Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρεσίες σε χωρίς σύσταση οριζοντίου ακίνητο


Gpsakias

Recommended Posts

Συνάδελφοι, σε τριώροφη οικοδομή χωρίς σύσταση οριζόντιας αλλά συνιδιοκτησία όλης της οικοδομής από 50% υπάρχουν υπερβάσεις δόμησης στον γ΄ όροφο και στο ισόγειο.

 

1.Μπορώ να εντάξω στον ν.4014 μόνο την υπέρβαση του γ΄ορόφου (επειδή έγινε καταγγελία και του επιβλήθηκαν πρόστιμα μόνο γι αυτόν ώστε να διαγραφούν) χωρίς βέβαια να του δώσω βεβαίωση νομιμότητας και να αναφέρω στις υπεύθυνες δηλώσεις οτι στο ίδιο ακίνητο υπάρχουν επιπλέον αυθαιρεσίες και είναι επιλογή του ιδιοκτήτη να μην ενταχθούν σημειώνοντας επίσης ότι ο μηχανικός τις διαπίστωσε και τις του ανέφερε, έτσι ώστε να είμαι καλυμμένος ?

 

2. Εννοείται ότι βεβαίωση νομιμότητας στο σύνολο δεν θα πάρει, παρά μόνο το τεύχος της δήλωσης όπου φαίνεται η εξόφληση του προστίμου. Αρκεί όμως αυτό για να διαγραφεί το βεβαιωμένο πρόστιμο?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

εσυ τακτοποιείς αυτα για τα οποια παιρνεις εντολή, απο τους συνιδιοκτητες....

 

Σου υπογραφουν οι ιδιοκτητες μια δηλωση οτι δεν επιθυμουν την τακτοποιηση "αλλων" υπερβασεων...να μην σου λενε "αυριο" οτι δεν το "ειδες"...και "δεν το ήξεραν"...

 

Δεν γραφεις καμμια παρατηρηση

ΔΕν δινεις -προφανως- καμμια βεβαιωση

Link to comment
Share on other sites

1. , 2. Από τη στιγμή που η διαδικασία της τακτοποίησης γίνεται για διαγραφή προστίμων με "υπηρεσιακό" τρόπο, προσωπικά θα επέλεγα να παραδώσω στην ΥΔΟΜ μια πλήρη τακτοποίηση για το σύνολο των υπερβάσεων και θα προσπαθούσα να πείσω τον ιδιοκτήτη ότι με αλχημείες στη διαδικασία και παράλληλο έλεγχο υπηρεσίας, καλύτερα να μην παίζει.

Link to comment
Share on other sites

Άρα προχωράμε κανονικά μιας και ο 4014 έχει άπειρα κενά ως προς την ορθή εφαρμογή του.

Ωστόσο μην αγνοούμε το γεγονός ότι πας στο στόμα του λύκου με "μισή" τακτοποίηση..

 

καλημέρες!

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

καλα το παει...

 

τακτοποιει την καταγγελια....

 

για τα υπολοιπα ...μπορει να περιμενει..

έρχονται αλλαγες...πιθανον "επωφελείς"

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε.

Αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες προσπαθούν να γλυτώσουν κάποια χρήματα ενώ μελλοντικά θα αναγκαστούν να τα πληρώσουν και μάλιστα αυξημένα λόγω της δεύτερης αμοιβής μηχανικού για την extra ρύθμιση.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι εννοείται ότι στην υπεύθυνη δήλωση των ιδιοκτητών θα αναφέρω και τα είδη των παραβάσεων που δεν επιθυμούν την τακτοποίηση τους και την ημερομηνία της αυτοψίας μου.

 

Από τη στιγμή που δεν θα δώσω βεβαίωση για συμβολαιογραφική πράξη ή άλλου είδους χρήση και τη δήλωση του 4014 σε προσωρινή υπαγωγή με εξοφλημένα πρόστιμα θεωρώ ότι δεν έχω πρόβλημα.

 

Γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Αν αποτυπώσεις όλες τις αυθαιρεσίες στο ΔΚ και το τοπογραφικό, αναφέρεις σε αυτό, στην Τεχνική έκθεση αλλά και στις ΥΔ των ιδιοκτητών ποιες είναι προς τακτοποίηση και δεν δώσεις βεβαίωση, δεν θα έχεις πρόβλημα.

 

Προσωπικά όμως θα το απέφευγα, εφόσον είχα την δυνατότητα να το πράξω...

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Οπως τα είπε ο Faethon.

Αποτυπώνεις τα πάντα και τακτοποιείς τον γ' όροφο. Βέβαια εξηγείς και στον ιδιοκτήτη του ισογείου οτι βρίσκεται εκτεθειμένος και οτι ανα πάσα στιγμή με πρωτοβουλία της ΥΔΟΜ μπορεί να τον επισκεφθούν...

Κι αν γινει η στραβή και λήξει ο νόμος...?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.