Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου


bkinti

Recommended Posts

On 9/8/2021 at 2:44 ΜΜ, epameinondas said:

Καλησπέρα, θεωρείτε πως η έγκριση εργασιών αποπεράτωσης, αφορά εξ ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές ή μπορεί να εκδοθεί και για την αποπεράτωση ημιτελών κατασκευών με τμήματα νομίμως υφιστάμενα και τμήματα αυθαίρετα που έχουν νομιμοποιηθεί; Π.χ. μπορεί με αυτήν την έγκριση να αποπερατωθεί οροφοδιαμέρισμα με 90 τετ.μ. νόμιμα βάσει άδειας και 15 ρυθμισμένα + παράβαση δ...;

Τα νόμιμα τμήματα πάνε με βάση τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Τα αυθαίρετα τμήματα αποπερατώνονται ή τέλος πάντων εκτελούνται σε αυτά οι εργασίες του άρθρου107.5β. κατ' εξαίρεση από κάθε άλλη πολεοδομική διάταξη(αρτιότητα π.χ.). Επομένως θεωρώ πως αν θες να κάνεις εργασίες σε ένα κτίριο όπου το 80-90% της επιφάνειας του είναι νομίμως υφιστάμενο δεν μπορείς να πας με αποπεράτωση αυθαιρέτου. 

 

Edited by Dimitrios1991
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

27 λεπτά πριν, nana10 said:

...αποπεράτωση αυθαιρέτου σε μη οικοδομήσιμο οικόπεδο?

εάν και εφόσον έχει ενταχθεί στους "τακτοποιητικούς" νόμους μπορείς να βγάλεις Άδεια αποπεράτωσης για λόγους υγείας και ασφάλειας.

Φυσικά μόνο το τακτοποιημένο περίγραμμα όχι προσθήκες

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μήπως γνωρίζει κάποιος ποιες εκκρεμείς εργασίες αιτιολογούν την έκδοση Έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετων κατασκευών στο σύστημα των e-αδειών;

Link to comment
Share on other sites

στο σημείο αυτό θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και αν επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης σε δήλωση σε υπαγωγή που δεν είναι περαιωμένη στο πληροφοριακό σύστημα ΤΕΕ. Δηλαδή έστω ακίνητο που έχει δηλωθεί σαν επαγγελματικός χώρος (υπηρεσίες) στο πληροφοριακό σύστημα. Αποθήκη υπογείου και κατά το παρελθον ο ιδιοκτητης ενταξε χρηση μεσα σε αυτό επαγγελματική, πχ στέγασε το γραφείο του, (Μηχανικός) μπορεί τώρα και καθώς ο νόμος δεν το απαγορεύει και κατά την διαδικασία να περαιώσει την δήλωση, να δηλώσει τον υπόγειο χώρο κατοικία?
Με την λογική ότι η νομοθεσία όσο γνωρίζω εγώ βεβαίως δεν απαγορεύει σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες να στεγαστούν σε διαμερίσματα, δεν θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται χώρους μέσα στους οποίους στεγάζουν τα γραφεία τους μηχανικοί, νομίζω και κάποιοι γιατροί, δεν ξέρω ποιοι άλλοι επαγγελματίες έχω δει όμως χρήση σαν επαγγελματική να συμβαίνει σε διαμερίσματα σε όροφο πολυκατοικίας. Ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορούσε να δηλώσει τον χώρο που δήλωσε την χρήση το 2018 σαν "υπηρεσίες", να τον δηλώσει τώρα οριστικά σαν "κατοικία" το 2021, τώρα που θα περαιώσει την δήλωση ?  Και εφόσον φυσικά κατοικεί και επιθυμεί να χαρακτηρίζεται πια σαν κατοικία το ακίνητο του? Αυτή η "μετατροπή" στο ακίνητο δεν επιτρέπεται??

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, εγώ συγκεκριμένα έχω δηλώσει ως εργασίες αποπεράτωσης : επιχρίσματα, δάπεδα και εσωτερικούς - εξωτερικούς χρωματισμούς και από την Πολεοδομία έχω παρατήρηση στην Προέγκριση ότι οι εργασίες μου δεν αποτελούν εργασίες αποπεράτωσης.

Link to comment
Share on other sites

Στην πολεοδομια μηπως έχουν κάποια λίστα με το ποιές εργασίες αποτελούν εργασίες αποπεράτωσης? Ρώτησε κάποιον να σου πει ποιές εργασίες θεωρούνται εργασίες αποπεράτωσης. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.