Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απάντηση

 

το διαβασα απλα αναρωτιομουν πως θα πρεπει να γραφτεί αυτο στο παραρτημα VII αφου ουσιαστικα ο

cop κυμαινεται αναλογα με την θερμοκρασία εξόδου και με ποιο cop θα γινει ο υπολογισμος.

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με οποιο COP και να τον κανεις εσυ τον υπολογισμο, ποιος πιστευεις θα ειναι ο λογος να εχεις προβλημα στο μελλον εσυ?

Δεν υπαρχει περιπτωση να σου εγκρινουν αντλια θερμοτητας στο προγραμμα και να μην πιασεις τους επιθυμητους στοχους, οτι νουμερο και να χρησιμοποιησεις, απο τα δοθεντα απο τον κατασκευαστη.....

Προχωρα και μη μασας...

Link to comment
Share on other sites

παιδια αν η αναβαθμιση ειναι μεν μια (1) βαθμιδα απο Ζ σε Ε αλλα το 30% δεν το πιανει τι γινεται?

συγκεκριμενα προκειται για αλλαγη κουφωματων με κτιριο αναφορας στα 154,30, αρχικο κτιριο 364,30 και το σεναριο στα 344,60

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε εγκριθεί για το προγραμμα από 3/12 για συνολικό ποσό ~36000 ευρώ σαν πολυκατοικία.

Στις επιλέξιμες δαπάνες είχαμε βάλει τέντες,σύστημα θερμιδομετρησης για αυτόνομη θερμανση,ηλιακούς και κουφώματα.

Επειδή τελικά αποφασίσαμε να μην βάλουμε τέντες και να βάλουμε επίτοιχο λέβητα σε κάθε διαμέρισμα το συνολικό ποσό που μας προκύπτει τώρα είναι >36.000.

Γνωρίζετε αν θα βάλουμε τα υπόλοιπα χρήματα από την τσέπη μας ή θα μας εγκριθεί εκ νέου καινούριο ποσό ίσο με τις νέες επιλέξιμες δαπάνες;

Link to comment
Share on other sites

Έστω ότι ένας πελάτης αιτείται 10.000€ (αρχικός επιλέξιμος προϋπολογισμός). Εάν υποθέσουμε πως ανήκει στην Α2 Κατηγορία και στο τέλος φέρει παραστατικά για 12.000€, α) ποιο είναι το ποσό δανείου, β) ποια η επιχορήγηση, και γ) τα συμβαίνει με το υπερβάλλον ποσό των 2.000€;

 

α) Το πόσο του δανείου που θα πάρει υπολογίζεται : Αρχικός Επιλέξιμος Προϋπολογισμός (10.000€) x 65% = 6.500€

β) Η επιχορήγηση υπολογίζεται : Αρχικός Επιλέξιμος Προϋπολογισμός (10.000€) x 35% = 3.500€

γ) Καθώς τα παραστατικά που προσκομίζει υπερβαίνουν τον Αρχικό Επιλέξιμο Προϋπολογισμό κατά 2.000€ θα πρέπει ο πελάτης να καταθέσει το ποσό αυτό στον καταθετικό λογαριασμό εξ ιδίων χρημάτων πριν την τελική εκταμίευση.

 

 

Υπάρχει πρόβλημα εάν τελικά ο πελάτης προσκομίσει παραστατικά δαπανών με διαφορετική τιμή από αυτή της προσφοράς που είχε επισυνάψει με την αίτησή του και που είχε εγκριθεί;

Σε περίπτωση που το κόστος, σε επίπεδο κατηγορίας δαπάνης, που αναγράφεται στα παραστατικά δαπανών υπερβαίνει το αρχικό επιλέξιμο κόστος τότε το επιπλέον κόστος θα πρέπει να καλυφθεί από τον πολίτη. Στην περίπτωση που το κόστος υπολείπεται του αρχικού επιλέξιμου κόστους ο τελικός επιλέξιμος προϋπολογισμός προσαρμόζεται στο κόστος που αναγράφεται στα παραστατικά δαπανών.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι επιλέξιμες δαπάνες που αντιστοιχούν σε άλλες υποκατηγορίες δαπανών από αυτές που είχαν συμπεριληφθεί στην αίτηση και έχουν εγκριθεί με την απόφαση υπαγωγής.

Για διαχειριστικούς λόγους προτείνεται να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις κόστους μεταξύ των προσκομισθέντων προσφορών που έχουν κριθεί επιλέξιμες και των παραστατικών δαπανών.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πίστευα και εγώ αλλά ο ενεργειακός επιθεωρητής μου είπε ότι ρώτησε στο υπουργείο και του είπαν ότι γίνεται να αλλάξεις κατηγορία δαπανών ακόμα και μετά την έγκριση του επίλέξιμου προυπολογισμού.

Άπλά δεν έχει νόημα να έχεις ζητήσει x χρήματα για μια δαπάνη Α(πχ τέντες 1000€), να αλλάζεις γνώμη μετά και να κάνεις μια δαπάνη Β(πχ αλλαγή καυστήρα 5000€) και να πρέπει να το κάνεις με τα ίδια x χρήματα της δαπάνης Α(1000€) και τα υπόλοιπα να πρέπει να τα βάλεις από την τσέπη σου..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.