Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομησιμότητα οικοπέδου


Recommended Posts

οπως παρατηρησε και ο συνονοματος

 

δες για  το 25 του 1337 [ σελ. 9...αποτελει "ευεργετημα...οχι αρτιοτητα..."

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/SEMINARIA/PALAIOTERA_SEMINARIA/SHMEIWSEIS_SEM_PRAKSEWN/pr_taktopoiisis.pdf

 

τις καλημερες μου

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα φίλε. Βλέπω το καφεδάκι σου το απολαμβάνεις με το σχετικό έντυπο του ΤΕΕ Κ.Μ. που είναι όμως προγενέστερο του Ν.Ο.Κ.  :mrgreen: .

Link to comment
Share on other sites

χμ...

 

το αρθρ 1 ου ΝΟΚ ...στο τελος...εχει εξαιρεσει -σαν ισχυουσες- ειδικες ρυθμισεις... "κλπ"  οπως γραφει...

 

και δεν νομιζω οτι το 25 εχει καταργηθει...ειδικα αφου εισαι στα δημιουργημενα   "πριν" ...

για τα οποια δεν υπαρχει αντισυνταγματικοτητα..

 

...ελεγα μηπως μπορεις  να πατησεις σε αυτο...

ας το ξαναδουμε...

 

υγ

λογω απεργιας στην ΥΔΟΜ.....πες στον πελατη...που βιαζεται... θα απαντησεις αυριο... :smile:

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Εκτιμώ πως από την στιγμή που τα όμορα είναι κτισμένα, δεν έχει κανείς αξιώσεις τακτοποίησης κάτι το οποίο θα άλλαζε τα δεδομένα, οπότε δεν επηρρεάζει εσένα με οποιονδήποτε τρόπο. Εάν κάποιος συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο καλό θα ήταν να μας ενημερώσει γιατί ότι σκέφτομαι και γράφω είναι απλά σκέψεις σε θεωρητικό επίπεδο.

 

Για ποιό λόγο στους όρους δόμησης που δίνουν πλέον απο τις πολεοδομίες, σύμφωνους με τις επιταγές του ΝΟΚ περί 60%, δεν αναφέρεται σε αυτούς και η δυνατότητα του 70% για κτήριο μικρότερο των 120 τ.μ. Ετσι δεν θα έπρεπε κανονικά ? Σαν τις υπόλοιπες παρεκκλίσεις?

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και θα πρεπε να αναφέρεται όπως επίσης φυσικά και συνεχίζει να ισχύει το άρθρο 25 Δημήτρη (ο Ninja). Η αναφορά στο Ν.Ο.Κ. ήταν σε σχέση με το ποσοστό κάλυψης. Θα επανέλθω προς το μεσημέρι ελπίζω με νέα. 

Link to comment
Share on other sites

Στον ΓΟΚ του 73 γράφει: 

 

.

ΑΡΘΡΟΝ-16
Η δόμησις κατά το συνεχές σύστημα
Ελάχιστα όρια αρτιότητος οικοπέδων

 

 

3. Κατά παρέκκλισιν των διατάξεων της παραγράφου 1, οικόπεδα εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων της Χώρας άτινα έχουν κατά την δημοσίευσιν του παρόντος τα υπό των ειδικών διατάξεων δι' αυτά καθορισθέντα τυχόν μικρότερα όρια εμβαδού και διαστάσεων, είτε κατά κανόνα είτε κατά παρέκκλισιν τυγχάνουν άρτια και δομήσιμα εντός των περιοχών των σχεδίων δι' ας εθεσπίσθησαν τα μικρότερα τούτα όρια. 

 

Αυτό τι σημαίνει για αυτά που το 73 δεν είχαν τα 10 μέτρα πρόσωπον, 15 μέτρα βάθος και 200 μέτρα τετραγωνικά εμβαδόν που όριζε η παράγραφος 1 για το συνεχές και κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα τότε συστήματα; 

Είναι άρτια και οικοδομήσιμα με την επιφύλαξη της §71β του Ν.Ο.Κ.; Κατά αυτό τον τρόπο όσα οικόπεδα είναι προ του 73 οικοδομούνται αρκεί να εγγράφουν κτίσμα 50 μέτρα; 

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Χαιρετε συναδελφοι

 

εχω ομορα οικοπεδα εντος παραδοσιακου οικισμου στο συνεκτικο τμημα 1027 και 1530 μετρα αντιστοιχα αφου πηρα τον οικισμο απο την πολεοδομια και αναφερει οτι για το συνεκτικο τμημα αρτιοτητα ειναι τα 500μ2 ειναι αρτια και τα δυο και εφοσον συντρεχουν οι προυποθεσεις και οικοδομησιμα (συμφωνα και με τα τοπογραφικα του συναδλεφου).

