Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αγορά Tablet για μηχανικό


ktsatsaros

Recommended Posts

Εγώ το ψήνω για microsoft surface, που απότι λένε έχει και το καλύτερο στυλό. Έχεις το πλεονέκτημα του full desktop os.

Value for money, είτε το go, είτε κάποιο παλιότερο μοντέλο i5/i7 (τώρα έχουν πέσει απο 2k+ στο 1 - 1.5.

Extra bonus θα χωθείς στη μύτη των φίλων σου με apple :D

Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, BlueEyes said:

Καλησπέρα, έχετε καμία πρόταση τωρινή 2020-2021; Όχι Apple, κάτι σε value for money.

VFM είναι μόνο Apple. Πας για το Apple iPad 2020 10.2" στα 370€ 32GB. Θα το κρατήσεις για πολλά χρόνια.

 

Link to comment
Share on other sites

3G RAM σε iOS είναι ικανοποιητικό πάρα πολύ. Το iPhone 12, μοντέλο φετινό έχει 4GB RAM και πατάει στο σβέρκο κάθε android που κυκλοφορεί στην αγορά. Οπότε 3GB RAM σε αυτά τα λεφτά είναι και VFM και Future proof. Ειδικά σε tablet επένδυση σε Android είναι πεταμένα λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Βασικά ο όρος "tablet για μηχανικό" δε νομίζω πως έχει κάποια λογική, για τον απλούστατο λόγο ότι σε tablet δε μπορείς να εργαστείς. Οι συσκευές αυτές προσανατολίζονται σε multimedia χρήση.

Ένα dwg για ανάγνωση ή ενα mail, μπορείς να τα ανοίξεις και από το κινητό στο πεδίο.

Εξαίρεση όντως αποτελεί το microsoft surface που πρότεινε ο συνάδερφος παραπάνω, το οποίο είναι ουσιαστικά PC, όμως δε το λες VFM. Σε κινέζικα site βλέπω τώρα τελευταία κάτι φτηνά dual boot tablets (windows/android) ή windows, με intel gemini lake επεξεργαστές. Ίσως να είναι η ενδιάμεση λύση που ψάχνεις σε απόδοση-τιμή. Υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις με παλαιότερης γενιάς cherry trail επεξεργαστές, όμως απ'όσο ξέρω ήταν ιδιαίτερα αργά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ταμπλετακι μου ( android 8αρι) το εχω για ανάγνωση pdf, σχεδίων και κειμένων και μόνο (αντε και email) . Δεν κατάφερα να το χρησιμοποιήσω για dwg έξω. Νομίζω αν κάποιος θέλει να δουλέψει cad, καλύτερα να επενδύσει σε έστω και σχετικά αδύναμο laptop. Πάντως για pdf (νόμους, κανονισμούς κλπ και σχέδια σε pdf) και ebooks ειναι σχεδόν απαραίτητο πλέον αλλά με 200ε εχει μια χαρά λύσεις (εγώ έχω ένα lenovo)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Χρησιμοποιώ tablet ως Πολιτικός Μηχανικός τα τελευταία 4 χρόνια. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για tablet για κάτι παραπάνω από ανάγνωση PDF έχει 2 ρεαλιστικές επιλογές το 2021:

  1. Apple - IPad Air (4th gen) + Apple pencil (2nd gen)
  2. Samsung - Tab S3 η μεταγενέστερο

Το Surface το δοκίμασα και για μένα δεν είναι καλό. Μου φάνηκε αργό στη δοκιμή και ήταν και άδειο. Οι επιπλέον πιθανές χρήσεις είναι:

  • OneNote (σημειώσεις, υπολογισμοί, χρήση στυλό)
  • PDF annottations + autosave (πχ αρχεία στο Onedrive/Sharepoint με το Xodo app)
  • Σκίτσα (Autodesk Sketchbook/ Concepts app)
  • Αυτοψία - σημειώσεις σε σκαρίφημα (βγάζεις φωτογραφία το σχέδιο και σημειώνεις πάνω της)
  • Εργοτάξιο - διαχείριση πολλαπλών σχεδίων

Για τις παραπάνω χρήσεις έχω δοκιμάσει και τα 2 παραπάνω. Το workflow είναι ομαλό και στα 2. Το ipad Air είναι λίγο πιο γρηγορο. Το S3 για μένα έχει καλύτερο στυλό.

VFM θα έλεγα το Galaxy tab S3: έχει καλό στυλό, γράφει καλά, είναι 9.7 ιντσες και τετράγωνο, βολεύει στο πιάσιμο με ένα χέρι, 4gb ram, δεν κολλάει, έχει λογισμικά για να αξιοποιήσεις το potential. Πλέον μόνο μεταχειρισμένο οπότε και σε καλή τιμή(<300). Τα μεταγενέστερα (S4,S5, etc) πιο ακριβά και φαντάζομαι καλύτερα, δεν τα έχω χρησιμοποιήσει - δεν έχω άποψη.

FYI: Τίποτα δεν αντικαθιστά το χέρι και την ανθρώπινη σκέψη. Τα χρησιμοποιώ για οικονομία στο χαρτί και να μην έχω καθυστερήσεις όταν κάνω markups (γλυτωνω το download/upload).

Edited by kostast88
Link to comment
Share on other sites

On 9/3/2021 at 2:57 ΜΜ, Gousgounis said:

Βασικά ο όρος "tablet για μηχανικό" δε νομίζω πως έχει κάποια λογική, για τον απλούστατο λόγο ότι σε tablet δε μπορείς να εργαστείς. Οι συσκευές αυτές προσανατολίζονται σε multimedia χρήση.

Κ ένα καλό ταμπλετάκι με bt πληκτρολόγιο-ποντίκι δε'ν'κακό. Κ έχεις κ termux για χακεριές, αν κ πολύ συχνά σκοντάφτεις στο ότι δεν παίζουν αυτά που θες για arm επεξεργαστή (κ πρέπει να κάνεις compile κ τρέχα γύρευε)
Σε surface πλέον παίζουν αρκετά i5 7ης-8ης γενιάς κάτω από χιλιάρικο, δυστυχώς όμως κανένα με μισό tb ssd, που θα με βόλευε αφάνταστα για να έχω και όλο το dropbox μαζί (κ άντε άλλαξε τον). Βέβαια στο κόστος τους πρέπει να προσθέσεις και ~300€ για πληκτρολόγιο κ στυλό (άντε κ ένα ποντίκι 20€).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.