Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kalamakiotis

Recommended Posts

παιδιά χρόνια πολλά.Να ρωτήσω το έχω μεγάλη απορία

1) έχω κουφωμα ανοιγωμενο παλιό ξύλινο 100Χ200 =2τ.μ το μετρώ στο πρώτο πεα και προτείνω αντικατάσταση , αλλά και εξωτερική θερμομόνωση . Αν η θερμομόνωση είναι 5cm το κουφωμα αν μπεί μετά την θερμομόνωση δεν θα γίνει 090Χ195 και άρα το τιμολόγιο θα γράφει πιό λίγα τ.μ από αυτά πού έχω προτείνει?

2) π΄'ως το βάζετε το κουφωμα στο 2ο πεα ή μήπως τοποθετείται πρίν την θερμομόνωση?

3) στο δευτερο πεα θα το χτίσετε πάνω στο πρώτο αλλάζοντας τα U σε ότι αλλαγές γίναν και τα χαρακτηριστικά των συστημάτων,?

4) οι τοίχοι μετα την εξωτ.θερμομόνωση έχουν μεγαλώσει και άρα και τα τ.μ τής Θ/ζώνης ,και ό θερμαινόμενος όγκος αν έχουμε μόνωση δώματος, και τα κουφώματα αν μπούν μετά την θερμομόνωση έχουν μικρύνει. Βάζετε και αυτές τίς αλλαγές? πάντως η επίδραση τους πρέπει να είναι μηδαμινή και δεν ξέρω αν δημιουργει προβλήματα ειδικά να μεγαλώσουμε τα τετραγωνικά.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κatrmp oι αλλαγές που περιγράφεις είναι επουσιώδεις. Εγώ ποτέ δεν περιγράφω τέτοιες μικροαλλαγές στο 2ο ΠΕΑ. Αν θες ωστόσο να το ψάξεις τόσο, και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα, η εξοικονόμηση θα υπολογιστεί σε σχέση με το πρώτο ΠΕΑ. Επίσης στο λαμπά του ανοίγματος δεν είναι ανάγκη να βάλεις 5εκ. μονωτικό. Και 3εκ. είναι αρκετά απλά για να μην έχεις θερμογέφυρα κατά τη γνώμη μου.

 

Μία ερώτηση δικιά μου. Βρήκα αυτό το λεβητάκι http://www.radiant.eu/ing/prod.php?d_cat=TRADITIONAL%20BOILERS&cat=5&d_subcat=Combi%20Boilers&subcat=46&pd=145&d_pd=RSF%2030%20E&subcat_color=F1B011&type=pd&depliant=# Βλέπετε κάτι που να μπορεί να το πάει κατηγορία αυτοματισμών Γ; Έχει μεγάλη σημασία γιατί θέλει να μπει στο πρόγραμμα και θέλει να βάλει και θερμοστατικές, αλλά αν δεν είναι ήδη κατηγορία Γ δεν έχει νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι εννοεί με το "Continuous electronic modulation", αν δηλαδή μπορεί να αντιστοιχεί σε αυτό που λέει η ΤΟΤΕΕ "....ή μονάδα παραγωγής θέρμανσης/ψύξης με μεταβλητής θερμοκρασίας παροχή μέσου προς το δίκτυο διανομής ανάλογα με το φορτίο θέρμανσης / ψύξης". Πάντως φαίνεται πως μπορεί σαν (extra) να συνδεθεί αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας και κατά συνέπεια και πλακέτα/κίτ για θερμοκρασιακή αντιστάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Ανάκτηση θερμότητας (μέσω εναλλάκτη) είναι, αλλά τι σχέση έχει με το λεβητάκι που ρωτάς;

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και Καλή χρονιά να έχουμε

 

Εκτός απο το 2106969813 για το πρόγραμμα, υπάρχει κάποιο άλλο τηλ. ?

 

Εχω καλέσει 30 φορές απο το πρωί και είναι κατηλημένη η γραμμή ..... :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Link to comment
Share on other sites

παιδια για τίς Α/Θ Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανάρτησε στο διαδίκτυο απόφαση σύμφωνα με την οποία διευκρινίζει τις δυνατότητες επιλογής αντλιών θερμότητας, για όσους ενδιαφέρονται να τις συμπεριλάβουν στην αίτηση τους, στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

επιλεξιμότητα Α.Θ.pdf

Edited by katrmp
  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.