Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Οταν δημιουργήσεις το αντίγραφο κτίριου, στην οθόνη του "κτίριο 1", στην περιγραφή αλλάζεις το "υπάρχον κτίριο" που γράφει με αυτό που θέλεις να γράφει....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Είναι δημόσιο έγγραφο με ισχυρή νομική υπόσταση και πρέπει να είμαστε αρκετά σοβαροί.

Προσέξτε. Δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

ΠΟΙΟ ΧΕΡΙ????..... Δίνεις τον "τίτλο" στο πρόγραμμα του ΤΕΕ ,όπως γράφω στο #91, το "φορτώνεις" στο site του buildingcert.gr και από εκεί "κατεβάζεις" το ΠΕΑ που έχει πλέον τον τίτλο της επέμβασης που έχεις προδιαγράψει..... Δεν κάνεις τίποτα με το χέρι.....

 

Η "διαδικασία" που αναφέρω στο #91 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είναι πριν από την έκδοση του ΠΕΑ....

Link to comment
Share on other sites

το χέρι ήταν κατ ευφημισμόν,

το είδα το πεδίο που πρέπει να συμπληρωθεί αλλα δεν χωράει δυστηχως όλες τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνω

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησε να τα αναφέρεις συνοπτικά. Δεν χαλάλισαν δεύτερη γραμμή.

 

Επειδή η εμπειρία των συμμετεχόντων στο forum ποικίλει από αρκετή έως καθόλου (μα τελείως καθόλου), καμιά φορά αυτό που λες για πλάκα δεν ξέρεις ο άλλος πως το παίρνει. Sorry για το αυθόρμητο...

Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω παντως πως υπαρχει λογος να ακολουθησουμε κατα γραμμα ενα παραδειγμα του υπουργειου....

 

Κι εγω στο ΠΕΑ που εξεδωσα για το προγραμμα, δεν ανεφερα τις παρεμβασεις που προκειται να γινουν, απλως στον τιτλο ανεφερα "Ενεργειακη αναβαθμιση με....μπλα μπλα μπλα κλπ"

 

Εξαλλου υπαρχουνε χιλια δυο εγγραφα στα οποια φαινονται οι παρεμβασεις που πρεπει να γινουνε, αν δε φαινεται ο τιτλος στο ΠΕΑ δε χαλασε κι ο κοσμος...

Link to comment
Share on other sites

Ελαστικότερα κριτήρια από το ΥΠΕΚΑ για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

 

Αθήνα

Πιο ελαστικά κριτήρια για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», που επιδοτεί παρεμβάσεις για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στις κατοικίες, εισηγήθηκε η αρμόδια επιτροπή υποστήριξης του προγράμματος, και αποδέχθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω η συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

 

Στις επιδοτούμενες παρεμβάσεις εντάσσονται οι δαπάνες για την κατασκευή σωληνώσεων, για αποξηλώσεις και αποκομιδή παλιών εγκαταστάσεων, καθώς και για την τοποθέτηση σητών στα κουφώματα.

Παράλληλα, στα κτίρια με τις χειρότερες ενεργειακές επιδόσεις δεν είναι αναγκαίο να επιτυγχάνεται η αναβάθμισή τους κατά μια κατηγορία, αλλά εξετάζεται το ποσοστό εξοικονόμησης

ενέργειας, ενώ ρυθμίζονται περιπτώσεις που τα κτίρια έχουν κατασκευαστεί μεν πριν από το 1980 (μια από τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής), αλλά δεν υπάρχει η οικοδομική άδεια.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα μέχρι τις 16 Μαΐου.

 

Συγκεκριμένα, με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπονται τα εξής:

 

1) Η χρήση του ακινήτου ως «κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία» μπορεί εναλλακτικά να πιστοποιηθεί από τη διεύθυνση κατοικίας στο Ε1.

 

2) Στην περίπτωση που το κτήριο έχει κατασκευαστεί πριν τις 31/12/1979, αλλά ο ιδιοκτήτης του δε διαθέτει οικοδομική άδεια, μπορεί να προσκομίσει σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο, ανεξάρτητα από την ημερομηνία που αυτό εκδόθηκε (όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις εξαίρεσης από κατεδάφιση).

