Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scanner χειρός


GeorgeS

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς ρε παιδιά αν υπάρχει κάποιος καλός scanner χειρός, δηλαδή να σαρώσεις εσύ ένα έντυπο αντί να το τοποθετήσεις στον γνωστό επιτραπέζιο scanner ? Επίσης, μήπως ξέρετε αν υπάρχει κανά λογισμικό που να σου μετατρέπει σχέδια από pdf, σε dwg ή dxf ?

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το σκανερ χειρος θελει σταθερο χερι...

Δεν μπορω να σκεφτω καποιο σεναριο που να μην μπορεις να σαρωσεις κατι με επιπεδο σαρωτη αλλα να μπορεις με χειρος. Για τι χρηση το θες;

Απο pdf/εικονες σε dwg κοιτα στο αρχιτεκτονικα-σχεδιαστικα.

Link to comment
Share on other sites

ckiriako ξέρεις τι γίνεται.... συχνά πάω σε έργα στα οποία έχω το laptop και θέλω επιτόπου να scannarw πχ ένα σχέδιο, ένα διάγραμμα, μια μπροσούσα, οτιδήποτε για να το δω μετά στο γραφείο. Δεν ξέρω πόσο καλό σκαννάρισμα κάνεις με το χέρι και επειδή έχω διάφορα ταξίδια δεν μπορώ να κουβαλάω το επιτραπέζιο μαζί. Περισσότερο για τέτοια δουλειά το θελω.

Link to comment
Share on other sites

Παλιοτερα τα σκανερ χειρος ηταν μερικες φορες η οικονομικη λυση. Με ειδικο λογισμικο ενωνες τις λωριδες που σαρωνες (πλατος πχ 10 ποντους)

Τωρα πλεον τα περισσοτερα χειρος προοριζονται για αναγνωση κ κατευθειαν αναγνωριση κειμενου σειρα-σειρα. Εχουν πολυ μικρο πλατος κεφαλης. Κοιτα εδω http://www.skroutz.gr/c/64/scanners/f/5263/%25CE%25A7%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2581%25CF%258C%25CF%2582.html για handheld.

Αν ημουν εσυ θα χρησιμοποιουσα μια καλη ψηφιακη. Δεν θα ειναι βολικο να σκαναρεις ενα Α0 με ενα πραγματακι 10ποντους φαρδος κ να καθεσαι να ενωνεις μετα τα κομματια..

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Αγόρασε μια καλή φωτογραφική μηχανή (που θα την έχεις και για άλλες δουλειές). Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από scanner.

 

Και εγώ αυτό κάνω... Με έχει σώσει σε άσκηση υπαίθρου όπου πρέπει να βγάλω σε ψηφιακή μορφή γεωλογικό χάρτη και το μόνο που έχω να κάνω είναι να αλλάξω το σχετικό setting της φωτογραφικής σε "μέγιστη ποιότητα" (ή κάτι τέτοιο). Και λίγο στραβά να το βγάλεις δεν χαθηκε ο κόσμος, υπάρχουν προγράμματα όπου στο rotation ορίζεις μοίρες και με δεκαδικό.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς ρε παιδιά αν υπάρχει κάποιος καλός scanner χειρός

υπάρχουν portable, σαν τους portable εκτυπωτές ειναι http://www.superwarehouse.com/Portable_Scanners/c2/2646

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά... Μου φαίνεται πολύ χρονοβόρο το να κάθεσαι να περνάς σειρά σειρά κάθε τι που θέλεις να σκανάρεις και μετά να τα ενώνεις (ειδικά σε σχέδια)... Παίρνεις μια καλή φωτογραφική (πλέον τα MPixels τα πουλάνε με το κιλό) και καθαρίζεις.... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.