Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μόνωση σε βεράντα: Ασφαλτόπανο ή τσιμεντοειδές κονίαμα;


Joe Pilgrim

Recommended Posts

Το θέμα είναι το εξής: Βεράντα σε όροφο με δάπεδο τσιμέντο που πρέπει να λάβει ρύσεις με τσιμεντοκονία και στη συνέχεια να τοποθετηθούν πλακάκια. Δεδομένου ότι υπάρχουν και μικρές ρωγμές στο δάπεδο (οπότε σε περίπτωση βροχής περνάει το νερό στο ισόγειο) ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τη στεγανοποίηση της βεράντας;

 

Η πρώτη λύση που μου δόθηκε είναι: Ελαφρομπετόν, ασφαλτόπανο, τσιμεντοκονία, πλακάκι.

Η δεύτερη λύση που μου ακούγεται πιο ενδιαφέρουσα είναι: επαλειφόμενο τσιμεντοειδές κονίαμα δύο συστατικών (γνωστής εταιρείας που δραστηροποιείται στις μονώσεις) με υψηλή ελαστικότητα που εφαρμόζεται για στεγανοποίηση επάνω σε σκυρόδεμα σε βεράντες, πισίνες και ταράτσες. Αυτό θα συνδυαστεί με ένα οπλισμένο πλέγμα. Από πάνω θα μπει η τσιμεντοκονία για τις ρύσεις που θα δεχτεί στο τέλος τα πλακάκια.

 

Για τη δεύτερη λύση έχω βρει πιστοποιημένο συνεργείο από δύο πολύ γνωστές εταιρείες (δεν αναφέρω τα ονόματα για να μη θεωρηθεί διαφήμιση) που διαθέτουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

 

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τί ισχύει στην περίπτωσή μου. Θα είμαι εντάξει με τη δεύτερη λύση ή το ασφαλτόπανο είναι μονόδρομος;

 

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

Link to comment
Share on other sites

Το ασφαλτόπανο δεν επιτρέπει διαπνοή και εδω και 20 χρόνια δεν θέλω ουτε να ξέρω οτι υπάρχει. Αντίθετα θα προτιμούσα Μεμβράνη PVC με DIN 16 734 και γεω-ύφασμα.

 

Πρώτα βέβαια θα σφράγιζα τη ρωγμές με εποξειδικο πολυ χαμηλού ιξώδους, μετα θα έβαζα crystal growth system, μετα ρύσεις, μετα το PVC και το γεωυφασμα, μετα την κόλλα πλακιδίων και πλακάκια/

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση! Αντιλαμβάνομαι ότι μου αναφέρετε μια τρίτη λύση. Τα υλικά που σημειώνετε (εκτός από τη μεμβράνη) έχουν κάποια άλλη ονομασία που μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο; Και κάτι ακόμη: ποιος πρέπει να κάνει την εργασία για να τα εφαρμόσει;

Edited by Joe Pilgrim
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τρίτη λύση διότι το ασφαλτόπανο δεν είναι λύση. Εαν ρωτήσεις θα σου πούνε ευκολα. Συνεργεία στεγανωσεων δεν θα έχουν πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλησπέρα σε όλους, 

η περίπτωση για την οποία θέλω να σας ρωτήσω είναι η εξής: Βεράντα ρετιρέ με επίστρωση μαρμάρινων πλακών σε πολυκατοικία του 1980 άρχισε να βάζει νερά στον από κάτω όροφο φέτος. Το νερό εμφανίστηκε με τη μορφή υγρασίας στο ταβάνι, όχι τρεχούμενου νερού. Έγινε μια κακή 'επισκευή' πριν από περίπου 6 μήνες με κάλυψη των αρμών με κάποιο υλικό επιλογής του τεχνίτη, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν βγει από όλους τους αρμούς.

Πέραν από την επιλογή του ξηλώματος των πλακών και της αποκατάστασης των στρώσεων των υλικών από την αρχή, υπάρχει κάποια άλλη λύση που να προτείνετε για την κάλυψη των αρμών χωρίς να βγουν οι πλάκες?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.