειτουργίας για ένα κατάστημα το οποίο έχει δηλώσει στην εφορία ως κύρια δραστηριότητα: Άλλες υπηρεσίες εκτύπωσης (κωδικός 18121000) καθώς και δευτερεύουσες δραστηριότητες: Υπηρεσίες εκτύπωσης ετικετών και πινακίδων, υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων και λιανικό εμπόριο χαρτικών ειδών. Επίσης, έχει πάρει και προέγκριση από την εφορία και είναι ήδη εγγεγραμμένο στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

 

Η Διεύθυνση Βιομηχανίας λέει πως ΔΕΝ είναι τυπογραφείο, αλλά κατάστημα. Συνεπώς, δεν είναι αυτή αρμόδια να βγάλει άδεια λειτουργίας και με παραπέμπει στον Δήμο.

 

Ο Δήμος λέει ότι εκδίδει άδειες λειτουργίας μόνο για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με παραπέμπει στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

 

Το Εμπορικό Επιμελητήριο λέει πώς εκεί δεν εκδίδεται κανενός τύπου άδεια και με παραπέμπει ξανά στο Δήμο.

 

Επίσης, το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας λέει ότι δεν είναι αυτοί αρμόδιοι για έκδοση αδειών.

 

Επειδή έχω εξαντλήσει όλες τις πιθανές υπηρεσίες, μήπως θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει σε σχέση με τα εξής:

α) Πώς διαχωρίζονται τα τυπογραφεία από τα καταστήματα υπηρεσιών εκτύπωσης και τελικά η παραπάνω περίπτωση που ανήκει;

β) Σε ποια τελικά υπηρεσία πρέπει να απευθυνθεί κανείς για να βγάλει άδεια;

γ) Μήπως απλά δεν χρειάζεται άδεια λειτουργίας;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στην λίστα ΣΤΑΚΟΔ (και ΚΑΔ) δεν υπάρχει η λέξη "τυπογραφείο" αλλά "εκτυπωτικές δραστηριότητες", τα τυπογραφεία εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία και αδειοδοτούνται από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης κανονικά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Τι σημαίνει κατάστημα υπηρεσιών εκτύπωσης? Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Από ότι αποδείχθηκε η Διεύθυνση Ανάπτυξης έκανε λάθος όταν μου απάντησε ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα. Μετά από αρκετή πίεση, ο υπάλληλος παραδέχθηκε ότι εκεί εμπίπτει, όπως άλλωστε και μας είπες.

 

Θα ήθελα να σου κάνω δύο ερωτήσεις ακόμα γιατί μάλλον είσαι γνώστης του θέματος και είμαι νέα στο αντικείμενο και έχω μπερδευτεί αρκετά:

 

1) Αν θεωρείται μεταποιητική δραστηριότητα, τόσο αδειοδοτείται βάσει του Ν. 3982. Συνεπώς, ισχύουν τα όρια 22KW για κινητήρια ισχύ και 50ΚW για θερμική, σωστά; Κάτω από αυτά τα όρια είναι επαγγελματικό εργαστήριο και δεν απαιτούνται ΠΠΔ, σωστά;

2) Αν μία επιχείρηση που θέλει να αδειοδοτηθεί, στην έναρξη επιτηδεύματος που έχει ήδη κάνει, έχει δηλώσει 1 κύρια δραστηριότητα (εν προκειμένω "Άλλες υπηρεσίες εκτύπωσης") και 3 δευτερεύουσες, όπως αναφέρω ονομαστικά παραπάνω, αρκεί να αδειοδοτηθεί για την κύρια ή πρέπει να αδειοδοτηθεί και για όλες τις δευτερεύουσες; Γιατί, στην προκειμένη περίπτωση, η δευτερεύουσα "Λιανικό εμπόριο χαρτικών ειδών" δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Ανάπτυξης.

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

1) Δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην Υ.Α. 1958/2012, τις εκτυπωτικές δραστηριότητες (Α/Α 78 του Πίνακα Ι) τις εντάσει στην Κατηγορία Β που σημαίνει ότι απαιτούνται ΠΠΔ. Όσες δε, υπάγονται στο Παράρτημα ΙΙ της ΚΥΑ15393/2002 (περ. 6.7) εντάσονται στην κατηγορία Α2.

2) Σωστά, θα αδειοδοτηθεί μόνο για τη μεταποιητική δραστηριότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.