Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kalamakiotis

Recommended Posts

Συνάδελφε να πεις στους άσχετους της τράπεζας να μην λένε αρλούμπες και να στρώσουν τον κ...λο του να διαβάσουν την τελευταία απόφαση υπαγωγής της 27/9/17 και συγκεκριμένα το  9ο εδάφιο της παρ. 2.3, όπου αναφέρει αυτολεξεί : "Επιλέξιμα για το Πρόγραμμα είναι τα παραστατικά δαπανών επί πιστώσει, καθώς και τα εξοφλημένα παραστατικά στην περίπτωση πληρωμής Ενεργειακού Επιθεωρητή και ασφαλιστικών εισφορών, που εκδόθηκαν για τους σκοπούς του κάθε έργου μετά από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας της αίτησης του Ωφελούμενου (ημερομηνία έκδοσης του ΠΕΑ κατά την πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση) και εντός του συμβατικού χρόνου υλοποίησης."

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση. Θα πάω στην Τράπεζα με ολα τα χαρτιά από το πρόγραμμα για να τους πείσω να ασχοληθούν και να μην λένε "βλακε..ς"  

 

Μια τελευταία ερώτηση που έχω για τον ίδιο πελάτη είναι αναφορικά με τις Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/1986.

 

Ο πελάτης στις προσφορές που είχε καταθέσει είχε βάλει μόνο υλικά (δεν ανέφερε πουθενά εργασίες) οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής:

 

Μετά το πέρας το έργου ποιες βεβαιώσεις πρέπει να έχει?

 

  • Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/1986, Αναδόχων του έργου (εδώ σε εμένα που δεν έχει βάλει εργασίες ποιος είναι ο ανάδοχος έργου? μπορεί να υπογράψει την δήλωση ο εγκαταστάτης που θα φέρω? Θα είμαστε καλυμμένοι?  Δηλαδή ο ανάδοχος έργου μπορεί να είναι και κάποιος που δεν φαίνεται στις προσφορές που δώσαμε)  
  • Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/1986 Προμηθευτών Υλικών (αν ισχύει το παραπάνω εδώ είμαστε ΟΚ)
  • Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/1986 Προμηθευτών Υλικών / Αναδόχων (αν πάμε στον σενάριο να τους βάλω όλους να υπογράψουν αυτή την δήλωση (ίσως μπορώ) παίζει ρόλο που στις προσφορές τους δεν φαίνεται πουθενά η εγακατάσταση?)

Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας και συγνώμη που κάνω τόσες ερωτήσεις αλλά λόγω του ότι είναι το πρώτο μου ΕΣΠΑ θέλω να είμαι σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

- Κατ' αρχάς οι προσφορές δεν είναι δεσμευτικές. Μπορεί ο τελικός προμηθευτής/ανάδοχος να είναι διαφορετικός από αυτόν που έκανε την προσφορά. 

- Για τις Υ.Δ. παίζει ρόλο ποιοι θα κόψουν τα παραστατικά που θα πάνε στην τράπεζα για εξόφληση.

- Υ.Δ. Προμηθευτή/Αναδόχου (Παράρτημα ΙΧ-Γ), όταν αυτός που θα κόψει τα παραστατικά, θα είναι και προμηθευτής και εγκαταστάτης.

- Υ.Δ. Προμηθευτή (Παράρτημα ΙΧ-Β), και Υ.Δ. Αναδόχου (Παράρτημα ΙΧ-Α), για τη περίπτωση που είναι διαφορετικοί.

Link to comment
Share on other sites

Αφού λοιπόν για τις υπεύθυνες δηλώσεις (Υ.Δ.) παίζει ρόλο ποιοι θα κόψουν τα παραστατικά που θα πάνε στην τράπεζα για εξόφληση και ο δικός μου έχει βάλει μόνο τα υλικά και όχι εγκατάσταση θα πρέπει να παέι στην τράπεζα μόνο την Υ.Δ προμηθευτεί? 

 

Για να το κάνω πιο εύκολο στην κατηγορία 3.Ε που είναι για τα ηλιακά συστήματα για παροχη ζεστού νερού χρήσης και έχει ανώτατο όριο 1.300,00€ έχει λάβει προσφορά για ηλιακό ο οποίος κοστίζει 1.290,00€ (χωρίς εγκατάσταση). Οπότε εδώ θα ζητήσω μόνο την Υ.Δ Προμηθευτών Υλικών? ή θα ζητήσω και μια Υ.Δ. Αναδόχου από τον υδραυλικό που θα κάνει την εγκατάσταση  άσχετα αν δεν προσκομίσω παραστατικό για εξόφληση στο ΕΣΠΑ αφού θα τα πληρώσει όλα ο ιδιοκτήτης? 

 

Ευχαριστώ και πάλι

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μην ανακατεύεις την προσφορά. Δεν μας ενδιαφέρει.

Όποιος πάει παραστατικό εξόφλησης στην τράπεζα, θα πρέπει να συνυποβάλλει και την αντίστοιχη Υ.Δ.

Edited by nick_61
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ! Αρα αφου τα παραστατικά/τιμολογια θα είναι μόνο για τα υλικα θα βαλω μονο τις Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/1986 Προμηθευτών Υλικών. Thanks again Nick_61!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για δείτε αυτό:

http://greenagenda.gr/%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD/

 

"Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας, προϋπόθετε την ολοκλήρωση του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος, κάτι το οποίο έγινε τις προηγούμενες ημέρες."

 

Μάλλον έχουμε εξελίξεις...

 

Καλό θα ήταν νομίζω να ανοιχτεί ένα καινούριο θέμα:

''Εξοικονόμηση κατ' οίκον II''

αλλιώς θα χαθούμε...

Edited by vagom
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αφορα το μεχρι τωρα εξοικονομω στην τελικη φαση όπου εγιναν οι επεμβασεις και κοπηκαν τιμολογια.

θελω να κανω τον 2οΠΕΑ.

ο ΠΡΩΤΟΣ μηχανικος αρνηται να δωσει το xml του 1ου ΠΕΑ και γενικα να βοηθησει.

1) πως μπορω να δω τι εχει δηλωσει στο 1ο ΠΕΑ; ή δεν με ενδιαφέρει;

2) εχει βαλει στα εντυπα για ΕΞΩΤ.ΣΥΣΤ.ΣΚΙΑΣΗΣ ποσοτητα 8. (αλλα τι ειναι αυτα τα 8;;; μ;, τεμαχια;) δεν αναφερει τιποτα. Ο πελατης εκανε τις τεντες και τωρα πρπει να κοπει τιμολογιο με το ποσο που ειχε δηλωσει αρχικα ο 1ος Μηχ. Τι βάζω στο τιμολογιο;

Link to comment
Share on other sites

To 1ο ΠΕΑ μπορείς να το πάρεις από την τράπεζα αν δεν το έχει ο πελάτης.Θα χρειαστείς τους κωδικούς του για το Buildingcert.  Xml θα κάνεις εσύ με βάση το υλοποιηθέν έργο. Ποσότητες θα βάλεις τις πραγματικές. Μπορεί στο 1ο να δηλώθηκε κάτι που δεν έγινε η να μην δηλώθηκε κάτι που έγινε. Δεν σε νοιάζει. Αρκεί να πιάνεις τους στόχους κ να μην ξεπαράσεις το εγκεκριμένο ποσό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.