Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Πελάτης που έχει πάρει προέγκριση από την τράπεζα, θέλει να φτιάξει στέγη σε μονοκατοικία που έχει μόνο πλάκα. Πρέπει να βγάλει άδεια για κατασκευή στέγης; Να του προτείνω καλύτερα να κάνει υγρομόνωση-θερμομόνωση-κροκάλες στην πλάκα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Nαι η ένταξη σου στο πρόγραμμα, δεν σε απαλλάσει από την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ενταχθείς στο πρόγραμμα, απλά το κτίριο αναφοράς θα είναι διαφορετικό στα δύο ΠΕΑ (η εξοικονόμηση υπολογίζεται με βάση το πρώτο). Και το οικονομικό όφελος θα αφορά στο κομμάτι της θερμομόνωσης.

Το άλλο σενάριο που λές να θερμομονώσει-υγρομονώσει την πλάκα παίζει και αυτό. Καλύτερο οικονομικά, χειρότερο θερμομονωτικά και μάλλον αισθητικά.

Link to comment
Share on other sites

Για το 1ο ΠΕΑ σε εξοικονομώ στο κόστος του σεναρίου, ας υποθέσουμε αλλαγή λέβητα, βάζουμε το ποσό της συνολικής δαπάνης (κόστος λέβητα, διαφόρων υλικών σύνδεσης, εργασία τοποθέτησης) ? Και όταν ο λέβητας αυτός (ατομικός φ.α.) θα παράγει και το ΖΝΧ στο κόστος της καρτέλας ΖΝΧ θα βάλω και εκεί τιμή?

Edited by spiliosa
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αν έχει απαντηθεί, έλεγα πριν ψάξω 100+ σελίδες αν υπάρχει κάποιος που ξέρει:

 

Σε περίπτωση πολυκατοικίας, αν π.χ. οι 2 από τις 10 αιτήσεις απορριφθούν, οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν με ιδίες δαπάνες; (με δεδομένο ότι μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα). Στις κοινόχρηστες δαπάνες (εξώπορτα, κουφώματα σε κλιμακοστάσια) θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να συμμετάσχουν σωστά;

 

Το ΠΕΑ εκδίδεται μετά τη διαδικασία της προέγκρισης της τράπεζας, όπως και σε μεμονωμένα διαμερίσματα;

 

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Spiliosa, το άθροισμα των παρεμβάσεων να είναι σωστό (που δεν είναι ούτε αυτό απαραίτητο) και ας είναιδηλωμένο το κόστος σε όποια καρτέλα θέλεις.

 

Christo, λογικά, το μόνο που μπορούννα κάνουν οι υπαγμένοι στο πρόγραμμα είναι τα βάλουν όλα τα χρήματα από την τσέπη τους. Αν δεν έχει χρήγματα κάποιος, δεν μπορείς να τον εξαναγκάσεις να πληρώσει. Η άλλη λύση να μη γίνουν οι κοινόχρηστες παρεμβάσεις.

Τα παραπάνω τα λέω μόνο σαν δική μου εκτίμηση.

Edited by tsx
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορω, επομενως, στο 2ο ΠΕΑ να συμπεριλαβω στο κοστος και το μπαζωμα και το κοστος του 2ου ΠΕΑ να ειναι μεγαλυτερο απο του 1ου?

Σε παρόμοια περίπτωση που μου έτυχε, δηλαδή μονοκατοικία με ΜΘΧ στην οποία χρέωσα μόνο τον θερμ. χώρο, η έγκριση συμπεριελάμβανε και τον ΜΘΧ.

Έτσι στην Β' επιθεώρηση είπα να δοκιμάσω την τύχη μου, και έκοψα συμπληρωματική απόδειξη για την Α' επιθεώρηση και το σύνολο του ποσού της Β' επιθεώρησης (θερμ. επιφ. + ΜΘΧ * 1,5).

3 Εβδομάδες αργότερα ο πελάτης μου με ενημέρωσε ότι κατατέθηκε το σύνολο του ποσού + το ΦΠΑ και των 3 αποδείξεων!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγω παρατηρησα το εξης παραδοξο.

Ειχα μονοκατοικια υπερυψωμενη με μπαζωμα κατω, κλασσικος ΜΘΧ συμφωνα με ΤΟΤΕΕ

Το μπαζωμα (ΜΘΧ) επεκτεινοταν και στη βεραντα με αποτελεσμα να εχω κατοικησιμο 70τ.μ. και 100τ.μ. μπαζωμα

Εγω πληρωθηκα το ελαχιστο που αναλογουσε στα 70τ.μ., ητοι 200+ΦΠΑ και ειδα οτι μου ενεκριναν (70+100)Χ1,5=255€+ΦΠΑ

 

Μπορω, επομενως, στο 2ο ΠΕΑ να συμπεριλαβω στο κοστος και το μπαζωμα και το κοστος του 2ου ΠΕΑ να ειναι μεγαλυτερο απο του 1ου?

το μπάζωμα το είχες βάλει στα συνολικά, για αυτό το ενέκριναν?

