Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό πυροπροστασίας - υγραέριο - κατηγορία 0


sdim

Recommended Posts

Λόγω των τρελών ρυθμών που έρχονται οι νέες δουλειές (ουράαααα οι πελάτες έξω), έχω χάσει τις εξελίξεις και θέλω να σας ρωτήσω ποια είναι πλέον η διαδικασία για την έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας για κατάστημα που έχει μια φιάλη υγραερίου (Κατηγορία 0).

 

Το τελευταίο αντίστοιχο πιστοποιητικό πυροπροστασίας το είχα βγάλει αρχές του 2012 και δεν μπορώ να βγάλω άκρη από την πληθώρα εγκυκλίων, ΚΥΑ, κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς εάν χρειάζεται κάτι παραπάνω, εκτός από το Παράρτημα Υγραερίου σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 31856/2003;

 

Παλιά υπήρχε η συμπληρωματική μελέτη υγραερίου, εγώ δεν την πρόλαβα.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει κάτι νεότερο από την εποχή που αναφέρεις με εξαίρεση ότι θα κατεβάσεις από την σελίδα της πυροσβεστικής το έντυπο για το υγραέριο και θα σβήσεις τον τίτλο συμπληρωματική μελέτη υγραερίου (εντελώς τυπικό μερικές πυροσβεστικές το κατανοούν και δεν δίνουν βάσει άλλοι σου τα γυρνάνε πίσω μόνο για τον τίτλο)

Link to comment
Share on other sites

Είχα πάει το παράρτημα υγραερίου και μου το επιστρέψανε, θέλουν μια απλή τεχνική περιγραφή.

Έχετε βγάλει πρόσφατα (τελευταίους μήνες) πιστοποιητικό πυροπροστασίας για κατητηγορία 0;

 

Στην Υ.Δ, υπογράφουμε πως έχουν ληφθεί τα μέτρα που προβλέπονται στην εγκεκριμένη μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας. Στα νέα καταστήματα δεν εγκρίνει η Π.Υ. την μελέτη ενεργητικής. Ο δήμος είναι αρμόδιος για τα μέτρα πυροπροστασίας. Εγκρίνει μελέτη ενεργητικής ο Δήμος;

Link to comment
Share on other sites

Πήγα σήμερα στην Πυροσβεστική.

 

Χρειάζεται η αίτηση, οι δηλώσεις, το παράβολο, η μελέτη ενεργητικής και η τεχνική έκθεση για το υγραέριο.

 

Απ'ότι κατάλαβα αν και η ενεργητική έπρεπε να ελέγχεται από τον δήμο συνεχίζει να ελέγχεται από την πυροσβεστική.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απ'ότι κατάλαβα αν και η ενεργητική έπρεπε να ελέγχεται από τον δήμο συνεχίζει να ελέγχεται από την πυροσβεστική.

 

Η ενεργητική να ελέγχεται από τον δήμο ? Από πότε ?

 

Και μάλιστα για υγραέριο ?

 

Εδω δεν ξέρουν καλά-καλά τη νομοθεσία για την έκδοση άδειας λειτουργίας ΥΕ, θα ξέρουν λεπτομέριες για το τι απαιτείται σε εγκατάσταση υγραερίου ?

Τέλος πάντων ...

 

Απο πιο έγγραφο προκύπτει αυτό που λές ?

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Για το υγραέριο εννοείται πως χρειάζεται να πάμε στην πυροσβεστική, αλλά όταν έχουμε μόνο φορητά μέσα δεν χρειάζεται πιστοποιητικό πυροπροστασίας σε πολλές περιπτώσεις.

 

Το έγγραφο είναι το 4Α8ΟΙ-7ΙΚ ( http://static.diavge.../4Α8ΟΙ-7ΙΚ).

 

Είναι ένα από τα πολλά έγγραφα που έχουν δημοσιευθεί προσπαθόντας μάταια να μειώσουν τον φόρτο της Π.Υ. Λέω μάταια επειδή ενώ ο νομοθέτης θέλει να μειώσει τον περιττό φόρτο της Π.Υ. (και καλά κάνει, ώστε να ασχολείται η Π.Υ. μόνο με τα σημαντικά), οι υπόλοιπες υπηρεσίες δεν είναι συνεργάσιμες και ακόμα απαιτούν πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Μέχρι πέρισυ τουλάχιστον ήταν σε ισχύ. Δεν γνωρίζω αν έχει βγει κάποιο νεότερο έγγραφο, δεν μου τυχαίνουν πιστοποιητικά πυροπροστασίας και ίσως έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις.

 

Πλέον και οι άδειες λειτουγρίας και οι οικοδομικές άδειες δίνονται από τον δήμο, γι'αυτό ανάφερα πως η επάρκεια των μέσων πυροπροστασίας βαρύνει τον δήμο.

 

Update

Μετά από αρκετό διάβασμα, βρήκα πως η κατάργηση του πιστοποιητικού είχε γίνει με την Πυροσβεστική Διάταξη 12β/2010 (ΦΕΚ 546Β/2010).

 

Δυστυχώς το ΦΕΚ αυτό καταργήθηκε από την 12/2012 απόφαση (ΦΕΚ 1794Β/2012 http://www.fireservi...-2012_el_GR.pdf ), οπότε κάποιες εξαιρέσεις από την υποχρέωση πιστοποιητικού καταργηθήκανε. Ωστώσο οι οιπόλοιπες εξαιρέσεις της 4Α8ΟΙ-7ΙΚ ισχύουν κανονικά.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μόλις που επέστρεψαν από την πυροσβεστική μια μελέτη για ανασύνταξη. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι πρέπει να τοποθετηθούν ανιχνευτές στις συσκευές χρήσης και ότι στους 3 ανιχνευτές απαιτείται σύστημα πυρανίχνευσης.

Κάθε συσκευή πρέπει να έχει δικό της ανιχνευτή ?

Link to comment
Share on other sites

Ένας ανιχνευτής (αυτόνομος ή διασυνδεδεμένος σε σύστημα πυρανίχνευσης) υγραερίου μπορεί να εξηπηρετεί μέχρι 2 συσκευές και αυτο με την προυπόθεση οτι η καθε συσκευή θα απέχει απο την ανιχνευτή μέχρι 0,70 - 0,80 m (κάθετα ή οριζόντια).

 

Αν η συσκευή ξεπερνάει αυτή την απόσταση, τότε απαιτείται να έχει δικό της ανιχνευτή

 

Για το μέχρι τρείς ανιχνευτές (τουλάχιστον μεχρι το '10 που έκανα τη τελευταία μελετη) δεν απαιτείται σύστημα πυρανίχνευσης, απο 4 και πάνω όντως θέλει τέτοιο σύστημα.

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.