 

α) σ.δ. απο που βγαζω; βρηκα ενα νομο που αναφερει οτι για το συνεκτικο τμημα ειναι 0,80 και για το μη ειναι 0.50 υσχιει αυτο; τοτε κτιζονται 800 και 1200 μ2 κυριας χρησης αντιστοιχα; δεν ειναι τεραστια τα νουμερα αυτα;

β) καπου ειχα διαβασει οτι: εστω οτι ενα οικοπεδο 12 στρ μπορει να κανει μια ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ  σε 3 οικοπεδα των 4 στρεματων που εφοσν πληρουν τις προυποθεσεις ειναι αρτια και οικοδομισιμα και οικοδομουν 200μ2 το καθενα, μετα η δομηση αυτη προστιθεται σε μια 200*3=600 αλλα μειωνεται κατα 15% αρα τελικα κτιζουν 510 μ2 στο παραδειγμα που αναφεραμε, γινεται αυτο στη δικη μου περιπτωση; δηλαδη την ενωση των δυο ιδιοκτησιων (ιδιοκτητης κοινος) και την προσθεση των σ.δ. με την εκπτωση αυτη στα μετρα;

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

το β' σιγουρα  δεν σε αφορά..

ειναι ρυθμιση του ν 3212/03

εχει σχεση με τα εκτος σχεδιου...

 

για το α' ..δξ...

.μαλλον ... ειναι πολλα τα τμ.

 

θα ελεγα να δεις το ΦΕΚ της περιοχης...εκει πρεπει να εχει τους ορους δομησης...

 

δες και το ΑΑΠ 289/11 [σηφουνακης]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι καλημέρα,

η απαίτηση να εγγράφεται κάτοψη επιφάνειας 50 μ2 ωστε να είναι οικοδομήσιμο ένα οικόπεδο, ισχύει και σε οικισμούς ή μόνο εντός σχεδίου?

Το άρθρο 7 του ΝΟΚ που το αναφέρει ισχύει μόνο εντός σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

Σε σχέδιο πόλης που προέκυψε από συνεταιρισμό την δεκαετία του 50 με συντεταγμένες και κομμένα οικόπεδα στο στρέμμα και αρτιότητα επίσης στο στρέμμα , αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα .

 

Το τελευταίο άχτιστο οικόπεδο του Ο.Τ. αντιμετωπίζει πρόβλημα εμβαδού , αφού υπολλείπεται περίπου 6 % από την αρτιότητα .

 

Το οικόπεδο αυτό ήταν πριν 20 χρόνια ενωμένο με το δίπλα και είχαν συνολικό εμβαδό κατά τίτλο και ένταξη , το διπλάσιο της αρτιότητας .

Ετσι τότε κόπηκε σε 2 άρτια . Το θέμα είναι ότι σήμερα με το ΕΓΣΑ , αλλά και το κτηματολόγιο εμφανίζονται μικρότερα της αρτιότητας .

 

Αλλο ένα βασικό στοιχείο , είναι ότι όταν έγινε η διανομή δεν είχαν φτιαχτεί όλοι οι δρόμοι , αλλά μόνο ένας .

 

Υπάρχει περίπτωση να έχουν γίνει λάθη και στα άλλα οικόπεδα του Ο.Τ.

 

Επειδή εξ ορισμού λόγω του συνεταιρισμού και της ένταξης αυτού στο σχέδιο από το κράτος , δεν έχουμε ευθύνη των ιδιοκτητών γιά την έλλειψη και την κατάτμηση , επειδή έχω δεί πολλά στις χαράξεις των δρόμων , η ἀποψη μου είναι να μετρηθεί όλο το Ο.Τ. να ελεγχθούν οι δρόμοι και μετά να δούμε τι πρέπει να γίνει .

 

Εχει κανένας ειδικότερος εμού συνάδελφος , άλλη άποψη ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.