στα συνολικα βάζω τους ΜΘΧ πού μετρο΄υν στο σ.δ, αλλά το μπάζωμα δεν το βάζω. κακώς?

Link to comment
Share on other sites

κάνω το πρώτο εξοικονομώ και εχω λιγο μπερδευτει.

Εχω μαζι με άλλα και μόνωση οροφής σε μονοκατοικία. 1.Ο inzaghi προτείνει έναν τρόπο στο http://www.michaniko...

εγώ το έχω χρησιμοποιήσει σε παλιότερα πεα, συμφωνείτε με την λογική του?

2. η giatrαsof στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙΙ http://www.michaniko...

ουσιαστικά θεωρώ αυτό χρησιμοποιεί. Ομως βλέπω προτείνει τελικό U= 0.95 ή μικρότερο οπώς δίνει ο πίνακας για ανεπαρκη κατα ΚΘΚ. Εσείς τέτοιο προτείνετε ή συνήθως =0.5 για κλιματική ζώνη Β?

3. Στο ίδιο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙΙ αυτο είναι ένα ενδεικτυκα σωστά συμπληρωμένο παράρτημα?)4. τα κουφώματα χρειάζονται τόση μεγάλη ακρίβεια (0.99τ.μ) και πρέπει να είναι ακριβώς με αυτά που θα πιστοποιήσει ο αλουμινάς μετά?

4. στα κουφώματα υψος πέρνεται την έξω διάσταση πρός το μπαλκόνι πού πάντα είναι κάποια εκατοστά μεγαλύτερη?

5. αν έχει παντζούρια και θέλει μόνο κουφώματα και σίτες, τίς σίτες πού τίς εντάσσω? στο ΠΕΑ τίς βάζετε στο κόστος γιατί ούτε ενεργειακή αναβάθμιση κάνουν και μεγαλώνουν τα χρόνια απόσβεσης

6. όμοια την τεντα θεωρώ την βάζετε στο ΠΕΑ σταθμισμένη στα τ.μ του τοίχου?

Edited by katrmp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παω, που λετε, σημερα με πελατισα μου στην τραπεζα να καταθεσουμε φακελο για εξοικονομω κατ οικον.

Τα καταθετουμε ολα οκ, πληρης ο φακελος και διευκρινιζω φευγοντας στον υπαλληλισκο τα του συμβουλου εργου...

Και τοτε μου τσαμπουναει το παραμυθι οτι στις 25.10.2012 η πελατισα μου, πριν να ερθει σε συμφωνια με μενα, ειχε αναθεσει συμβουλο εργου μια θυγατρικη εταιρεια φαντασμα....

Η εν λογω εταιρεια ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, θα τα εκανα ΟΛΑ εγω ως ενεργειακος επιθεωρητης και θα καρπωνοταν τα 250€+ΦΠΑ

 

Οι τραπεζες το πλασαρουν ως ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ, ο οποιος δε γνωριζει οτι ετσι κι αλλιως, οποιος και να ειναι ο συμβουλος εργου δεν επιβαρυνεται ΤΙΠΟΤΑ

Και ετσι ο πελατης ο οποιος ειναι και δικαιολογημενα αδαης, υπογραφει να ειναι η εν λογω εταιρεια φαντασμα συμβουλος εργου

 

Κοινως, αλλος δουλευει, αλλος πληρωνεται...

 

Αφου εκραξα ασχημα τον υπαλληλισκο και πηρα να σκισω το χαρτι που υπεγραψε η πελατισα (δεν το εσκισα τελικως), κατεβηκα στον προισταμενο, τα ακουσε ασχημα και αυτος οταν μου ελεγε οτι ειναι τεχνικο ζητημα που δε γνωριζει (ειναι δυνατον προισταμενος τραπεζας να μη γνωριζει θεματα της τραπεζας του? το βουλωσε εκει) και ειπαν οτι ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΡΓΟΥ.

 

Επεσαν απειλες για μηνυσεις, οτι θα παρω τον πελατη μου σε αλλη τραπεζα, κοινως τα εκανα πουτ@να (sorry για την εκφραση) και τελικως μεσα σε 5 λεπτα ειχε διευθετηθει το ζητημα...

 

Η πελατισα κοιταζε στα χαμενα και στο τελος εξω με συνεχαρη....

 

Αει σιχτηρ με τα λαμογια, κωλοελλαδα....

Και κατοπιν εορτης εμαθα οτι ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ εκανε ΤΑ ΙΔΙΑ σε 2 φακελους αλλου πελατη μου, εν αγνοια και εμου και του πελατη μου.

Ενημερωθηκε παραυτα και τωρα που ειναι να υπογραφει συμβαση να ξεκινησουν οι εργασιες, προκειται να ξαναγινει κολαση εκει μεσα, με τη συμμετοχη και του πελατη μου που τυγχανει να ειναι και συνεργατης και δε μασαει....

 

Θα τους κανω να μη με ξεχασουν.... Στα διαλα....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.