 

3) Στην περίπτωση που η οικοδομική άδεια ή το σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, μπορούν να προσκομιστούν στη τράπεζα πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

 

4) Η προσκόμιση των προσφορών στην τράπεζα δεν είναι υποχρεωτική. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός διαμορφώνεται βάσει της αίτησης του πολίτη.

 

5) Είναι επιλέξιμες και οι δαπάνες που αφορούν στα εξής: σήτες, αποξηλώσεις/καθαιρέσεις και αποκομιδή, δίκτυο διανομής για τη θέρμανση των χώρων.

 

6) Η πρόταση του ενεργειακού επιθεωρητή πρέπει να περιλαμβάνει υλικά/συστήματα με ενεργειακά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό να πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ.

 

7) Μοναδική απαίτηση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η αναβάθμιση κατά μια ενεργειακή κατηγορία, καθώς δεν εξετάζεται η επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας σε ποσοστό 80%.

 

Κατ' εξαίρεση, στην περίπτωση κατάταξης της κατοικίας στην κατηγορία «Η», εάν δεν επιτυγχάνεται αναβάθμιση κατά μία κατηγορία, αρκεί η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας να είναι μεγαλύτερη από το 50% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς (kWh/m2).

 

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231105842

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

παράταση και ελαστικότερα κριτήρια

 

το ενδιαφέρον μπαίνουν κτίρια μέχρι το 1989

 

 

 

 

 

 

Αθήνα, 16 Μαΐου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνέχιση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

 

Διαπιστώνοντας το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον των πολιτών για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» και τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, ανακοινώνεται ότι η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται. Η υπαγωγή στο Πρόγραμμα θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως των πόρων ανά Περιφέρεια.

 

Μέχρι σήμερα το πλήθος των αιτήσεων στις Τράπεζες υπερβαίνει τις 30.000, από τις οποίες περίπου οι 15.000 έχουν λάβει προέγκριση δανείου.

 

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη την αποτύπωση των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων από τις επιθεωρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και την οικονομική συγκυρία, το Πρόγραμμα τροποποιείται ως εξής:

 

 Επιλέξιμα για το πρόγραμμα είναι τα κτήρια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι την 31.12.1989 και βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2.100 €/τ.μ

 Είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων για μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας χωρίς προϋποθέσεις.

 Οι εισοδηματικές κατηγορίες των ωφελουμένων από τρεις γίνονται δύο και τα αντίστοιχα κίνητρα έχουν ως εξής:

 

o Κατηγορία Α

Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 € ή τις 60.000 € αντίστοιχα.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 35%.

 

o Κατηγορία Β

Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα βρίσκεται μεταξύ 40.000 και 60.000 € ή 60.000 και 80.000 € αντίστοιχα.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 15%.

 

Η κατάταξη στις ανωτέρω κατηγορίες γίνεται βάσει της τελευταίας διαθέσιμης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

 

Σημειώνεται επίσης ότι:

 

• Η εξοικονόμηση που πρέπει να επιτευχθεί από τις παρεμβάσεις του Προγράμματος αντιστοιχεί στο 30% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς

• Στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται όλες οι πρόσθετες εργασίες και επεμβάσεις που απαιτούνται για την τεχνικά ορθή ολοκλήρωση των παρεμβάσεων όπως αποξηλώσεις/ καθαιρέσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη (π.χ. αντικατάσταση κεραμιδιών), κλπ. Επίσης στην κατηγορία «αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης» περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση μη σταθερών εξωτερικών σκιάστρων.

• Με σκοπό την επιτάχυνση της εκταμίευσης των επιχορηγήσεων, ο μέγιστος χρόνος υλοποίησης των παρεμβάσεων μειώνεται σε 4 μήνες από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης

 

Τέλος, διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα και πληρούν τους όρους θα υπαχθούν άμεσα στο πρόγραμμα, ενώ οι ανωτέρω τροποποιήσεις στους όρους του προγράμματος θα ισχύουν και για τις αιτήσεις αυτές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.